Wiedźmin 4
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Element Wojny · Opublikowano
Takie projekty z założenia są dla mnie bardzo wątpliwą inicjatywą. Przypomina to nieco zeszłoroczne inicjatywy Ubisoftu, gdzie podania o pracę mogły składać TYLKO kobiety. Dlaczego faceci są z automatu wykluczeni? Nie rozumiem tego. Bierzemy najlepsze osoby dostępne na rynku, czy najlepsze dostępne z jednej konkretnej określonej grupy? Czy faceci mają czuć się winni, że są lepszymi specjalistami w swoich dziedzinach? Nie mam nic przeciwko kobietom w gejmingu czy technologii; sam otwarcie wspierałem inicjatywę Women In Tech, ale gdy już dowiedziałem się, jak realnie wyglądał ich proces rekrutacji, czy to czym się realnie zajmowały - przestałem. Po tym jak jedna z pań wyleciała, mój kolega przejął nieukończony projekt, który po sobie pozostawiła - kompletnie nowa odsłona strony działów technicznych na Sharepoincie. Na podstawie dostępnych danych, udało nam się ustalić, że ona nad tym pracowała... 9 miesięcy. 9 MIESIĘCY. I zrobiła w tym czasie jedno wielkie G. Mój kolega kompletnie wszystko przerobił, zmienił, zaktualizował, dokończył. Zajęło mu to 2 tygodnie. To co on zrobił, to było nieba a ziemia, w porównaniu do tego co ona zrobiła. A żeby było weselej, mój kolega w międzyczasie zajmował się chyba z 10-cioma innymi rzeczami, gdy ta pani, przez te 9 miesięcy... zajmowała się tylko tym. Chyba nigdy w życiu nie widziałem gorszego marnowania pieniędzy, bo to co ona zrobiła, to było realnie może z 5-7 dni pracy. Takich kwiatków niestety było więcej. Ja naprawdę nie mam nic przeciwko kobietom, bo znam co najmniej kilka, które całkiem dobrze wykonują swoją pracę, niedawno nawet dołączyła do mojego działu babka, która zajmuje się administracją i zamówieniami dla użytkowników końcowych - i jest w tym naprawdę dobra! Ale ona przeszła właściwy proces rekrutacyjny, pokonała innych kandydatów, miała odpowiednie doświadczenie i znała temat. Dostała tą pracę, bo była najlepszym kandydatem, a nie dlatego, że jest kobietą. -
Przez GordonLameman · Opublikowano
Najlepszego, Parówy! Niech Wam świat lekkim będzie, droga zawsze prosta i z przyczepnością A no i niech każdego będzie stać na nowe Lambo -
Przez zozolek · Opublikowano
5080 16gb - to się nie uda. 5090 sztosik, ale znowu kosztowna zabawa + pimax crystal super za ok 8k i być może dostanę wymarzony VR pod sima 😁 Do tego aktywne pedały i Nirwana. -
Przez Crew 900 · Opublikowano
Heh, te ciule w łatce 1.1 usunęli kompletnie model pułkownika z gry bo ludzie wypisują, że później też jest problem, że nie ma jego modelu. -
Przez ryba · Opublikowano
Dobrze, to zrobmy fact checking. Lotnisko Chopena przy ok 20mln pasazerow wygeneruje ok 370mln zysku na czystko. Ile lat trzeba zeby min. 2.5mld sie zawrocilo uwzgledniajac zmniejszenie zyskow na czas remontu zakladajac 20% spadek przepustowosci lotniska na 5 lat? Ale ja bym dyskusje zakonczyl po stwierdzeniu, ze praktycznie rozrycie polowy lotniska (dla sortowni), nazywasz mala ingerencja i brakiem wiekszych utrudnien w dzialaniu lotniska
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi