Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nowe sworznie, końcówki drążków, łączniki stabilizatora, olej w skrzyni itp. Generalnie ogarniam właściwie wszystko co posiada gumę, bo w tak starym aucie jest to ona w słabej kondycji. 

Żadnych luzów nie miałem, auto wzorowo się prowadziło, ale wymieniam póki jeszcze są do tego części, a niestety oferta markowych się strasznie z roku na rok zawęża...

Opublikowano

Farbę do zacisków.

W dniu 14.02.2025 o 01:09, zdunzdun napisał(a):

Żadnych luzów nie miałem, auto wzorowo się prowadziło, ale wymieniam póki jeszcze są do tego części, a niestety oferta markowych się strasznie z roku na rok zawęża...

Ja jak się 2 lata temu rozpędziłem z wymianą wszystkiego w zawieszeniu C5, to wydałem 7,5k za graty (mam zwykłe sprężynowe :E )...dobrze, że wszystko robię sam :E

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Maty wygłuszające i głośniki do tylnych drzwi 508 bo jeden zaczął pierdzieć (przednie 3 lata temu wymieniałem, gdy był jeszcze w posiadaniu brata). Jak się ociepli będzie zabawa w wygłuszanie bagażnika i drzwi :)

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Zarowki Ledowe H7 w mijania od NightEye (tak ,zaraz mnie zjecie :E )w Irlandii nie ma zakazu,swiatla mam ustawione ksiazkowo. Ledy Philips Ultrinon W16W w swiatla cofania ,podoba mi sie zimna barwa w elektrykach. Dodatkowo mglowe dysze spryskiwaczy. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Którego karchera kupowałeś? Testowałeś już wcześniej? Bo ja też się przymierzam w focusie przeprać i w domu też by się przydało. 

Lata temu używałem Nielsena, ale też czytałem, że Tenzi Textil jest dobry.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem z kopacka spoiler z wyprzedaży. Przy rozpakowaniu niespodzianka - maxton. 84 euro z wysyłką, u nas 850pln + wysyłka. Nie było nic wspomiane o malowaniu i marce, a tu w kolorze czarnym 9910 skody, akurat pod moje auto.

20250428_211850.jpg

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Wtórnik kluczyka do haka, bo jak już idziemy w kierunku młodzieżowo-tuningowym, to pasuje go odpiąć, a gdzieś zgubiłem :E

Edit: a i jeszcze komplet filtrów + olej.

Edytowane przez Arczevski
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Filtr kabinowy + filtr powietrza;
Wpadnie cały nowy zestawów filtrów przy wymianie oleju; Helix Ultra 5W40 + filtr oleju + płukanka kupione wcześniej;
(obecny kabinowy i powietrza mają rok / ~22 tys. km);

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do Grande Punto:
- osłona silnika (trzecia, licząc fabryczną)
- mechanizm tylnej wycieraczki (fabryczny z 2009r przestał działać)
- cewki zapłonowe (komplet używanych celem weryfikacji auta)

- nowe opony na lato: obecne Fuldy mają już 4 lata (a 5 od daty produkcji);
W ciemno (jeden test) wybór padł na nowe Kumho Ecsta Sport PS72; Wg. producenta następca modelu PS91 (topowego), nie PS71; Choć dwiema seriami Sport i Sport S łapie rozmiary modeli PS71 i PS91...
Letnie dopiero teraz, bo auto od 3msc przebywało poza domem, więc dobijało stare zimówki;

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Nie dla mnie, ale w sumie będę serwisował. Seat Ibiza 4 SC z 2009 roku, 1.4 MPI. 

Kupione od handlarza, ale mam wrażenie, że w dużo lepszym stanie niż z rąk prywatnych, bez rdzy i w "normalnej" cenie.

PXL-20250801-143716096.jpg

Edytowane przez kapcer
  • Upvote 1
  • 4 tygodnie później...