Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, copyname napisał(a):

ile?! :o Trzeba poczekać na GP, bo w 1 nawet fajnie grało się ale może dlatego, że była "za darmo" :E

W cenie abonamentu GP świetna gra. 349pln? Chyba ich pogrzało.

Opublikowano (edytowane)

Przez chwile bylem zainteresowany niskobudzetowa strategia 4X od MS: Ara History Untold. Ceny od 249zl za gre AA, ktora ma tylko "mieszane" recki na Steam i wyszla z 9 miesiecy temu. Ale za to jest/byla na GP.

Edytowane przez daerragh
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bardziej pasuje tytuł "Clown Worlds". Ludzi, którzy tworzyli te epickie gry w tej firmie od chyba 2018r roku już tam nie ma.  Obecny Obsidian, to ci ludzie ze zdjecia poniżej i nie wydaje mi sie, by potrafili zrobić dobrą gre. Szczególnie dla ludzi z chromosomem XY.

obsid.jpg

• Haha 4
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, babayaga napisał(a):

Jest tam jakiś człowiek, czy same baby?

Oczywiście, że w Obsidian są i faceci. To zdjęcie wrzucili na sociale 6 lat temu z okazji Dnia Kobiet.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Lypton napisał(a):

Oczywiście, że w Obsidian są i faceci. To zdjęcie wrzucili na sociale 6 lat temu z okazji Dnia Kobiet.

To poniżej też na dzień kobiet. I No tak, The Outer Worlds: (2019), Grounded (2020) i Avowed: (2024) to "świetne" gry. Tu nie chodzi o to zdjęcie, bo tylko w formie żartu. Chodzi ogólnie o nowy Obsidian, ludzi pokroju Matta Hansena i robienie kiepskich gier dla niewiadomo kogo. I eot z mojej stroy, bo nie chce mi sie o tym pisac.

woke-obsidian.jpg

Edytowane przez Sidr
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli nawet GOL pisze, że fabuła jest słaba, w grze w której fabuła powinna być praktycznie na pierwszym planie to musi być mocno słabo...

Z drugiej jednak strony pepełe chwali fabułę i ocenia grę na 8/10 :E 

Edytowane przez Pavel87
  • Upvote 1
Opublikowano

Pierwsze opinie bardzo podobne do moich odczuć po kontakcie z jedynką, więc definitywnie się nie polubimy. Zwłaszcza, że ma najwyraźniej te same problemy - przeciętni towarzysze, przeciętna fabuła. Przeciętne wszystko. 

Opublikowano
38 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Jeden rabin powie tak a drugi inaczej. Dobrze, że się wyleczyłem z tych recenzji już lata temu. Jedynka była świetna i bawiłem się zacnie. Jutro wyruszam na ostatnia już przygodę w tym roku. ;) 

Ktoś wie o której godzinie start?

• Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Pavel87 napisał(a):

Jeżeli nawet GOL pisze, że fabuła jest słaba, w grze w której fabuła powinna być praktycznie na pierwszym planie to musi być mocno słabo...

Ale zdajesz sobie z tego sprawę że w redakcjach jest kilku recenzentów a nie jeden do wszystkiego?

Opublikowano
1 godzinę temu, Vulc napisał(a):

Pierwsze opinie bardzo podobne do moich odczuć po kontakcie z jedynką, więc definitywnie się nie polubimy. Zwłaszcza, że ma najwyraźniej te same problemy - przeciętni towarzysze, przeciętna fabuła. Przeciętne wszystko. 

Identycznie u mnie, po jakichś 5 godzinach darowałem sobie pierwszą część 

• Upvote 1
Opublikowano
27 minut temu, Pavel87 napisał(a):

Identycznie u mnie, po jakichś 5 godzinach darowałem sobie pierwszą część 

U mnie było to trochę więcej, jakieś 8-10 bodajże. Uczciwie próbowałem. Po tym tytule, i później jak swoje grosze dołożył Starfield, przestałem mówić, że kosmiczne/sf klimaty łykam bez popitki jak leci. :E