Kakarotto 727 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja 4 minuty temu, green1985 napisał(a): Czy HWiNFO włączone czy nie - nie ma różnicy, shared memory support wyłączone. Stery różne z 2024 - bez różnicy. No nic, zainstalowałem GPU-Z, i tam wszystko rejestruje poprawnie, więc po graniu od czasu do czasu będę sprawdzał odczyty, też jakaś opcja Jutro spróbuję jeszcze całkiem odinstalować AB i zainstalować na nowo. Ok, czyli AF świruje. Przynajmniej tak podejrzewam. Odpal AF, wejdź w ustawienia -> monitoring, trzy kropki rozwiń, zaptaszkuj plugin HWI i zaznacz SMS w HWI. Miałem podobnie, ale z prockiem na nowej platformie (wcześnie na Intelu było ok), powyższe pomogło. Z tempami GPU (blokada na 28 stopniach) miałem problem po zaaplikowaniu sterów 576.02. Tam pomógł powrót do starszych, w 576.40 jest w tej kwestii bez problemów. Wczoraj je wgrałem do grania w Dooma, ale i tak te stery grę crashują w konkretnym ustawieniu, na szczęście nie mi. Nieraz AF po aktualizacji sterów też rzuca "0" w niektórych parametrach, wtedy reset pomagał zawsze. To raczej powinno pomóc, jeśli nie to odinstaluj całe AF, tak by nie zostało żadnego pliku i zainstaluj od nowa. Gdyby to też nie pomogło, to ja wysiadam. 2 minuty temu, leven napisał(a): Tyle dobrze, że GPU-Z czyta poprawnie, bo już myślałem nad flashem biosu (na ten sam) Zanim zaczniemy flashować biosy czy rozkręcać karty, trzeba soft przejrzeć. NW klepie matę każdą kolejną wersja sterów, AF też potrafi dostać kręćka. 1
leven 537 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja Flash biosu na ten sam jest bezpieczny i potrafi usunąć problemy. Sprawdzone na własnej skórze Side wie o czym piszę 1
Kakarotto 727 Opublikowano 16 Maja Opublikowano 16 Maja @levenWiem, wiem tylko tak sobie heheszki robiłem. 1
green1985 73 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja 17 godzin temu, Kakarotto napisał(a): To raczej powinno pomóc, jeśli nie to odinstaluj całe AF, tak by nie zostało żadnego pliku i zainstaluj od nowa. Gdyby to też nie pomogło, to ja wysiadam. No niestety, czyste reinstale AF i HW też nie pomogły, ustawienia tak jak podałeś też nie, także ja też wysiadam ;p Ale dziękuję za próby pomocy Pozostaje GPU-Z na szczęście. A flashowanie BIOSu na GPU - ostatnio tego próbowałem bodajże w 2006 roku na zasadzie "jestę ołwerklołkerę" - skończyło się na założeniu konta na PCLab i szukaniu pomocy jak przywrócić kartę do życia 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 19 Maja Opublikowano 19 Maja (edytowane) https://www.nvidia.com/en-gb/geforce/news/rtx-5060-dune-awakening-f1-25-geforce-game-ready-driver/ Edytowane 19 Maja przez Reddzik 1
Faflucy 312 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Te sterowniki dalej nie rozwiązują problemu wybudzania się mojego monitora ze stanu uśpienia. Powoli zaczynam wątpić że to ogarną.
PaVLo 917 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) Monitor to nie bąbelek, którego się usypia Tutaj robisz power off i tyle Zero problemów i spokojny sen Edytowane 20 Maja przez PaVLo 1 4
Faflucy 312 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Wyłączyłem już wygszanie ekranu, ale wcześniej działało dobrze to i teraz powinno.
Boldwyn 119 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Jeszcze mi nic nie wywaliło, więc na razie najstabilniejsze z serii 576.xx na moim 4070 Ti S.
caleb59 1 621 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Cytat [NVIDIA App] Setting "DLSS Override - Model Presets" to "Latest" and "DLSS Override - Frame Generation" to "Use the 3D application setting" forces 2x Frame Generation mode regardless of in-game setting [5214136]
skypan 1 752 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Wyszła aktualizacja do Gray Zone a tam od razu info. Mogą wystąpić problemy z nowymi sterownikami w kartach z serii RTX 5000. Zalecamy zainstalować stare. NVIDIA brawo. 1
caleb59 1 621 Opublikowano 23 Maja Opublikowano 23 Maja Pozdro od Nvidii... Cytat [Gray Zone Warfare] Game may crash on startup [5284518] 1
musichunter1x 1 308 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) Jak tam sterowniki dla starszych kart niż Blackwell? Jednak mnie zaczęły irytować, bo na rtx3070 nie mam problemów z najnowszymi, a na rtx4060 już się krzaczy Cyberbug przy DLSS T. A tak przy okazji, RTX3070 przy TDP 115w ma podobną wydajność do rtx4060 na domyślnych 115w. Edit. I weź tu zgadnij czy to sterowniki, marna sztuka rdzenia w karcie OEM, czy drobna wada produkcji, czy Cyberbug. Podbicie napięcia wywala częściej, a PL na 84% wydłuża czas do wywalenia się. Edit.2 Popatrzyłem na wykres i gdy wywaliło się w trakcie pisania w końcu dotarłem do winowajcy. Oczywiście to było 8gb Vramu, gdzie na rtx3070 w takich testach nie było problemu przez większą przepustowość. Edytowane 24 Maja przez musichunter1x 1
Reddzik 2 762 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Ja mam aktualnie najnowsze, i na tych też nie mam problemów mając rtx 4080S. Nie narzekam na sterowniki, monitor się wybudza, komp tak samo, wszystko od pukać działa. 1 2
Kadajo 7 406 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja Zaraz rok minie odkąd się meczymy z tymi paździerzo sterownikami. 1
bourne2008 1 202 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) W dniu 23.05.2025 o 21:13, dawidoxx napisał(a): Wysypuje się od razu po wejściu do gry Klasyka, oczywiście wykładają się shadery. Nvidia nie umie w Unreal Engine. Edytowane 24 Maja przez bourne2008
dawidoxx 974 Opublikowano 24 Maja Opublikowano 24 Maja (edytowane) 3 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Klasyka, oczywiście wykładają się shadery. Nvidia nie umie w Unreal Engine. U mnie problem występuje tylko w tej grze a inne gierki na u5 śmigają ok.. Skonczylem ostatnio lord of the fallen na tych sterach. Edytowane 24 Maja przez dawidoxx 1
sideband 1 772 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja Nie wiem pod Blackwella, ale pod ADA to 576.xx są tragiczne i niestabilne. 1
galakty 3 312 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja 21 godzin temu, Reddzik napisał(a): Ja mam aktualnie najnowsze, i na tych też nie mam problemów mając rtx 4080S. Nie narzekam na sterowniki, monitor się wybudza, komp tak samo, wszystko od pukać działa. Na 4070Ti wszystkie sterowniki działają poprawnie, instaluję każde po kolei. 3
sideband 1 772 Opublikowano 25 Maja Opublikowano 25 Maja 31 minut temu, galakty napisał(a): Na 4070Ti wszystkie sterowniki działają poprawnie, instaluję każde po kolei. To wszystko zależy co odpalasz Pomijam różnicę w reszcie konfiguracji łącznie z monitorem gdzie obecnie też robi sporą różnicę. 1
galakty 3 312 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Piszę za siebie oczywiście Aaaaa sorry jedna rzecz nie działała, apka NV gryzie się z MFS 2020, trzeba usunąć kilka plików .dll i działa.
sideband 1 772 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Obecnie zaczynam ogrywać COD-y i MW2/3 nie da się grać na 576.xx tak się sypały Do tego black screeny w przeglądarce i w grach. Tlou2 od 576.40 zaczęła się sypać przy włączonym TAA O dziwo z DLAA nawet v4 było stabilnie, które bardziej dociąża GPU.
skypan 1 752 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja W dniu 23.05.2025 o 21:13, dawidoxx napisał(a): Wysypuje się od razu po wejściu do gry Rozumiem, że masz serię RTX 5000 ? Mi i u moich znajomych na RTX 4000 na najnowszych sterownikach wszystko działa bez problemu.
Rekomendowane odpowiedzi