Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 minut temu, DjXbeat napisał(a):

Pytanie za 100pkt bo tematu gry nie śledzę a gameplay zaczyna do mnie trafiać. 

Jest tu jakaś fabuła? Kierunek ? Czy to po prosu otwarty sandbox z rób co chcesz, leveluj postać bez celu ? 

Początek jest taki nijaki, ale później jak pojawia się ten boss którego znerfili, klimat robi się mroczniejszy, i osobiście dla mnie gra stała się bardziej angażująca fabularnie, i po raz pierwszy jestem ciekawy jak to się potoczy.

• Thanks 2
  • Upvote 1
  • Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Tu nie ma rozwoju postaci jako takiego w rozumieniu rozwijanie statystyk, zwiększanie poziomu postaci. Tutaj za pewne przedmioty znalezione w świecie gry i które mamy za zadania podnosimy umiejętności w walce, czyli rozwijamy skille postaci, życie, wytrzymałość czy pasek ducha, dzięki któremu też mamy kolejne skille środowiskowe, a niektóre przydają się w walce. Dodatkowo mamy crafting, ulepszanie sprzętu co czyni nas jeszcze silniejszym. 

Przykład, tak jak tutaj mam 4/5 poziom, to jest normalne uderzenie bronią, zwiększa nam obrażenia ale też dodaje pasywki, które dodają różne bonusy, zależności itp Kolejny bonus będzie przy 5 poziomie, póki co mam niedostępny.
20260326121744_1.thumb.jpg.ae488b69d2924cb25aae378152125223.jpg

20260326121843_1.thumb.jpg.d93326eb8e381e3c0a442e88ee35e8fc.jpg

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
16 minut temu, Reddzik napisał(a):

Tu nie ma rozwoju postaci jako takiego w rozumieniu rozwijanie statystyk, zwiększanie poziomu postaci. Tutaj za pewne przedmioty znalezione w świecie gry i które mamy za zadania podnosimy umiejętności w walce, czyli rozwijamy skille postaci, życie, wytrzymałość czy pasek ducha, dzięki któremu też mamy kolejne skille środowiskowe, a niektóre przydają się w walce. Dodatkowo mamy crafting, ulepszanie sprzętu co czyni nas jeszcze silniejszym. 

Przykład, tak jak tutaj mam 4/5 poziom, to jest normalne uderzenie bronią, zwiększa nam obrażenia ale też dodaje pasywki, które dodają różne bonusy, zależności itp Kolejny bonus będzie przy 5 poziomie, póki co mam niedostępny.
20260326121744_1.thumb.jpg.ae488b69d2924cb25aae378152125223.jpg

20260326121843_1.thumb.jpg.d93326eb8e381e3c0a442e88ee35e8fc.jpg

wspomniałeś Ty chyba wcześniej, aby skupiać się na rozowju broni białej, na tym chyba generalnie opiera się walka, zgadza się. Pytam, bo dopiero się wczuwam, i przy walce z losowymi bandziorami to nie trzeba nic kombinować, a punkty rozdaje losowo, 

Opublikowano (edytowane)

Tutaj nie ma filozofii, nie ma buildów, nie ma kombinowania, a jedyne kombinowanie to tylko to co Ci bardziej pasuje, ja np podstawowego w.w ataku nie rozwijałem na samym początku, dałem punkty w coś innego, dawałem też w życie, wytrzymałość- to są te duże punkty na drzewku.

Zresztą widać w co dałem, łuk w ogóle nie ulepszyłem. Warto wziąć pod uwagę, że niektóre skille nie trzeba zdobywać, możemy przy odrobinie szczęścia zaoszczędzić artefaktów, ponieważ podczas walki z jakimś przeciwnikiem można się wyuczyć umiejętności, póki co mam wyuczone w ten sposób 2-3 skille. 
Przy wyborze umiejętności, mamy pokazane jak działa ten skill, mniej więcej można zobaczyć czy nam pasuje czy nie, jest trochu tych kombinacji, RB+ Y+Y, RB+B, RB+RT itd, zwiększając ich poziom zwiększamy nie tylko dmg ale zazwyczaj np kombinację z 1-2 ataku do 3-4 itp. 

Każdy ten skill na drzewku dotyczy każdej broni, nie ulepszamy z osobna dla 2h, topora itp, inny oręż aniżeli podstawowy 1h+ tarcza to tylko inne animacje i styl gry, i teraz od nas zależy czy nam pasuje czy nie, oczywiście parowanie tarczą itp to jest raczej normalne, że nie zadziała z innym orężem typu dwuręczny(2H) miecz. 

Dodam, że nawet mając oręż w ręce, możemy przytrzymać Y by kopnąć z wyskoku jakiegoś niemilca. Jest trochu tych kombinacji, wszystko jest opisane na drzewku. Y+B to złapanie i rzucenie przeciwnika.

Przepraszam ale gram na padzie stąd informacje o tym co i jak, skróty dotyczą pada. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
9 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Temu komus kto kiedys napisale ze ta gra to wiedzmin 3 z koreii nie powinni pozwalac juz sie udzielac publicznie xD

Ta gra nawet kolo wiedzmina nie lezala :P

Narracyjnie na pewno nie, ale gameplayowo myślę, że miażdży Wiedźmina, a i walka wygląda solidnie. Wiedźmin ma okropną walkę i nie bez powodu nazywany jest Wheelcher 3. :E 

Opublikowano
17 minut temu, aureumchaos napisał(a):

Temu komus kto kiedys napisale ze ta gra to wiedzmin 3 z koreii nie powinni pozwalac juz sie udzielac publicznie xD

Ta gra nawet kolo wiedzmina nie lezala :P

Fakt, tu chociaż jest gameplay :E.

Opublikowano

No dlatego ta gra to nie wiedzmin, ani pod wzgeldem walki ani narracji . :P

2 minuty temu, j4z napisał(a):

Wiedźminie walka mi się podobała, odrzuciła mnie mnogość dialogów i opcji dialogowych. Tutaj gra mi się spoko, ale walka mi nie leży. xD

nigdy nie dogodzisz.... 

Opublikowano (edytowane)

Po DS2 bede musial kurcze zdecydowac czy wsiaknac na kolejne 80h nastepna gre CD czy jednak najpierw isc w Cthulu cosmic abbys... ale jak Was czytam to sam juz bym zobaczyl dokladnie co sie tam dzieje bo na razie mam 1h probna w CD zeby sprawdzic ustawienia ;]

Edytowane przez aureumchaos
Opublikowano
2 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Tu nie ma rozwoju postaci jako takiego w rozumieniu rozwijanie statystyk, zwiększanie poziomu postaci

W pewnym sensie walka z przeciwnikami nam rozwija postac bo rosnie pasek na lewo kompasu i jak sie napelni to wskakukuje nam dodatkowy skill point.

37 minut temu, Jaycob napisał(a):

Narracyjnie na pewno nie, ale gameplayowo myślę, że miażdży Wiedźmina, a i walka wygląda solidnie. Wiedźmin ma okropną walkę i nie bez powodu nazywany jest Wheelcher 3. :E 

Tutaj eksploracja jest najlepsza, momentami chce sie roztroic bo gdzie nie spojrzysz widzisz cos ciekawego i chcesz sprawdzic. Do tego zazwyczaj w takich miejscach cos znajdziesz unikalnego. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Smaczków, dropów jest wiele, znajomy mi pokazuje i wrzuca na discorda, są nawet legendarne zwierzęta do odkrycia, są specjalne itemy z modyfikacjami po pokonaniu bossa. 

Ogólnie loot jest taki normalny- taki se, to poleci broń, to żarcie itd ale lecą też specjalne rzeczy np pancerze z specjalnymi bonusa do walki z tą frakcją, które mają ułatwić np walkę z bossem itd. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Jaycob napisał(a):

A eksploracja wynagradza? Jaki jest loot? 

Sa sa, rozne bronie i osprzet. Przyklad z dzisiaj rana, przez 2h szedlem z buta eksplorujac i znalazlem 3 unikalne czesci zbroi i 1 wlocznie. Oczywiscie nie liczac tony innego zlomu nieunikalnego. Ale najwazniejsze jest to ze zagladasz "gdzies" bo wyglada ciekawie.

A to jaskinia za wodospadem (jest ich tu od groma) ale zaraz obok niej znalazlem inna jamke na wodzie, wchodze a tam unikatowy mini boss kamienny golem i do zdobycia kij/wlochnia maga.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

W ruinach np. Unikalny sprzet leci z tych skrzyn co maja takie migajace swiatelka wokolo.

Ja caly czas idac widze cos ciekawego, a to osada, ruiny, wodospady, oboz bandytow. Kwestia co kto lubi, i zagladajac tam czesto cos znajduje.

Edytowane przez Sheenek
  • Upvote 1