Co się dziś zepsuło w Twoim aucie?
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez rookie0 · Opublikowano
Witam, przymierzam się do zmiany PC. Obecnie działam na pierwszej generacji i7 930 + R9 Fury Nitro. Do codziennych zastosowań sprzęt spisuje się nieźle (jak na swoje lata). Używany jest on głównie do pracy (webdev) + rozrywki (netflix/yt) Niemniej jednak - pora na zmiany. Budżet to +/-15k. Sama jednostka - bez monitora. Przeznaczenie pozostaje to samo. Praca - ale chciałbym jednak móc możliwość pogrania w jakieś nowe tytuły. Posiadam Odyssey G9 więc obowiązkowo 5120x1440 @144Hz musi śmigać (max monitora to @240Hz) Jako, że temat nie jest na "wczoraj" mam kilka dylematów a) poczekać jeszcze na coś? Tylko na co? Nowe procesory? Premierę nowych GPU? b) czy różnica budżetu na poziomie 5k PLN ma znaczący wpływ na wydajność? Jeśli tak to mniej więcej o jakim % mówimy? Oczywiście 5k w obie strony Bo jeśli za 10k jestem w stanie złożyć PC, który jest tylko o 15% mniej wydajny od tego za 15k, to po co przepłacać? Za każdą propozycję będę wdzięczny! PS Moja przygoda ze składaniem PC zatrzymała się, gdy wchodziły customowe radiatory zamiast tych boxowych (lata 2010+). Teraz widzę musthave to chłodzenie wodne. Jak kształtują się ceny za customowe chłodzenie wodnye? Ile trzeba przeznaczyć na ten element? Mówimy o chłodzeniu z blokiem wodnym na GPU + CPU + rezerwuar + pompa i chłodnica + osprzęt -
Przez Qrdello · Opublikowano
Nuda, ale wciąż niezła tunelówka. Ma swoje fajne momenty, chociaż są też rozdziały ciągnące się jak flaki z olejem. Ja to jestem generalnie fanem DS, więc ubolewam że Remake części drugiej stoi pod znakiem zapytania -
Przez slafec · Opublikowano
Najlepsze: Mario Odyssey, Zelda TOTK, Xenoblade Chronicles (seria), Fire Emblem TH. Bardzo dobre: Donkey Kong Country TF, Kirby and the Forgotten Land, Mario Rabbids SOH, Zelda BOTW, Pokemon Legends Arceus, Mario 3D World + Bowser's Fury, Cadence of Hyrule, Fast RMX, Mario Kart 8. Dobre: Mario Wonder, Bayonetta (seria), Splatoon 2, Metroid Dread, Super Smash Bros. Ultimate, Mario Tennis Aces Słabe: Paper Mario Origami King, Zelda Skyward Sword, Mario Bros U Deluxe, Luigi's Mansion 3. -
Przez lukadd · Opublikowano
Wszystko zależy w jakie gry kto gra Pierwsze z brzegu Peak 125k graczy obecnie gra ~40k ludu. Gra nawet nie ma tematu na pclabie, znaczy ITH . Nawet nie pamiętam, aby ktoś o niej wspominał Dla porównania Dragon Age mający tutaj prawie 100 stron i tysiące postów ma obecnie 6k graczy Rynek gier jest mega szeroki. W pixelowego Stardew Valley co pójdzie na każdym laptopie gra obecnie ~80k ludu To jest 8 letnia gra głównie single player z możliwością co-op. Ale dobra gra i ludzie dalej w nią grają -
Przez trybcio86 · Opublikowano
sciagnelo mi teraz 10g pacha i dalej sie wywala XD jest jakis postep bo przynajmniej mi wyskoczylo okienko do raportowania bledu ale czego nie rusza to ta gra jeszcze gorzej dziala XD A ja tak bardzo chcialem zabic wszystkich na smierc odziany w pancerz czerstwego chleba ... a świeta tuż tuż
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi