Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 6.04.2026 o 14:12, DżonyBi napisał(a):

Mam pytanie. Czy kręcenie prawym drążkiem, np. przy zwijaniu żyłki  podczas wędkowania czy uginanie drzew po chwyceniu Aksjomatem działa Wam tylko, gdy pad jest podłączony kablem do kompa? Gram na DS5

Wyłączyłem Steam Input i działa teraz bez kabla.

• Odpowiedzi 3,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Vulc napisał(a):

Yep, wspominałem wcześniej, że nie ma tutaj kompletnie ciągu przyczynowo-skutkowego, dialogi to takie pierdzenie o niczym, w ogóle nie posuwają historii do przodu. Ot, coś posklejane na szybko, aby udawać prawdziwą fabułę. Szkoda, bo akurat cała ta lokacja wygląda fantastycznie, wieża górująca nad okolicą widoczna jest już od startu. Niestety okazuje się być głównie makietą dla kilkunastu NPC i pozornie ważnej postaci, która nie ma ostatecznie nam nic ciekawego do powiedzenia. 

Dialogi są mega dziwne. Mamy jedno zdanie wygłoszone przez kogoś potem kilka sekund przerwy i drugie zdanie, w międzyczasie pomruki Kliffa McDuff'a. Wszystko wygląda tak, jakby ktoś nagrywał po prostu każdą linijkę dialogu jako osobny plik dźwiękowy a potem maszyna losująca, pewnie na drugie miała AI, poskładała z tego coś brzmiącego mniej więcej sensownie.

Edytowane przez Ryszawy
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Gordek napisał(a):

Szczególnie te miliony znaczników na morzu wokół Skelige. Miałem niezłe samozaparcie, bo grałem poniżej minimalnej jakości  na GF710M w rozdzielczości 800x450 i przeszedłem całą, ale znaczniki wokół Skelige wymęczyły mnie na tyle, że ich nie skończyłem i do dziś nie ruszyłem dodatków, a mam je kupione od dnia premiery.

Dodatki biją na łeb podstawkę, jeśli chodzi o fabułę, szczególnie Serca z Kamienia - jedyne DLC w historii któremu dałem pełną dychę.

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 1
Opublikowano

Apropo obozu po czasie pojawiły się spore zapasy jedzenia, drewna, kamienia etc. Pełno skrzynek się teraz wala po obozie. Praktycznie wszystkich towarzyszy mam też na 100% lojalności. Mega się wkrecilem w tą rozbudowę i zarządzanie.   

Opublikowano

Ilość rzeczy do robienia w tym obozie to mogłaby być osobna gra! XD

Teraz czekam aż sadzonki mi urosną aby zerwać owoce i wykonać misję. Pchnąłem też ten wątek czarownic i zrobiłem wszystkie sanktuaria wraz z bossem. Całkiem niezły miecz dwuręczny wpadł.

image.thumb.png.1054bca3ea48d6b855ad0bdf3bd13d97.png 

Opublikowano
14 minut temu, j4z napisał(a):

Protip:

Ponoć żebracy noszą przy sobie artefakty. ;)

czy  ty  nakłaniasz  do mordowania? 

by the way kolega wyżej mówił, że dojechał  wronę pokaż jakie  bronie miałeś, bo ja musiałem zrezygnować i pocisnąć w explor bo ciągle mnie ubijał na tym trzecim levelu z nim. 

Opublikowano (edytowane)

Chyba już "znerfili" ten myk ze sztabkami. Wyskoczyłem na chwilę pod Demenis na ten targ i dosłownie zero złota. Wszyscy tylko sakiewki z drobniakami :E

Edytowane przez TmK
Opublikowano
8 minut temu, samsung70 napisał(a):

czy  ty  nakłaniasz  do mordowania? 

by the way kolega wyżej mówił, że dojechał  wronę pokaż jakie  bronie miałeś, bo ja musiałem zrezygnować i pocisnąć w explor bo ciągle mnie ubijał na tym trzecim levelu z nim. 

Tak jest, mordować, mordować więcej :E

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, samsung70 napisał(a):

mordowania

Do kradzieży. 

Będę grać, pokaże co miałem. Ja prawie nic nie robię z postacią. xD Ale co mięcha zeżarłem podczas walki, to wioska by się najadła. :p

CrimsonDesert_2026_04_09_01_14_24_280.thumb.jpg.4f84ad59499999e7c9d4f777d952fe78.jpg

Sry za HDR, ale chyba trzeba ogarnąć jakąś akpę, żeby przerabiała w locie? @samsung70 tą bronią, tyle że później powyciągałem z niej skille. Ubrany w zbroję ze sklepu z pierwszego miasta.

Edytowane przez j4z
Opublikowano
Godzinę temu, aureumchaos napisał(a):

Pogralem wczoraj chwile, zeby sprawdzic mody... Wyczyscilem jakiejs lasce komin i dalej nie czuje podniety ta gra... :P  Moze jak dluzej sie gra to jakos sie czlowiek wkreca... 

Po wyczyszczeniu lasce kominu czuje się jednak euforię, ale padniętym też można być😂

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Ale wiesz, że jak czyściłeś ten komin to małżonek patrzył....

Ta gra ma wysoki próg wejścia, po tych misjach na początku też miałem to rzucić w diabły.

RenoDX dla CD oficjalnie na Nexusie. Żeby było jasne w przypadku tej gry, oprócz zwyczajnych poprawek, ta wersja ingeruje też w silnik gry, poprawia oświetlenie w czasie wschodów i zachodów słońca, dodaje cienie do trawy i roślinności, AO, itd. Wszystko w opisie:

https://www.nexusmods.com/crimsondesert/mods/7

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, aureumchaos napisał(a):

Pogralem wczoraj chwile, zeby sprawdzic mody... Wyczyscilem jakiejs lasce komin i dalej nie czuje podniety ta gra... :P  Moze jak dluzej sie gra to jakos sie czlowiek wkreca... 

No jak szukasz fabuły to tak jak było wielokrotnie pisane - jestem w 4 rozdziale i ta misja z czyszczeniem kominu to był chyba najjaśniejszy peak narratorski :E ja miałem rzucić w diabły po 2h już miałem początki moralniaka że wywaliłem 300 zeta w błoto, ale coś w końcu kliknęło. Bujam się po regionie i werbuję koty do mojej drużyny zbieraczy fantów po walkach :E

• Haha 1