Kyle 658 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Ja tam lubię światło neutralne, ew. subtelnie ocieplone (4000K), choć na postrzeganie ma też wpływ CRI (jak jest wyższe, to oświetlone obiekty wydają się cieplejsze/nie są trupie).
galakty 5 466 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Dopiero teraz ogarnąłem że te Cool Boost nie mają homolgacji na drogi i to 80W Zmieniam na normalne 55W, szkoda lampy i złączek.
Kyle 658 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Godzinę temu, galakty napisał(a): 80W Zmieniam na normalne 55W, Jak jeszcze mają większą moc niż standardowe, to nawet bym na nie nie spoglądał. Ogólnie to jest spore ryzyko kupować te "retro fit". Jak LED, to tylko od "A" do "Z" homologowane i zgodne z rozwiązaniami przewidzianymi przez producenta (ilość ciepła do odprowadzenia, kształtowanie wiązki światła). W praktyce to zwykle tylko fabryczne LED mają sens.
galakty 5 466 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Ale ja mówię o halogenie. LED nie wkładam bo żadne poza H11 nie są legalne w Polsce, koniec kropka.
Kyle 658 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego 2 minuty temu, galakty napisał(a): Ale ja mówię o halogenie. Aha ... w takim razie z powodu większej mocy (oddawanej w postaci ciepła) bym nie wkładał
galakty 5 466 Opublikowano 2 Lutego Opublikowano 2 Lutego Już wyjęte, dobrze że drugie pudełko miałem na wymianę i spojrzałem, a tam OFF ROAD only. A komentarze na Allegro jakie cudowne i super świecą, super...
kapcer 134 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Częściowo dla auta, częściowo dla siebie: posprzątałem garaż (ogrzewany...) i wjechałem autem, żeby rano wsiadać do ciepłego. Edytowane 3 Lutego przez kapcer
Arczevski 207 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Wymienione dziś w aso olej i filtr, w końcu można używać całego zakresu obrotomierza. Przy okazji poprosiłem też o weryfikację geometrii bo coś mi lekko uciekało na prawo auto i okazało się, że faktycznie było co poprawiać, to w ramach gwarancji zrobili.
Arczevski 207 Opublikowano 3 Lutego Opublikowano 3 Lutego Jak się umawiałem to było z 1,5k przebiegu, a zanim doszło do wymiany to było 2600 bo się wyjazdowy weekend trafił Chciałem przed 3k zmienić tak czy tak. Niby łaski nie robią, ale mówi że jakby na maszynie wyszło że jest git - a potrafi tak wyjść i mimo tego dalej ściąga, to płać pan za sprawdzenie 3 stówy
galakty 5 466 Opublikowano 5 Lutego Opublikowano 5 Lutego Wymiana świec na irydowe NGK + filtr powietrza Filtron.
MadDog 453 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego (edytowane) Pozbyłem się najsłabszej rzeczy w Stingerze czyli wymiana tarcz i klocków Brembo. O ile tarcze jeszcze są w miarę ok to klocki są do ... pupy Założone nacinane tarcze DBA i klocki Extreme Performance Edytowane 16 Lutego przez MadDog 2
galakty 5 466 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Co prawda nie ja tylko warsztat: Olej + filtr Płyn chłodniczy Płyn hamulcowy Na razie serwis skończony, czekam na wiosnę i jakaś trasa wpadnie.
KiloKush 966 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego Ja wyjąłem akumulator z Saaba na noc do ładowania. Na szczęście dostęp do akumulatora świetny.
Kyle 658 Opublikowano 16 Lutego Opublikowano 16 Lutego @KiloKush Ja podpiąłem ładowanie bezpośrednio bez odłączania aku. Akumulator AGM, więc tam nie daje taka inteligentna ładowarka jakichś impulsów odwapniających, jak przy ładowaniu zwykłego kwasowego, więc elektronika nie powinna marudzić. 1
galakty 5 466 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Przy AGM i nowoczesnym aucie to wręcz trzeba mieć podtrzymanie napięcia
MJRegul 804 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego (edytowane) Myjnia i 20km wokoło komina by nie stał biedny w garażu całą zimę Jprdl ale się "ciekawie" jeździ na nieodśnieżonych ulicach przy -5C ze skrzynią w trybie S Coraz bardziej mnie kusi zakup S650 ale to już 5.0 i zupełnie inny rozkład masy. S550 5.0 AT jak jeździłem to chciał mnie zabić, nie wiem jak jest z S650 a nie jestem osobą co najpierw X razy coś testuje, kupuję oczami i sercem i boje się, że skończy się na drzewie Edytowane 17 Lutego przez MJRegul 1
Gret 1 024 Opublikowano 17 Lutego Opublikowano 17 Lutego Mogłeś poczekać z tydzień to nie było by już tej soli na drogach
galakty 5 466 Opublikowano 18 Lutego Opublikowano 18 Lutego 11 godzin temu, MJRegul napisał(a): Jprdl ale się "ciekawie" jeździ na nieodśnieżonych ulicach przy -5C ze skrzynią w trybie S Coraz bardziej mnie kusi zakup S650 ale to już 5.0 i zupełnie inny rozkład masy. Tez chciałbym mieć takie problemy 2 2
Krzysiak 3 317 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego Pomalowane felgi na lato do 508, poprzedni lakier zaczął schodzić i trzeba było trochę odświeżyć je, od razu dostały prostowanie w pakiecie. 3
Gret 1 024 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego @Krzysiak proszkowo malowałeś? ile teraz kosztuje odnowienie felg?
Krzysiak 3 317 Opublikowano 19 Lutego Opublikowano 19 Lutego @Gret usunięcie lakieru, prostowanie, malowanie proszkowe, nowe wentyle, oczywiście zrzucenie, wrzucenie opon i wyważenie 1000PLN. Oczywiście 19. 1
Gość Petru23 Opublikowano 20 Lutego Opublikowano 20 Lutego (edytowane) Sprzedałem Mazdę Przyjechał świadomy kupiec, szybko poszło Edytowane 20 Lutego przez Petru23
Rekomendowane odpowiedzi