Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nowy wtrysk adblue do 508...tak wiem to się wyłącza a nie naprawia, ale przy wyłączeniu grzechem nie zrobić chipsa, a że mam pecha takiego że w każdym aucie w którym go robiłem od razu robić musiałem sprzęgło to... ~200KM/450Nm musi poczekać zanim odłożę :E

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Nowe sworznie, końcówki drążków, łączniki stabilizatora, olej w skrzyni itp. Generalnie ogarniam właściwie wszystko co posiada gumę, bo w tak starym aucie jest to ona w słabej kondycji. 

Żadnych luzów nie miałem, auto wzorowo się prowadziło, ale wymieniam póki jeszcze są do tego części, a niestety oferta markowych się strasznie z roku na rok zawęża...

Opublikowano

Farbę do zacisków.

W dniu 14.02.2025 o 01:09, zdunzdun napisał(a):

Żadnych luzów nie miałem, auto wzorowo się prowadziło, ale wymieniam póki jeszcze są do tego części, a niestety oferta markowych się strasznie z roku na rok zawęża...

Ja jak się 2 lata temu rozpędziłem z wymianą wszystkiego w zawieszeniu C5, to wydałem 7,5k za graty (mam zwykłe sprężynowe :E )...dobrze, że wszystko robię sam :E

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Maty wygłuszające i głośniki do tylnych drzwi 508 bo jeden zaczął pierdzieć (przednie 3 lata temu wymieniałem, gdy był jeszcze w posiadaniu brata). Jak się ociepli będzie zabawa w wygłuszanie bagażnika i drzwi :)

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Zarowki Ledowe H7 w mijania od NightEye (tak ,zaraz mnie zjecie :E )w Irlandii nie ma zakazu,swiatla mam ustawione ksiazkowo. Ledy Philips Ultrinon W16W w swiatla cofania ,podoba mi sie zimna barwa w elektrykach. Dodatkowo mglowe dysze spryskiwaczy. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Do Shreka filtr kabina węglowy Filtron, powietrza brand własny produkowany przez Filtrona, baterie Panasonic do kart. Do obu K2 Belso do pasów. A jako, że moja się zadeklarowała, że wypierze tapicerki w autach jeśli będzie miała jakiś mniejszy sprzęt (bo domowy duży piorący mega niewygodny w aucie) to jeszcze Bissell 15589,  koncentrat Karchera i jakąś miękką szczotką na wkrętarkę.

Opublikowano

Którego karchera kupowałeś? Testowałeś już wcześniej? Bo ja też się przymierzam w focusie przeprać i w domu też by się przydało. 

Lata temu używałem Nielsena, ale też czytałem, że Tenzi Textil jest dobry.

Opublikowano

Osłona silnika do Shreka - Klokkerholm, wykonanie jak OE (Florimexy tańsze ale nawet Chińczycy byliby zaskoczeni, że da się aż tak zaoszczędzić na materiałach i formach) - plus zestaw montażowy z Romixa. A i jeszcze pasty z Autolandu, jedna "regeneracyjna" a druga nabłyszczająca.

Opublikowano (edytowane)

Cd Shrek: Motul 5W40, filtr oleju Mann, płukanka K2, korek spustu oleju Elring, olej do skrzyni biegów Elf, dodatek regeneracyjny do skrzyni Moje Auto i na wszelki wypadek simeringi półosi Corteco.

I 3 szt choinki Wunder Baum Beach Days :E

Edytowane przez bergercs
Opublikowano

Kupiłem z kopacka spoiler z wyprzedaży. Przy rozpakowaniu niespodzianka - maxton. 84 euro z wysyłką, u nas 850pln + wysyłka. Nie było nic wspomiane o malowaniu i marce, a tu w kolorze czarnym 9910 skody, akurat pod moje auto.

20250428_211850.jpg

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Do obu koncentrat płynu letniego (tym razem Wynns 1L, mam jeszcze zapasy Sonaxa). Do Shreka dodatek do paliwa Wynnsa do katalizatorów (wlewam raz do roku do aut "tak na wszelki wypadek" - do tej pory używałem LM) i uchwyt na telefon - tradycyjny z długim ramieniem, bo tam szyba i deska mocno odsunięte, a nie chcę nawiewów zastawiać - z Amazona:

273797d65c5ac.jpg

Opublikowano (edytowane)

Cd. Dokupiłem jeszcze jeden Wynns W24463 do katalizatorów (teraz do Renaty, do Shreka dzisiaj nalałem przy tankowaniu) oraz W77101 (Formula Gold Engine Treatment) - w środę robię duży przegląd Shreka to mu zapodam do oleju Wynns zamiast produktów LM to też wysoka półka i po cenach zakupu jest "good price".

Edytowane przez bergercs