Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Byli na wycieczce w Energylandii?xD

To nie Ubisoft, tylko nowe studio, raczej ich nie stać na kupowanie recenzji. 

Czułem że motyw z upływem czasu może być traktowany jako przełomowy, jeśli system konsekwencji wyborów jest dobrze zrobiony

- Innowacyjny "Narrative Sandbox" i mechanika czasu, które nadają wyborom niespotykaną wagę i realne konsekwencje.

- Mroczny, dojrzały klimat i niesamowita głębia psychologiczna świata (ludzie autentycznie reagują na traumę i śmierć).

image.thumb.png.ca42712462f889478c39e8da8ac188ff.png

Ja pierdylę, to jest gra stworzona dla mnie, zawsze marzyłem o grze z tak mocno zaimplementowanym systemem wyborów i konsekwencji. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 2
Opublikowano
10 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ja pierdylę, to jest gra stworzona dla mnie, zawsze marzyłem o grze z tak mocno zaimplementowanym systemem wyborów i konsekwencji. 

No to jest najciekawszy aspekt tej gry dla mnie, o ile to będzie dobrze zrobione. Ale na pewno sporo ludzi będzie narzekać że nie da się zrobić wszystkiego w 1 podejściu, bo lubią robić wszystko na 100%. :) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Isharoth napisał(a):

No to jest najciekawszy aspekt tej gry dla mnie, o ile to będzie dobrze zrobione. Ale na pewno sporo ludzi będzie narzekać że nie da się zrobić wszystkiego w 1 podejściu, bo lubią robić wszystko na 100%. :) 

Według chyba 10 recenzji które już obadałem, to im wyszło, i to bardzo. Do tego prawie każdy pisze że regrywalność jest ogromna, bo będziesz chciał zobaczyć inne ścieżki, questy i konsekwencje swoich wyborów. W 1 przejściu zrobisz może 40-45% contentu który jest w grze. 

Edytowane przez Element Wojny
  • Like 3
Opublikowano

obraz.thumb.png.39d93938e189c37dafc1db562c1fd8ad.png

https://cdaction.pl/recenzje/the-blood-of-dawnwalker-to-cos-wiecej-niz-wiedzmin-3-ale-mniej-niz-obiecywali-tworcy-recenzja/

Cytat

Niestety to, co przez pierwsze 20–25 godzin stanowiło o sile The Blood of Dawnwalker, koniec końców traktuję jako niespełnioną obietnicę, źle zbalansowany system i rozczarowanie.

Cytat

Szkoda, że równie dużo nie dzieje się na przykład w obszarze doboru wyposażenia. Znajdujemy mnóstwo badziewia różnych kolorów, które porównujemy ze sobą pod względem liczbowym i procentowym. Festiwal nudy i arytmetyki okazuje się podwójną zmorą, bo mamy dwa osobne ekrany uzbrojenia – dzienny i nocny. Po co bowiem w samo południe nosić pierścień zwiększający skuteczność leczenia poprzez wysysanie krwi, kiedy źródłem naszego pożywienia nie są ludzkie szyje, tylko grzyby czy jagódki? Szanuję, że zarówno tutaj, jak i w menu craftingu zachowano wspomnianą dwoistość rozgrywki (dane maści i mikstury przydają się o różnej porze), ale mając na uwadze dość wiernie przeklejony z Wiedźmina 3 ekwipunek, szybko przeradza się to w wieczne sortowanie, sprzedawanie rupieci i zarządzanie setkami przedmiotów.

Jest tego trochu, nawet lekko podchodzi pod spoilery, to nie chcę wklejać. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Tylko żeby się to nie okazało że to będą dwa wybory na krzyż i tyle z tych wyborów i konsekwencji. Życzę Wam tego :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Recenzent pijany - 8 za, 7 przeciw, nota 8/10. Jaka u nich jest skala - od 7 do 10? 

Cd-action od paru lat jest na poziomie IGN albo gorzej. Te minusy to nawet nie minusy tylko przywalenie się, a recenzent nawet nie ogarnął mechaniki więc wywalił to do minusów xD

Nie ma co porównywać ich recenzji z czasów świetności. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Recenzent pijany - 8 za, 7 przeciw, nota 8/10. Jaka u nich jest skala - od 7 do 10? 

Nie rozumiem, jakby bali się dać ocenę niższą na którą według nich zasługuje. Dlatego te wszelkie recenzje gier nie od dziś trzeba traktować z dystansem, najlepiej samemu przeglądnąć i samemu sobie postawić końcowa ocenę, ale ciężko czytać, oglądać każdą recenzję nie wpadając czasem na spoilery, szczególnie, że zależy nam na grze(tak jak w tym przypadku Tobie :) )

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano

Wygląda ciekawie, ale trochę mnie zmartwił ten limit czasowy. No chyba że zostało to zrobione tak jak w pierwszym Falloucie, niby limit był, ale ciężko go było przekroczyć jak się wiedziało co i jak.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Słucham Rocka i mówi, że dla niego ta gra to Topka, zrobił jedno zakończenie na maksymalnym poziomie trudności w 40 godzin- zamierza nadal grać, mógł już nawet w 15 dniu zakończyć grę ale jeszcze te kilka dni pociągnął kończąc pewne wątki, czy ulepszyć postać. 
Największym dla niego minusem są chrupnięcia w mieście, skakanie z dachu na dach potrafi złapać freeza i są spadki fpsów. Powiada, że ma potężny sprzęt i martwi się o to jak to może działać na słabszym sprzęcie albo na konsolach.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2
Opublikowano

Kilku recenzentów pisało, że zakończyło grę między 18-25 dniem, tylko ze względu na to żeby zobaczyć zakończenie potrzebne do napisania recenzji, także można śmiało powiedzieć że takie osoby to zrobiły może z 30% całego contentu dostępnego w grze, moim zdaniem to strasznie słabe zagranie. 

11 minut temu, Reddzik napisał(a):

Największym dla niego minusem są chrupnięcia w mieście, skakanie z dachu na dach potrafi złapać freeza i są spadki fpsów. Powiada, że ma potężny sprzęt i martwi się o to jak to może działać na słabszym sprzęcie albo na konsolach.

2-3 patche i będzie ok, to chyba nic nowego dla ludzi na tym forum, prawda?

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, Reddzik napisał(a):

Słucham Rocka i mówi, że dla niego ta gra to Topka, zrobił jedno zakończenie na maksymalnym poziomie trudności w 40 godzin- zamierza nadal grać, mógł już nawet w 15 dniu zakończyć grę ale jeszcze te kilka dni pociągnął kończąc pewne wątki, czy ulepszyć postać. 

Gra w wersji przedpremierowej to może bez patcha day one?

A skoro zrobił tak dużo i ma jeszcze czas, to najwidoczniej gra mocno nie ciśnie i da się bez stresu ogarnąć ten limit czasowy.