Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Nie samą grafiką człowiek żyje, mnie bardziej interesuje AI NPC bo to dotychczas wolno się rozwijało w Wiedźminie.

Niby tak, ale mnie powoli nie obchodzą zachowania NPC czy historia, człowiek się zmienia i jego potrzeby również. W ostatnim roku przegrałem łącznie może 30h, więc jak usiądę to przynajmniej niech mi wypali oczy od soczystej grafiki zwłaszcza jak ma się tego OLEDa. 

7 godzin temu, tgolik napisał(a):

Mimo wszystko wolę zarobić 20% rok-rocznie niż 20% dziennie, tak jak wszyscy. 

Pytanie: czy późniejsze wydanie dodatku do W3 sugeruje późniejszy debiut W4? Czy wręcz przeciwnie, gracze dostaną 6 miesięcy z Pieśniami Przyszłości, żeby nagrzać się na Wiedźmina 4?

Za mną już wzrosty po 100-300% w 3 miesiące więc człowiek chce więcej z każdym dniem. Jak jedno słowa Trumpa czy CEO potrafi wykręcić 20-50% w dwa dni. 
Dodatek wygląda jak money grab żeby móc finansować tyle projektów na raz, a że kondycja jest na razie dobra to po co się spieszyć. To że dodatek wyjdzie to była plotka, jak również data. Dodatkowo chyba nikt nie chce robić premiery gry w okienko wydawnicze GTA VI, więc albo musieliby wydać max do września w takim stanie dodatek jakim jest, albo mają czas dopracować. 

7 godzin temu, JohnyWol napisał(a):

Nie wierzę w premierę W4 w 2027 roku.

Jeśli wyjdzie w 2028 to myślę że będzie dobrze

CDPR jest znany z przesunięciami premier więc mnie nie zdziwi. 

Opublikowano
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

CDPR jest znany z przesunięciami premier więc mnie nie zdziwi. 

Na razie i tak nie mają czego przesuwać bo nie podali kiedy ma być premiera :) Miejmy nadzieję że tym razem premierę ogłoszą gdy gra faktycznie będzie już w bardzo zaawansowanym stadium i nie będzie odwlekania premiery. Choć przy obecnych realiach gdzie praktycznie każda duża produkcja zalicza obsuwę to pewnie jedno opóźnienie będzie. Oby nie więcej ;)

Opublikowano

Jak nie będzie opóźnień, to dostaniemy Ciribuga, jak będą... też dostaniemy. :E Ważne, pry pre-ordery napaleńców sfinansowały produkcję i odpowiednio zarobiły, o tym co dalej będzie się myśleć później.

• Confused 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomek_ITH napisał(a):

Odbiegając nieco od tematu. To jakie wiadro pomyj wylewa się teraz na cdp w związku z ich postem na x, to już przekracza pewne granice.

Nie przekracza. Zatrudnili baby w kolorowych włosach od PR'u to teraz mają. Albo się nauczą na błędach albo pójdą śladem Ubi.

Edytowane przez Fatality
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
10 godzin temu, Tomek_ITH napisał(a):

Odbiegając nieco od tematu. To jakie wiadro pomyj wylewa się teraz na cdp w związku z ich postem na x, to już przekracza pewne granice.

Toksyczni idioci, nic wiecej :D  A ich gre i tak kupia z polcalowaniem raczki :hihot:

8 godzin temu, Fatality napisał(a):

albo pójdą śladem Ubi.

tak, napewno :hahaha:

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Tomek_ITH napisał(a):

Tak jest za każdym razem, gdy jakaś duża firma gejmingowa wstawia post wspierający LGBT. Troglodyci wychodzą z jaskiń i muszą wyrazić swoją opinię. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
46 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Tak jest za każdym razem, gdy jakaś duża firma gejmingowa wstawia post wspierający LGBT. Troglodyci wychodzą z jaskiń i muszą wyrazić swoją opinię. 

Pytanie zasadnicze. Czy CDP to organizacja charetatywna, polityczna czy firma robiąca gry? Po co pchać się w tematy polityczne gdzie zwolenników ideologii jest może z 5-10% a reszta jest przeciw?

Albo jakby zaczeli wrzucać skrajnie prawicowe posty chawaląc się np. tym, że "w zeszłym roku czynnie wspieraliśmy IDF w wyzwalaniu Gazy". No halo. Oni mają robić gry a nie szambo. Robią szambo to szambo się wylewa. Ani w jednym wypadku ani w drugim taki PR nie jest pozytywny.

Dlaczego mają tęczowe logo w niektórych krajach, ale na rosyjskim już nie? Tym bardziej, że jak chcemy być obiektywni to akurat w Rosji tacy ludzi są prześladowani, a nie np. w Polsce. Obrzydliwa propaganda i tyle.

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
15 minut temu, Fatality napisał(a):

Pytanie zasadnicze. Czy CDP to organizacja charetatywna, polityczna czy firma robiąca gry? Po co pchać się w tematy polityczne gdzie zwolenników ideologii jest może z 5-10% a reszta jest przeciw?

Tu bym raczej nie spłaszczał do "polityki". Jednak mówimy o rynku, odbiorcach, marketingu (polityka jest chyba na 9 planie). 
Co nie zmienia faktu, że (osobiście) gnałbym niebieskowłosych i z zespołów dev i z grupy odbiorców. Sam syf za tym idzie IMO. 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Redzi dbają po prostu o swoich pracowników. Wielu kluczowych artystów jest tęczowa. Tak było zawsze w  historii ludzkości, tak jest teraz i tak będzie w przyszłości

Edytowane przez tgolik
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Tu bym raczej nie spłaszczał do "polityki". Jednak mówimy o rynku, odbiorcach, marketingu (polityka jest chyba na 9 planie). 
Co nie zmienia faktu, że (osobiście) gnałbym niebieskowłosych i z zespołów dev i z grupy odbiorców. Sam syf za tym idzie IMO. 

Było wałkowane wiele razy tu i tam. Również w przypadku ubi i ich upadku. Tak - to jest uprawianie polityki i smyranie ego osób odpowiadających za PR. Takie zagrywki bycia tolerancyjny to były w modzie 10 lat temu a nawet wtedy cięzko stwierdzić czy przynosiły jakieś korzyści.

7 minut temu, tgolik napisał(a):

Redzi dbają po prostu o swoich pracowników. Wielu kluczowych artystów jest tęczowa. Tak było zawsze w  historii ludzkości, tak jest teraz i tak będziesz w przyszłości

To jedno. Drugie, że to właśnie tacy ludzie odpowiadają z marketing tam i coś takiego wychodzi. Identyczna sytuacja co z ubi. Z punktu widzenia całego biznesu nie jest groźne, dopóki coś nie przerodzi się w większą falę nagonki, któą podchwyci więcej ludzi. Dopóki W4 / dodatek W3 nie będzie zawierał dziwnych elementów lpg to raczej nic się nie stanie.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)

W Cyberpunku jest mnóstwo wątków, które można by określić jako lgbt. Jednak sposób ich wprowadzenia do gry i poprowadzenia sprawił, że absolutnie nikt nie zarzucał Redom, że próbują na siłę indoktrynować graczy promując jakieś ideologie.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano

Ale zadnego lpg w wiesku nie bedzie wiec tez nie rozumiem co ma jedno z drugim wspoknego, to ze jest pracownik lpg i moze byc swietnym pracownikiem na swoim stanowsku to nie znaczy ze od razu do gry trafia dziwactwa. Tu sie juz ludzie odpalaja na samo haslo lpg i to jest przykre ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Miałem kiedyś Vectrę C w LPG, też się ładnie odpalała :)

A co do wątków LGBT w Wiedźminie 4 to pewnie takie będą, z racji tego, że główną bohaterką jest Ciri, która kanonicznie nie jest "hetero", może być "bi" lub po prostu "les". Jestem przekonany, że nie zrobią z niej hetero, może mieć opcje romansowe z kobietami jak i mężczyznami. 

Edytowane przez Pavel87
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Jestem przekonany, że nie zrobią z niej hetero, może mieć opcje romansowe z kobietami jak i mężczyznami. 

Oby tak było, jak mówisz.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1