Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie zmiana była w tym tygodniu.

Czy mieliście kiedyś taką sytuację, że warsztat zostawił naklejkę informacyjną na oponie? Ja pierwszy raz coś takiego widzę, ale nie wiem czy mam im dać informacją zwrotną. Może to jest normalne i się nie znam?

PXL_20241109_163214201.NIGHT.jpg

• Confused 1
Opublikowano

U mnie wskoczyły nowe wielosezony Yokohama, także na 2-3, może więcej sezonów spokój. To już moje trzecie prywatne auto na M&S i raczej tak już zostanie.

Opublikowano

Normalnie bym miał zmienione już jakoś tak przed końcem października (w zależności od warunków atmosferycznych), ale tym razem wchodzę w drugi sezon jesienno-zimowy na moich pierwszych wielosezonach (GY V 4S G-3). Sezon inauguracyjny jak i cały ponad rok na nich, przejechałem bez problemów. :D

Opublikowano

Być może nie na temat, ale dotyczy opon. 

Czy różnica 50kg nośności robiłaby dla was różnice przy wyborze opony? Pewien diagnostyk robi mi wykład że do Renault Traffic nie mogę założyć opon wzmocnionych XL o nośności 850kg, muszą być C - 900kg. 200kg na całym samochodzie, 3.6t vs 3.4t. 

Opublikowano
29 minut temu, TheMr. napisał(a):

Być może nie na temat, ale dotyczy opon. 

Czy różnica 50kg nośności robiłaby dla was różnice przy wyborze opony? Pewien diagnostyk robi mi wykład że do Renault Traffic nie mogę założyć opon wzmocnionych XL o nośności 850kg, muszą być C - 900kg. 200kg na całym samochodzie, 3.6t vs 3.4t. 

Zależy ile zamierzasz na pakę ładować ;)

Plus w instrukcji masz opisane jakie opony powinny być (to, że opony np mają łącznie więcej niż DMC to nie znaczy że rozkład nacisku na oś/oponę jest równy). Co do opon mam zasadę że lepiej miec parametry trochę na zaś niż się zdziwić. 

Opublikowano
Godzinę temu, JacekRTX napisał(a):

@TheMr. a co twierdzi producent?

Nie pytałem. Na tabliczce są opony z C, ale na tabliczce zawsze jest za mało wymienionych możliwości. 

@larry.bigl Wiadomo, lepiej mieć zapas niż go nie mieć, ale akurat skończyły się opony C, a z drugiej strony różnica prawie 300 zł na sztuce jakoś mnie nie bawi, a różnica to 50 kg. 

Opublikowano (edytowane)

Wulkanizator to założy wszystko, szkoda byłoby stracić dowód przy kontroli w razie :E Rozmowę miałem z diagnostykiem na stacji, bo się go zapytałem jak on to widzi. 

Edytowane przez TheMr.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Tutaj nie chodzi o oszczędności, a po prostu strach przed uszkodzeniem. W wyobraźni widzę łamiący się laminat albo urywające elementy elektroniki. Zrobię wymianę gluta i jeśli pójdzie gładko to wtedy ewentualnie zamówię kit i ogarnę jeszcze raz resztę. To czy wydam 100 czy 300 na materiały aż tak mi nie robi różnicy, bo karta kupiona za dobre pieniądze. Kiedy szukałem na forum info to chyba @Lameismyname dawał u siebie ten plaster na rdzeń i był zadowolony:)
    • Mały update, tak jak jest na zdjęciach tak już zostaje. Na kolejnej wolnej chwili podłączę wszystkie kable i napełnianie układu, wszystko jest szczelne, mora i inne chłodnice wyczyszczone blitzem. 
    • @LeBomB No ta. Potrzebne jest jakieś oficjlane uzasadnienie dla państw.  Jak pisałem, nie wiem jak Iran realnie stał z programem atomowym. Dla mnie nie ma to żadnego znaczenia i nigdy niczym podobnym nie uzasadniałem konieczności obalenia reżimu.   Większe znaczenie ma dla mnie choćby fakt, że zniszczenie reżimu powstrzyma mordowanie opozycjonistów. A z tym się rozkręcili po ostatnich dużych protestach. Tu już też pisałem, uderzenie powinno nadejść dużo wcześniej, pozwoliłoby to uniknąć rzezi. Ale lepiej teraz niż jeszcze później.   Póki co jest dobrze, dominacja lotnictwa USA i Izraela jest totalna. Bombardowania są na naprawdę ogromnym poziomie i reżimowi bandyci nie są w stanie nic z tym zrobić. Trzeba kontynuować i szykować operację lądową, by w najlepszym momencie wejść i dobić reżim. Czy choćby na początek wytepić siły reżimu na terenach Kurdów i potem z tamtą kontynuowac odbijanie reszty kraju.   Edycja: Dziś tak USA jak Izrael skupiają się na niszczeniu wyzutni rakiet i najpewniej składów samych rakiet. Zobaczymy ile reżim będzie w stanie wystrzeliwać za tydzień czy dwa.
    • Miało być porządnie, a tu wychodzi, że jednak tak nie będzie 
    • Tunel magnetyczny.    Przerost formy nad treścią. U nas popularna jest metodą na sznurek nie widziałem jeszcze automatu który by blokował możliwość nagłego cofnięcia butelki poprzez szarpnięcie. Jedna butelka można setki złoty dziennie robić do momentu aż się da złapać 
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...