hubio 1 345 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego @huudyy masz rację, że o wiele łatwiej łapać kierowców. Ale nie o łatwości pisałem. Co do kanału na YT mam 1000 lepszych pomysłów, ale kompletnie nie chciałbym się udzielać publicznie więc to nie dla mnie. Natomiast przymierzam się do wykorzystania Ai. Ale tematy zupełnie inne niż konfitury
Bono_UG Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 18 godzin temu, huudyy napisał(a): Jak? Będziesz gonił typa na rowerze? Jak go będziesz identyfikował? Jeżeli ktoś się uprze, to jest możliwość namierzenia. 1. Jeżeli mówimy o zabawie w "audytora" czy "konfiturę" to mamy kamerę i wizerunek sprawcy się nagra. 2. W miastach jest monitoring, więc idzie prześledzić trasę. 3. Jeżeli to jakiś typ z kwadratowym plecakiem, to ma aktywną aplikację od dostaw. Mając czas i miejsce zdarzenia można namierzyć telefon i osobę. Jedyny problem, że nikomu nie będzie się chciało, bo wymaga to trochę wysiłku, a to tylko wykroczenie. Jak się chce, to przecież potrafią namierzyć np. sprawców uszkodzenia wiaty przystankowej. Najlepsza szansa, to zatrzymać na miejscu i wezwać służby.
lokiju Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego (edytowane) Hubio chciał od Konfitury filmu na temat "złych" rowerzystów a wyszedł materiał o kierowcach blokujących DDR. Edytowane 15 Lutego przez lokiju
CajraX Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Zauważcie jak na koniec filmu ładnie przedstawił się Marcin Meller
lokiju Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego Masz rację nie zauważyłem tego 😄 jeszcze Pani z 0:45 z otwartym prosecco.
Zas Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego No, i to umyślne utrudnianie ludziom przejazdu - zmuszanie do wymijania na żyletki - to nie jest prowokacja? Do tego jeszcze sugeruje pod koniec filmu, że nieprawidłowo parkującego pojazdu lub innej przeszkody nie wolno ominąć przecinając linię ciągłą lub wjeżdżając na pas dla rowerów. Chyba sam powinien się tym razem dokształcić. Pisałem już, że to kontent od buraków dla buraków?
Boldwyn Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego No niestety, jak się nie zniżysz do poziomu buraków za kierownicą i nie zaczniesz im też przeszkadzać to w inny sposób nie dotrze.
ODIN85 Opublikowano 15 Lutego Opublikowano 15 Lutego 2 godziny temu, Zas napisał(a): No, i to umyślne utrudnianie ludziom przejazdu - zmuszanie do wymijania na żyletki - to nie jest prowokacja? Do tego jeszcze sugeruje pod koniec filmu, że nieprawidłowo parkującego pojazdu lub innej przeszkody nie wolno ominąć przecinając linię ciągłą lub wjeżdżając na pas dla rowerów. Chyba sam powinien się tym razem dokształcić. Pisałem już, że to kontent od buraków dla buraków? To jest dobry rodzaj prowokacji a zła prowokacja to ta Audytora
Krystian03 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Tutaj to chociaż aż tak długo nie było blokowane żeby "pół miasta" zakorkować. Na którymś z poprzednich filmów to samochodem robili podjeżdżając do prawej krawędzi i bez wjechania na chodnik (czyli za DDR) nie było możliwości ominięcia.
Pan Mateoo Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Typ przyznal sie ze rzucil sie pod maske samochodu a nastepnie rozbil szybe. Drobinki szkla mogly doprowadzic do uszkodzenia ciala lub nawet tego ze on by zostal przejechany w ramach obrony czy innych zdarzen losowych.
Killer85 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Warto dodać że nie chciał robić Panu starszemu problemów
lokiju Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) 9 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a): Typ przyznal sie ze rzucil sie pod maske samochodu a nastepnie rozbil szybe. Drobinki szkla mogly doprowadzic do uszkodzenia ciala lub nawet tego ze on by zostal przejechany w ramach obrony czy innych zdarzen losowych. Ja tu nie widzę nic o rzucaniu się pod maskę samochodu. "Kierowca miał ruszyć, a mężczyzna znalazł się na masce auta i był wieziony kilkanaście metrów w kierunku wjazdu na teren Politechniki, gdzie kierujący poprosił o pomoc ochronę uczelni." Źródło: Miejski reporter Przecież w tym przypadku kierowca jechał po DDR na, której nie powinno go być i dodatkowo potrącił człowieka. Oczywiście to nie jest powód by komuś wybijać szybę. Jednak po przeczytaniu komentarzy na FB aż mnie skręca jak widzę wpisy, że to wina stojącego a nikt nie widzi problemu w tym, że ludzie muszą uciekać przed samochodami w miejscu gdzie nie powinno ich być. Jak tak będziemy traktować prawo to zaraz będziemy mieli anarchie bo każdy będzie robił co chce. Może ja od jutra zacznę jeździć rowerem tylko po jezdni nawet jak jest DDR bo mi tak po prostu wygodnie? Edytowane 20 Lutego przez lokiju
Bono_UG Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 52 minuty temu, lokiju napisał(a): Może ja od jutra zacznę jeździć rowerem tylko po jezdni nawet jak jest DDR bo mi tak po prostu wygodnie? Przecież tak wszyscy jeżdżą - przynajmniej w opinii debilnych komentujących w różnych miejscach
huudyy Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Godzinę temu, lokiju napisał(a): Przecież w tym przypadku kierowca jechał po DDR na, której nie powinno go być i dodatkowo potrącił człowieka. Oczywiście to nie jest powód by komuś wybijać szybę. Jednak po przeczytaniu komentarzy na FB aż mnie skręca jak widzę wpisy, że to wina stojącego a nikt nie widzi problemu w tym, że ludzie muszą uciekać przed samochodami w miejscu gdzie nie powinno ich być. Blachosmrodziarze tak mają niestety, im więcej wolno, a zresztą wszyscy tak jeżdżą, a na tych rowerach to same pedały. Edytowane 20 Lutego przez huudyy
Pan Mateoo Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 3 godziny temu, lokiju napisał(a): Kierowca miał ruszyć, a mężczyzna znalazł się na masce auta Jak się znalazł na masce jak kierowca miał ruszyć a nie "był w ruchu" Ci samochodowi aktywiści to prowokatorzy I manipulatorzy, którzy bardzo często eskalują sytuację pod wyświetlenia, albo lamią prawo by nagrać jak inni lamią prawo. Samochodoza prowokował innych a teraz sam dał się sprowokować
adashi Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego 13 godzin temu, Pan Mateoo napisał(a): Typ przyznal sie ze rzucil sie pod maske samochodu a nastepnie rozbil szybe. Drobinki szkla mogly doprowadzic do uszkodzenia ciala lub nawet tego ze on by zostal przejechany w ramach obrony czy innych zdarzen losowych. To teraz co, zrzutka Pelikanów? Nie oglądam tych patoli, ale widzę, że dalej nagrywają.
hubio Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego To nie jest dokładnie to co piętnuje Konfitura, ale zobaczcie jak może się skończyć jazda po chodniku gdzie poruszają się piesi: Po obejrzeniu tego Konfitura ma moje 100% poparcie. Mieszkam w innym miejscu niż wcześniej i jak wcześniej - nie ma dnia żeby jakiś samochód nie jechał po chodniku albo parkował blokując niemal cały chodnik. Tylko to, że Konfitura musi to piętnować świadczy wyłącznie o tym, że Polska to państwo z kartonu. Zresztą pierwsze reakcje straży miejskiej (np. w Łodzi) - same pouczenia też o tym świadczą.
lokiju Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego (edytowane) Najlepsze jest to, że jest monitoring i wszystko widać a ta się nie przyznaje do winy Do końca życia powinna płacić za leczenie tej dziewczynki. Ona nie tyle co ją potrąciła co jeszcze ciągnęła ją pod samochodem przez wiele metrów. W tym państwie z kartonu nigdy nie będzie lepiej jak służby będą olewać temat. Taki jeden z drugim c,,el na FB napiszę ci, że on będzie jeździł po chodniku bo nie widzi w tym problemu i jest na to przyzwolenie części społeczeństwa. Ciekawe czy też będą tacy mądrzy jak ich dziecko spotka taki los. Edytowane 21 Lutego przez Pan Mateoo
NotQuite Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego (edytowane) Tu trzeba polityki 0 tolerancji. Albo się stosujesz, albo nie masz samochodu a jak komuś zrobisz krzywdę to nie ma ciebie. Ja wiem, co bym zrobił na miejscu tego ojca. Miałem wiele sytuacji podczas cofania autem że dziecko się napatoczyło. Jakoś nigdy nic nikomu nie zrobiłem. Cofam z prędkością 1-2kph. A jak bym takie dziecko uszkodził w takim stopniu to nie chciałbym już żyć. Edytowane 21 Lutego przez NotQuite
Zas Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego Ja akurat potrafię sobie wyobrazić i zrozumieć, że mogła nie widzieć dziewczynki, gdy ta dopiero podnosiła się z chodnika (no, pytanie jeszcze, gdzie dokładnie był samochód w momencie upadku) - natomiast nie rozumiem, jak mogła nie poczuć, że w coś uderzyła? I jak nie zorientowała się, że ciągnie kogoś pod samochodem? Gdyby tylko nie zauważyła i potrąciła, to przynajmniej częściowo spokojnie dałoby się ją usprawiedliwić. No i wtedy konsekwencje byłyby na pewno zdecydowanie mniej poważne. A tak... masakra.
lokiju Opublikowano 21 Lutego Opublikowano 21 Lutego (edytowane) @ZasJest na filmie, jak dziewczynka upadła to tamta dopiero co wjeżdżała na parking. Dziewczynka już się podnosiła i machała dłonią a tamta mimo to w nią wjechała i ciągnęła pod samochodem przez 15 metrów. Zatrzymała się dopiero na miejscu parkingowym. Edytowane 21 Lutego przez lokiju
Camis Opublikowano 21 Lutego Autor Opublikowano 21 Lutego 56 minut temu, lokiju napisał(a): Taki jeden z drugim cwel na FB napiszę ci, że on będzie jeździł po chodniku bo nie widzi w tym problemu To niech mnie spotka, z chęcią wyśle zgłoszenie gdzie trzeba
Rekomendowane odpowiedzi