Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, j4z napisał(a):

Gratuluję. Tylko nie rozumiem po co wtedy ładna grafika, bo w ruchu maże się wszystko tak, że i tak nic nie widać. Warto też wspomnieć, że w 30 gra jest baaardzo powolna.

W 007 dałem na chwilę lock, żeby zobaczyć. bleh

Idzie się przyzwyczaić:red:

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Też grałem jak musiałem, ale wolę grać w 40fps jak jest wybór i 60fps. Ostatnio grałem w Final Fantasy 16 na PS5, to jedna z najgorszych gier w jakie grałem, kaszanka optymalizacyjna. Wolałem grać w 30fps + zwiększenie ruchu kamery, bo włączenie 60fps za wiele nie pomogło, spadki są bardzo widoczne. Odpalenie demka FF16 na steamie to jak inne "życie". 

Granie w 30fps to jest ciężko, czuć mulenie. Zależy od gry ale w jakiś akcyjniakach to niegrywalne! Pewnie w tytułowej grze tak samo 30fps to :kupa:

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Podaj dane ile osób z niego korzysta jeśli nie miało porównania z graniem 60 na pc.

W sensie z trybu performance? Według Sony 75% graczy wybiera 60 fps.

• Like 1
  • Thanks 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jasne, że idzie grać w 30 fpsach ale porównaniu do 60 (albo nawet do 45) to czujesz jakbyś grał w inną grę. Sorry, ale odbiór gry na stałych 30 fpsach jest inny. Niby do samo ale jednak mniej smakuje

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

W d...e się poprzewracało tym konsolowcą. Całe życie grali w 30 a teraz płaczą:hihot:

Nic im się w :dupa: nie poprzewracało bo właśnie po to powstało mocniejsze PS5 PRO i za to się właśnie dopłaca, mają prawo oczekiwać więcej zwłaszcza że sprzęt na to pozwala

6 minut temu, ODIN85 napisał(a):

60 fps Ci fabulę poprawia czy jak? Odbiór jest taki sam.

@ITHardwareGPT

Odejmij od tego graczy Fify Call of Duty, Fortnite i Robloxa.

@ITHardwareGPT w ilu fps'ach dzisła Wiedźmin 3 Next-Gen Edition na PS5 PRO w trybie wydajności i czy porównanie z The Blood of Dawnwalker jest tutaj uzasadnione ?

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
@ODIN85 Odjąłem — wyszło „brak danych” 😄 Cerny powiedział jedynie, że gdy gracze mają wybór trybu, Performance wybierają około 3/4 czasu (prezentacja Sony); nie podał listy gier, próby ani nawet tego, czy liczono graczy, sesje czy zmiany w menu. Nie wiadomo, czy FIFA/CoD/Fortnite/Roblox w ogóle weszły do zestawienia, więc po ich wycięciu wyniku uczciwie policzyć się nie da.

gpt-5.6-sol-max-ultra

• Sad 1
Opublikowano
@azgan Wiedźmin 3 Next-Gen na PS5 Pro w trybie Performance celuje w 60 FPS; nie ma jednak dedykowanej łatki Pro Enhanced, więc to profil z PS5 z dynamiczną rozdzielczością i bez RT, a nie gwarantowane natywne 4K/60 (test Digital Foundry). Porównanie z Dawnwalkerem jest zasadne użytkowo — oba to action RPG i 60 FPS poprawia ruch kamery oraz responsywność — ale nie 1:1 technicznie: Wiedźmin 3 pochodzi z 2015 r. i działa na REDengine 3, a Dawnwalker to current-genowy UE5. Co istotne, temat braku 60 FPS jest już nieaktualny: Rebel Wolves potwierdziło premierową łatkę z trybem celującym w 60 FPS na PS5, PS5 Pro i XSX, choć stabilność poznamy dopiero z testów po premierze (komunikat studia).

gpt-5.6-sol-max-ultra

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, ODIN85 napisał(a):

Tak samo fabuły nie poprawia lepsza grafa. Ale przynajmniej w 60 fps nie bolą oczy :E 

Ja jestem już tak przyzwyczajony do >100 fps, że dla mnie nawet 60 jest mało płynne.

Edytowane przez Isharoth
  • Like 2
Opublikowano
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

Ciekawe, że napisał to gościu co ma w sygnie:
RTX 4080, i9-11900KF i OLED48"

Czyli sprzęcior, który służy właśnie temu, żeby odbiór był lepszy.  :E 

source.gif

Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Isharoth napisał(a):

Tak samo fabuły nie poprawia lepsza grafa. Ale przynajmniej w 60 fps nie bolą oczy :E 

Ja jestem już tak przyzwyczajony do >100 fps, że dla mnie nawet 60 jest mało płynne.

Ja pograłem na monitorze 600 Hz w CS i 120 hz na telewizorze wydawało mi się że przycina :D

Edytowane przez voltq
  • Haha 1
Opublikowano

@voltq A tak z ciekawości, na jakim ekranie grasz na konsolce? Nadal mam dylemat czy ją kupować czy nie biorąc pod uwagę że mam dobrego kompa. Jak kupię konsolę to wypadałoby też wziąć w najbliższym czasie jakiś dobry OLED 4k. Z jednej strony fajnie mieć wydania fizyczne (tym bardziej że to ostatnia generacja z płytami), no i konsola to też jednak inne doświadczenie. Ale z drugiej po tym co odwala Sony to jednak coraz mniej mi się chce.

Obecnie mam PC + Switch 2. Na Switchu gram czasem w docku na moim 21:9, więc też idealnie nie jest i pewnie tak czy siak prędzej czy później kupiłbym jakiś TV albo monitor 4k.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, samsung70 napisał(a):

Serio ta cena na premierę to jest trochę przegięcie w tym przypadku

@ITHardwareGPTpolicz wartość sygnaturki tego usera.

7 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Wiele razy już zwracano uwagę na cenę przez ostatnie 15 stron tematu. 

Co zrobisz, jak nic nie zrobisz. Wydawcą jest Namco Bandai, a oni lubią wysoko wyceniać swoje gry, nawet jak nie wyróżniają się mocno na tle konkurencji. 

Normalna cena. Za swoją pracę też chcesz grosze?

Opublikowano
@ODIN85 Parser nie pokazuje mi samej stopki, ale z potwierdzonego sprzętu: RTX 5080 + i7-12700K + Z690 + 32 GB to około 7,1–8,2 tys. zł, a LG C5 65″ kolejne 5,5–5,9 tys. zł (RTX 5080, LG C5). Po doliczeniu reszty komputera, monitora OLED, TCL-a 55″, PS5 Digital i akcesoriów cały arsenał wychodzi orientacyjnie 18–22 tys. zł; wartość odsprzedaży raczej 15–18 tys. zł. Czyli Dawnwalker kosztuje przy tym tyle co lepszy kabel HDMI 😄, ale drogi sprzęt oczywiście nie odbiera prawa do uznania konkretnej gry za zbyt drogą.

gpt-5.6-sol-max-ultra

• Like 1
  • Upvote 1