Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czyli jednak biorę na premierę :E a tak serio to czekam. Guano się wylało i sklecili coś na szybko. Mam w co grać, niech inni będą betatesterami :E

Edytowane przez TmK
  • Like 1
Opublikowano

Ja wiem, że zaraz ktoś zarzuci, że polaczkowi nigdy nie dogodzisz, ale obawiam się że tu może być właśnie jakieś drastyczne podbicie rozdziałki. To może dać efekt strasznego mydła. Tak właśnie wyglądał np. Crimson Desert zanim w pierwszych dniach to świetnie załatali - tryb wydajności był płynny, ale wyglądało to koszmarnie, wręcz oczopląsu człowiek dostawał. Przykład radykalny, ale już Mindseye (przecież ex devi samego Rockstara to robili!) pokazał, że w przypadku tych nowych studiów ludzie to nie wszystko. Znaczy wszystko, ale wiecie o co mi chodzi :E cierpliwie poczekam. Jak pisałem, mam jeszcze z 5 dużych gier na ruszcie, nie pali się.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na 99% ludzie ze studia badają rynek, sprawdzają reakcje, czytają fora i media społecznościowe. Jak widać reakcje musiały być ostre (wielu z Was pisało, nie ma 60fps nie ma zakupu), więc doszli do wniosku, że lepiej dać te 60fps, nawet jak będzie mydełko.

Ta gra musi się sprzedać, żeby ich plany na uniwersum się ziściły - bo jak się nie sprzeda, to ich nie będzie - to jest prosta i brutalna kalkulacja. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, TmK napisał(a):

Ja wiem, że zaraz ktoś zarzuci, że polaczkowi nigdy nie dogodzisz, ale obawiam się że tu może być właśnie jakieś drastyczne podbicie rozdziałki. To może dać efekt strasznego mydła. Tak właśnie wyglądał np. Crimson Desert zanim w pierwszych dniach to świetnie załatali - tryb wydajności był płynny, ale wyglądało to koszmarnie, wręcz oczopląsu człowiek dostawał. Przykład radykalny, ale już Mindseye (przecież ex devi samego Rockstara to robili!) pokazał, że w przypadku tych nowych studiów ludzie to nie wszystko. Znaczy wszystko, ale wiecie o co mi chodzi :E cierpliwie poczekam. Jak pisałem, mam jeszcze z 5 dużych gier na ruszcie, nie pali się.

Mydło mydle nie równe , moje oko nie widzi na moim telewizorze powyżej 1440p tak ogromnej różnicy jak poniżej 1440p a PSSR naprawia wiele gierek

Opublikowano
12 godzin temu, STALKER napisał(a):

GTA 6  będzie na tosterach w 30 i jakoś nikt nie płacze.

Nikt, absolutnie nikt. Tylko od zapowiedzi temat jest co chwilę wałkowany. Do tego nie ma oficjalnej informacji, że będzie tylko 30 fps.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Ciekawe co poświęcą, żeby te 60 wyciągnąć. 

Wiele nie trzeba. To wygląda jak wiedźmin 3 z teksturami wyżej rozdzielczości. Pod względem artystycznym to W3 wygląda nawet lepiej. Jeśli będzie 30 fps to przez lenistwo studia

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, ODIN85 napisał(a):

W d...e się poprzewracało tym konsolowcą. Całe życie grali w 30 a teraz płaczą:hihot:

Od 10 lat (PS4 Pro) większość gier w edycji konsolowej na tryb 60 klatek. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Przez wielkość studia a nie lenistwo. Ten tryb 60 pewnie i tak będzie miał ostre spadki jak go robią tydzień przed premierą.

16 minut temu, Fatality napisał(a):

Wiele nie trzeba. To wygląda jak wiedźmin 3 z teksturami wyżej rozdzielczości. Pod względem artystycznym to W3 wygląda nawet lepiej. Jeśli będzie 30 fps to przez lenistwo studia

1 minutę temu, j4z napisał(a):

Od 10 lat (PS4 Pro) większość gier w edycji konsolowej na tryb 60 klatek. 

Podaj dane ile osób z niego korzysta jeśli nie miało porównania z graniem 60 na pc.

Edytowane przez ODIN85
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)

Sam se podaj dane, bo mnie to nie obchodzi. Ja od tamtej pory nie grałem w 30 klatkach i nie mam zamiaru, a konsolowcem byłem do 2025 lub 2026. Na PC przesiadłem się, bo zobaczyłem 120 i nie mogłem tego odwidzieć. Ba, nawet przed Pro grałem już w 60 w MGS5. 

30 w tych czasach to jest plucie w ryj graczom.

Edytowane przez j4z
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Gratuluję. Tylko nie rozumiem po co wtedy ładna grafika, bo w ruchu maże się wszystko tak, że i tak nic nie widać. Warto też wspomnieć, że w 30 gra jest baaardzo powolna.

W 007 dałem na chwilę lock, żeby zobaczyć. bleh

Edytowane przez j4z
  • Like 1
  • Upvote 1