Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
32 minuty temu, samsung70 napisał(a):

miecz obusieczny.. to tez zwieksza oczekiwania

Oraz ewentualne rozczarowanie. ;) Tutaj recenzje wydają się jednak w miarę wiarygodne, pomijając skrajnie wysokie oceny. Mi akurat "drewnianość" nie przeszkadza, to od początku miała być gra stojąca historią. 

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Godlike napisał(a):

Tak jak pisał @ODIN85 wystarczy patrzeć co się kupuje, wszystkie te kluczykownie ładnie mają w podsumowaniu za co płacisz 😉

Niejednokrotnie doświadczyłem sytuacji, w której na ostatnim etapie transakcji doliczane były dodatkowe koszty, nieuwzględnione w ostatecznym podsumowaniu. W efekcie końcowa kwota była wyższa od pierwotnej sumy, przy czym nie wynikało to z przewalutowania PayPala. Uważam, że znacznie lepiej kupować w dobrej, sprawdzonej kluczykowni, gdzie nie doliczają dodatkowych prowizji, opłat serwisowych czy manipulacyjnych. Osobiście kupuję tylko w kluczykowniach, które na GG.deals mają poziom ryzyka 1.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Jaycob napisał(a):

Niezłe cięcia zrobili na konsolach - drzewa są i drzew nie ma.

New school of optimization ;)

obraz.thumb.png.07bcff2bfa0d140343539efaa8447ffa.pngobraz.thumb.png.e2004a30279e147a1e8a5245d444cd52.pngobraz.thumb.png.5b54afee4498f7a25750c3e0e88e8107.png

Niektórzy wybrańcy to już kolekcjonerki dostali, a w Polsce dopiero dzisiaj wysyłają ;)

Edytowane przez Strilok
  • Like 4
  • Sad 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Jaycob napisał(a):

Pół lasu wycięte, krew w cutscenkach i kto wie ile jeszcze uproszczeń po drodze, ale najważniejsze - obiecane 60 FPS dostarczone*.:cool: :E 

*

Ukryj zawartość

Poza miastem. W mieście pewnie 45. :E 

Z tym karczowaniem lasu to mi się przypomniało :)

Idzie turysta obok lasu i widzi Bacę, który rąbie drzewo tak, że aż wióry lecą.
- Baco gdzieś się nauczył tak rąbać!?
- Na Saharze.
- Ale przecież to pustynia...
- Teraz tak.

Dobrze że tutaj devy to nie są bacowie z kawału :E bo by Sahara powstała. 

Edytowane przez AndrzejTrg
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Jaycob napisał(a):

Niezłe cięcia zrobili na konsolach - drzewa są i drzew nie ma. :E 

No ale hej, przynajmniej będziecie mieć te 60 klateczek!  :E 

Słabo to wyglada ale dla mnie ważniejsze jest 60 fps niż drzewko , chcesz miec drzewko graj w quality , na ps5 pro pewnie jeszcze jakos to bedzie wygladac ale na zwyklym ps5 to pewnie tragedia

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Teraz, Jaycob napisał(a):

Szybko ten Prosiak się zestarzał.

Od PS4 nie ma takiego skoku technologicznego jaki był pomiędzy PSX i PS2. Oni po prostu robię budżetowego PC w ładnej oprawie i średnim padem. Miałem każde Playstation prawie zawsze na premierę. Cerny jako główny inżynier niw wyprzedza świata swoją specyfikacją w nowych konsolach. 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Strilok napisał(a):

New school of optimization ;)

Niektórzy wybrańcy to już kolekcjonerki dostali, a w Polsce dopiero dzisiaj wysyłają ;)

W polsce to czesci osob w tym mnie nadal nie wyslali nawet ;D

Opublikowano
6 minut temu, Strilok napisał(a):

Większa widoczność w "lesie" będzie :D Prawda jest taka że konsole nie wyrabiają bo sprzęt już na premierę był słaby ;)

Nigdy nie zgadzam się z tym argumentem. Konsole zawsze są za słabe.

To nie kwestia wydajności a braku realistycznych targetów ustalanych przez devów. Gdyby niepodważalnym wymaganiem, zarówno przez producentów konsol jak i graczy, było celowanie w te 60 klatek, to twórcy tworzyliby takie gry że osiągałyby te 60 klatek. A tak to mają w to wywalone, bo i tak się sprzeda. ;) Nie chcę tu wyjść na hipokrytę, bo sam kupiłem, ale mówię jedynie jak wygląda rzeczywistość. Dopóki 60 fps nie będzie minimalnym standardem, dopóty konsole będą 'za słabe' - nawet w 2060 roku... chociaż wtedy już konsole jakie znamy niestety nie będą miały racji bytu i będą jedynie jako ciekawostka dla nerdów.

• Like 1
Opublikowano

Wbrew pozorom bujna roślinność potrafi dojechać sprzęt, w tym przypadku stare konsole. 

Jeżeli zdecydowali się na tzw. alpha blending przezroczystych tekstur (na przykład liści) to każda scena w obszarze zalesionym wymaga sortowania tychże elementów przez renderowaniem (bufor głębokości nie ogarnia konceptu przezroczystości, więc go tutaj nie użyjemy).

Wycinając całe połacie lasu odciążamy konsolę - nie ma czego sortować i renderować :rudolf:

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Radio Tirana napisał(a):

Wbrew pozorom bujna roślinność potrafi dojechać sprzęt, w tym przypadku stare konsole. 

Czy ja wiem. Horizony itp. jakoś dają sobie radę ;)

To raczej kwestia Stutter Engine 5, umiejętności zespołu, oraz dobrej woli jeśli chodzi o optymalizację pod każdy sprzęt. Jak widzimy, wydajność kuleje nawet na PC. Ta gierka nie ma raczej nic takiego co miałoby sprawiać że ma aż tak duże wymagania. No ale można było się spodziewać że tak będzie.

Ostatnio zagrałem sobie w Mortal Shell 2. Też na moim 'ulubionym' UE5. Na 9850X3D co 10 sekund miałem mocne spadki fps na milisekundy, co objawiało się stutterem, ale takim wyjątkowym nawet jak na ten kochany silnik :) 

Edytowane przez Isharoth
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, Isharoth napisał(a):

Czy ja wiem. Horizony itp. jakoś dają sobie radę

Decima to piękny silnik. :) 

1 minutę temu, ODIN85 napisał(a):

Dlatego cyfra zwyciężyła:gordon:

Kupujesz i masz.

Wciąż wolałbym Kupujesz > Przechodzisz > Sprzedajesz. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Dlatego cyfra zwyciężyła:gordon:

Kupujesz i masz.

Cyfra na konsoli , nie dziękuje tylko płyty nawet jakbym mial zacząć grę w piątek z tego powodu :) 

3 minuty temu, ztx napisał(a):

Pewnie mówiłeś to w 2008 roku. Zaraz jest 2027.

Odin to zachwalal by nawet gry 144p i 5 fps i mówił ze to jest dobry standard 

Według mnie standardem powinno byc 50-60 fps i 1400p+ natywna +upscaler na konsoli w dzisiejszych czasach , na telewizorze 4k taka rozdzielczość nie powoduje efektu mydła a fps jak spada do 50 to z VRR nie czuć przycinek itd

Edytowane przez voltq
  • Like 1