Skocz do zawartości

Marvel's Wolverine - PS5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja tam "Pająki" lubię. Nawet pierwszą odsłonę ograłem 2 razy, a w II części wbiłem platynę (czego zwykle nie robię). Pomijam te wszystkie głupoty lgbt oraz wciskanie MJ jako silnej kobiety, która musi coś udowodnić, a potem i tak jest ratowana przez chłopaczka w rajtuzach. W rosomaka pewnie zagram, w ramach abonamentu ps plus :D

Opublikowano
5 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

To jest już kwestia otwarta, w roku fiskalnym 2020 pogonili 58 mln swoich exclusivów, ale w 2025 zjechali do 32 mln. Trochę ich Ghost of Yotei podratowało, ponieważ w 2024 to było bodaj 29 mln. 

Generalnie - równia pochyła. 

Przecież to się matematycznie nie klei. Jak z 29 mln do 32 mln to jest "równia pochyła”? Masz +3 mln przyrostu. :E  W 2025 r odbili się. 

Opublikowano
9 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Niestety nadal się sprzedaje, bo konkurencja ma jeszcze mniej do zaproponowania. Może Asha tchnie trochę energii w Xboksa, ale ciężko wyobrazić sobie scenariusz, że zieloni wracają do gry. Sony ma potężną bazę użytkowników, którzy zostaną tu z przyzwyczajenia i braku realnej konkurencji, a spadek jakości exów rozłożył się na kilka lat, przez co był mniej odczuwalny. Wolverine od początku nie wyglądał mi na produkcję wartą specjalnej uwagi i to się chyba teraz potwierdza.

Opublikowano
14 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

To jest już kwestia otwarta, w roku fiskalnym 2020 pogonili 58 mln swoich exclusivów, ale w 2025 zjechali do 32 mln. Trochę ich Ghost of Yotei podratowało, ponieważ w 2024 to było bodaj 29 mln. 

A ile było exów w 2020? a ile 25?

Opublikowano

Spodziewałem się średniej ocen na poziomie 80-85.

Chwalą system walki i fabułę, czyli dwa najbardziej istotne dla mnie elementy. Trochę dziwię się, że w zalewie otwartych światów wciąż są narzekania na korytarzówki (które teraz wydają się być powiewem świeżości). Choć +-10h to trochę krótki czas rozgrywki dla gry AAA w pełnej cenie.

Opublikowano
10 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Jak gra ma wyskie noty od recenzentow to nie patrzymy bo oceny sa nic nie warte, jak ocena jest nizsza to nagle wierzymy jak w boga bo pasuje pod narracje ;) 

No, jak oni dają niskie jak na nich oceny to coś tam się musiało zadziać :E

Ale wiecie jaka jest prawda ? Aby się coś zmieniło, aby gry i samo PS stało się lepsze to musi dostać po dupie.

Sony idzie na jakościowe dno i coraz bardziej jest to widoczne. nie w grafice nie w tabelkach tylko w jakości.

Opublikowano

Przecież wiadomo że w Wolverinie nie będzie nie wiadomo jakiej fabuły. Ważne tam jest bardziej aby nieźle ciąć wrogów i robić im dekapitację. Ma być mocno i krwawo. Sony pod koniec życia tej generacji zamiast walić bombowymi produkcjami to uracza nas średniakami.

Insomniac też nie jest niewiadomo jakim studiem. Wcześniej Spyro i Rachet aż w końcu zrobili Pająka, którego najwidoczniej mocniej czuli niż Wolverina. No nic Sony i ich generyczne gry, oby tak dalej! :D Może GwiazdaRocka ich uratuje swoim Grand Theft Auto 6. Na ten moment jak nic widzę powolną śmierć Soniarzy. Sam uwielbiałem tą firmę, ale patrząc co dzieje się z nią od PS4 to "nie wróżę im żadnych rewelacji, kaczka to maks co może z nich być: :D Nie wiedziałem że kiedyś to powiem, ale naprawdę chciałbym aby Mikrosyf swoim Xboxem zmiótł PS6 z powierzchni albo dał im do myślenia. Kiedyś modliłem się o upadek Microsoftu, teraz liczę że Sony dostanie mocnego pstyczka w pysk. Na ten moment Sony potrzebuje przyjaciela, który pierdolnie ich w pysk i obudzi z tego snu. Dobra sprzedaż PS6? Wstawaj Sony zesrałeś się :P

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Cytat

Multiple GPS lines to point you to your destination as well as "timed challenges", these are color coded and these "timed challenges" lines appear even when you're in the middle of a chaotic "save the world" mission.

Robią z ludzi debili. :E 

Edytowane przez Jaycob
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Jaycob napisał(a):

Robią z ludzi debili.

Jak strzałka w Bioshock. Kto grał ten wie. Ale znaleźli się też i tacy co nie rozumieli nadal gdzie mają się udać ;)

2 minuty temu, raiders napisał(a):

tyle było zachwytów i  wspaniałych zapowiedzi  ,a tu mamy klapę

Raczej średniak, klapą to bym nazwał jak by miała w okolicach 40 ;) 

Opublikowano

obraz.thumb.png.58d7c79501b7ba1a869d620ae5cbb44b.png

obraz.thumb.png.78fe25c57120cd5e4b1e422008c340f2.png

Sony i jej ostatnie gry są jak coś w ten deseń :D Zakupy Bungie. Zamiast zrobić Destiny to robią Marathon, który umarł w ciągu 2 miesięcy. Teraz Insomniac robi Wolverina z lekkim posmakiem kupsztala ;)

• Haha 1
Opublikowano

SkillUp nieźle zjechał tego gniota. Mityczna żółta farba została w tej gierce przebita x10. Nie dość, że macie "zapachową nawigację" w postaci ciągle widocznego niebieskiego dymku (w ultra liniowej grze dodajmy) i automatycznie naprowadzajacą kamerę na główną ścieżkę, to jeszcze po oddalenie się pojawia się znacznik z ilością metrów do tej niebieskiej GPS mgiełki :E oni chyba serio mają graczy za śliniących się troglodytów, którzy do zamka w drzwiach próbują włożyć piłkę lekarską i dziwią się, czemu nie pasuje :E

• Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, Strilok napisał(a):

obraz.thumb.png.58d7c79501b7ba1a869d620ae5cbb44b.png

obraz.thumb.png.78fe25c57120cd5e4b1e422008c340f2.png

Sony i jej ostatnie gry są jak coś w ten deseń :D Zakupy Bungie. Zamiast zrobić Destiny to robią Marathon, który umarł w ciągu 2 miesięcy. Teraz Insomniac robi Wolverina z lekkim posmakiem kupsztala ;)

+ odrzucenie gry Hideo Kojimy - Sony ma tę passę :E 

Teraz, TmK napisał(a):

SkillUp nieźle zjechał tego gniota. Mityczna żółta farba została w tej gierce przebita x10. Nie dość, że macie "zapachową nawigację" w postaci ciągle widocznego niebieskiego dymku (w ultra liniowej grze dodajmy) i automatycznie naprowadzajacą kamerę na główną ścieżkę, to jeszcze po oddalenie się pojawia się znacznik z ilością metrów do tej niebieskiej GPS mgiełki :E oni chyba serio mają graczy za śliniących się troglodytów, którzy do zamka w drzwiach próbują włożyć piłkę lekarską i dziwią się, czemu nie pasuje :E

Widziałem i podobno jest opcja wyłączenia wspomagaczy, ale domyślnie gra się właśnie tak.