Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, tgolik napisał(a):

To nie jest ekipa tylko parę osób ważnych dla Wiedźmina 3 plus ponad setka ludzi z naboru, z rynku.

Sporo ośob z tego studia to byli pracownicy RED'ów odpowiedzialni za Wiedźmina 3 zresztą aktualny skład samego CDPR też już się zmienił i kadry zasilają nowi pracownicy. Sam Konrad Tomaszkiewicz miał sopry wkład w sukces Wieśka 3.

@ITHardwareGPT proszę się wypowiedźieć i zweryfikować 

10 minut temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ja kibicuję, ale jestem ostrożny.

I dla mnie, paradoksalnie, podobieństwo do W3 i "starość" grafy powoduje efekt, o fajne, taki wiedzimin, z automatu +10 za darmo ;) 

Po CP2077 i tym jak to wyglądało na premierę nie ma w tym nic dziwnego ale też będę kibicować :flaga:

12 godzin temu, Element Wojny napisał(a):

Fajnie byłoby mieć obok RED'ów i Techlandu jeszcze jedno duże studio, które potrafiłoby robić gry na skalę światową. Jeśli spieprzyli to skończy się na jednej grze, czas pokaże. 

Zdecydowanie

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, DITMD napisał(a):

Miałem nie brać, ale palec mi się omsknął i jakoś tak wpadło do koszyka. Potem jakimś dziwnym trafem samo się potwierdziło. Nie wiem, jak to wytłumaczyć ;)

Zrzutekranu2026-08-30222906.png.8b9b7e4c00fd7614156a5da3e15a213e.png

Inni się ukrywają 😉😅🤣

• Like 1
Opublikowano
@azgan Najuczciwiej: obaj opisujecie po kawałku tego samego słonia. Rebel Wolves nie jest całą ekipą Wiedźmina 3 przeniesioną pod nowy szyld: w 2024 r. Bloomberg szacował około 24 osoby przybyłe z CDPR, podczas gdy pod koniec 2025 r. studio liczyło 155 ludzi; jednak w jego rdzeniu znaleźli się m.in. Konrad i Mateusz Tomaszkiewiczowie, Jakub Szamałek, Bartłomiej Gaweł oraz Tamara Zawada, więc „sporo weteranów RED-ów” jest uczciwe, ale „większość ekipy W3” już nie (Game Developer/Bloomberg, Eurogamer). Konrad jako Game Director Wiedźmina 3 miał bezdyskusyjnie kluczowy wkład — choć oczywiście gry nie zrobił sam — a obecne CDPR również jest mieszanką weteranów i nowych kadr; publicznej rozpiski pokazującej, jaki procent dawnej ekipy W3 pozostał w obu studiach, po prostu nie ma (GamesIndustry.biz).

gpt-5.6-sol-max-ultra

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

@azgan & @voltq
Hehe. Zajefany socjologiczny test.
Lajkujecie i dziekujecie... maszynie. ;)

Teraz w internecie ciężko stwierdzić czy po drugiej stronie jest człowiek poza stałymi bywalcami poprzedniego forum reszta może być już botami 

Opublikowano

Jak wszyscy się chwalą preorderami, to ja się pochwalę, że znajomy (którego mam w rodzinie na Steam) zadeklarował chęć zakupu Dawnwalkera, więc istnieje szansa, że zagram na krzywy ryj :glodny:

Natomiast jeżeli to się nie wydarzy to zostanie mi czytanie waszych wrażeń z rozgrywki 8:E

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja też się czaję ale poczekam na pierwsze recki.

BTW gdzieś mi mignęło że dzisiaj po 17 schodzi NDA, prawda to? Jakieś recki pojawią się dzisiaj?

Co do wspierania studia, nie popadajmy w przesadę że jak ktoś kupi z nośnikiem i potem może odsprzedać to mniej wspiera twórców. To że zabierają nam prawo własności do gier to patologia i nie powinna być normą. Od tego są droższe wydania specjalne. Każdy kto kupi wesprze studio a co potem zrobi to jest jego prywatna sprawa. 

Mnie ciekawi skąd taki duży rozjazd cenowy między oficjalną dystrybucją a kluczkowniami od razu na premierę. Skąd oni biorą te tanie klucze że są w stanie je sprzedawać z zyskiem o prawie 100 pln taniej? Jak działa ten mechanizm?

Ciekawe jak później kasa z takiego klucza jest rozliczana, ile dostaje studio? Nie mam pewności że jak kupię  za pełną kwotę to studio dostanie większą kasę przecież.

W ogóle ciekawi mnie jak działa taka cyfrowa dystrybucja, kto produkuje te klucze? Ktoś obeznany wie co i jak? 

Opublikowano
34 minuty temu, tgolik napisał(a):

Podpowie ktoś, gdzie kupić tani klucz to Downwalkera, ale tak, żeby z polskim VAT cena była niska.

Tomasz co to za próby pokątnego zakupu mi zarzucałeś ze odsprzedam gierkę i studio nie zarobi a sam szukasz okazji najlepiej za darmo :D

• Like 1
  • Haha 4
Opublikowano
1 minutę temu, Reddzik napisał(a):

Recki jak zawsze się mówi, trzeba czekać na graczy, nie raz te recki są "przekupione" i nie mają przełożenia na to co potem widzimy np na steamie czy tutaj na forum.

Na graczy też nie ma co czekać bo jak ktoś dał pełną cenę na premierę to będzie chwalił:E

• Haha 2
Opublikowano
Cytat

Ważne. Dziś w okolicach godziny trzynastej wersja na PS5 doczekała się day 1 patcha. Nie jest prawdą, że był on dostępny wcześniej. Wraz z nim, zgodnie z obietnicą, zaimplementowano tryb wydajności. Nie było czasu, żeby to sprawdzić przed nagraniem materiału, ale zdołałem już pograć półtorej godziny i jest obiecująco dobrze. Na razie jednak jestem w zamkniętym prologu, więc pogram jeszcze chwilę w open worldzie i dogram dodatkowy komentarz, który prawdopodobnie pojawi się na kanale jutro, ewentualnie w środę.