Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Jaycob napisał(a):

Nie jest już tak źle - wskoczyło na 71%. Czytając opinie, widać, że największe zarzuty to stutter i optymalizacja. :E Kto by się spodziewał...

patrick-stewart-mild-shock.gif

Poszli w UE5 to co sie dziwic.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, samsung70 napisał(a):

a mój ziomek, co gra dosłownie we wszystko jak leci, mówi, że gra MIAŻDZY, cały Steam kłamie, mówi, że gra działa jak bajka, że śmiga świetnie na 5080, że nawet FG nie trzeba, mówi, że Steam to kłamcy, zapomina, że 5080 to topowa gra dla wybranych, niewielki odsetek graczy Steam, 

To nie ja jak cos. 🤪

• Haha 6
Opublikowano
1 godzinę temu, raiders napisał(a):

Dużo hałasu o  gierce , ale  gra mocno średnia  , widocznie  hałas sponsorowany  .

Graficznie  gra wygląda ubogo nawet w 4k , dialogi są  infantylne  i prostackie ....  gierka to  taka podróba wiedźmina  

Na Twitterze zachwyt wsrod ludzi z branzy. Osoby, ktore dostaly gre przed premiera zachwycone. Chocby Ryslaw.

• Like 1
Opublikowano
W dniu 1.09.2026 o 09:21, caleb59 napisał(a):

Moim zdaniem ta gra ma syndrom gier od DONTNOD. Mianowicie jest to typowy segment AA, który nie potrafi chociaż stara się trafić do wszystkich ze względu na autorską wizję i specyficzne mechaniki rozgrywki, które nie pasują każdemu - dokładnie tak jak w Vampyrze czy Banishersach i dla mnie osobiście gdyby Dawnwalkera zrobiło DONTNOD, a nie nasi Polacy to bym się nawet nie zdziwił.

Bo to jest jak Banishersach i gry od DONTNOD, sam myślałem że to jest tytuł AA. Z tym że Banishersach to była dla mnie też dobra gra i też na Unreal Engine z tym że tutaj optymalizacja jest O.K

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Banishers to byla jedna tych gier niespodzianek, trafilem na nia przez przypadek i jak dla nie to lepsza niz nie jedna nawalnica AAA jak AC sh czy inne. Mi is ebardzi podobala i pod wzg grafiki jak i fabuly. Gdyby na steam decku lepiej chodzila to bym ogral jeszcze raz. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak tnie na streamie Rocka, na chwilę wlazłem patrzę na czat i narzekania na działanie gry na streamie. W cutscence 13fps...   Nie da się oglądać streama. I tak nie będę sobie psuć gry. "Nie przechodzę gier na yt"

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Jaycob napisał(a):

Polski dubbing daje radę? 

Jak oglądałem u Roja na YT jego reckę, to miał odpalony dubbing, to mi się podoba. Ale w większości gier gram z dubbingiem jak jest i mi pasuje.

Zresztą sam zobaczysz :) co Ci bardziej pasuje

Edytowane przez Reddzik
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Dubbing wygląda na dobry, przy cutscenkach jest sporo niespasowanych scen, co daje takie drobne szarpnięcia. Sam gameplay raczej bez stutteru. Bez okularów widać, że to UE5. Na szczęście można wyłączyć kierunkowe parowanie. Brak HDR boli. 

Gram w trybie pełny ekran.

Ale gra zapowiada się dobrze.

Edytowane przez tgolik
  • Like 1
Opublikowano
57 minut temu, Winter napisał(a):

Na Twitterze zachwyt wsrod ludzi z branzy. Osoby, ktore dostaly gre przed premiera zachwycone. Chocby Ryslaw.

Na tym samym Twitterze  gracze piszą o  problemach z mechaniką , grafiką  i kilku innych  sprawach . 

Także  wiesz jak to jest   co do opinii ludzi z branży to ja mam zasadę ze  dzielę to na pół  , bardziej wiarygodna jest dla mnie opinia  zwykłego gracza  . 

Myślę ze warto poczekać na 1-2  łatki do gry zanim sie w to zagra  , bo na chwilę obecną to gra mnie odrzuciła 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
53 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Banishers to byla jedna tych gier niespodzianek, trafilem na nia przez przypadek i jak dla nie to lepsza niz nie jedna nawalnica AAA jak AC sh czy inne. 

Dobra i mało doceniona produkcja.
Czy jej twórcy klepią coś nowego?

• Like 1