Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, blabla123 napisał(a):

Jeśli ładna lesbijka to spoko :E

A Niemcy są głupi, przecież przegrali wojnę :E

Trochę stara:

image.png.549cfe962b54b463b270d02302e4b460.png

23 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

Oglądałem sobie trailer Mafii myślę zaraz wyskoczy banda mocno opalonych "sycylijczyków" a tu nic. Nawet wszechmocnej towarzyszki o fioletowych włosach ratującej nic nie potrafiącego bohatera nie było :E 

Ja się obawiam, że Amerykanie Włochów mogą mieć za "murzynów" :E 

20 minut temu, VRman napisał(a):

No to będzie 2/10 od IGNów, i byłoby od Kotaku i Polygona, ale chyba im się po drodze zdechło ;)

A jak nie będzie to skończycie to smutne pisanie ciągle tych samych bzdur? :)

Ba, jestem gotów się założyć, że tak nie będzie ;) 

• Haha 1
Opublikowano

Nie o grach, ale zasada, geneza problemu i rezultat - dokładnie takie same jak w branży gier.

image.png.9e68b449e04c3db7d4685ef7069bdb2b.png

Swoją drogą polecam obejrzeć te nowe reklamy i to jak wygląda najnowszy zaprezentowany Jaguar. 

Ale oczywiście jak Jaguar padnie jako firma, to woke/DEI nie będzie miało z tym nic wspólnego, a tego typu aktywizm jest nieszkodliwy. 

Zaraz powinni się wytresowani przez lewicowy przekaz odezwać i mówić, że

- ludzie mają po prostu dosyć samochodów (tłumaczenia producentów filmów i seriali Woke, które zaliczają wtopę)

- to przez review bombing tego auta (tłumaczenie producentów gier woke)

- to przez pandemię, inflację, wojnę, plamy na słońcu (tłumaczenia... w zasadzie wszędzie)

Jaguar mógł razem ze zmianą wizerunku dostosować też swoją działalność do tego nowego wizerunku. I przestawić się na produkcję lalek Jadzi.

I reklamy takie, o:

Nowa Jadzia Sport. Teraz w różowym dresie z tęczą. Biegnijmy razem ku nowej inkluzywnej przyszłości!

(fade out)

(fade in na małego kociaka pijącego mleko z miseczki z logiem Jaguar)

(fade out)

(różowe Logo Jaguar)

(koniec reklamy)

Tymczasem kolejna gra bez woke aktywizmu i wyzywania potencjalnych klientów od rasistów, transfobów i "toxic fanbase" się sprzedała w milionach. Claire Obscure. Ale to oczywiście tylko przypadek. 

Głupole. Nic się nie znają. TAK trzeba robić:

image.thumb.png.e2df811e690f111312951a7c3696aa58.png

Trzeba wysłać developerów Claire na szkolenia DEI, bo są zacofani!

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jaguar ma problemy odkąd próbowali (idiotycznie) zmienić logo czy od jakiegoś już czasu?

Zdjęcie to podpowiedź dla ludzi posługujących się rozumem, a nie owczym pędem :) 

IMG_2810.jpeg

2 godziny temu, VRman napisał(a):

Trzeba wysłać developerów Claire na szkolenia DEI, bo są zacofani!

Ktoś to proponuje, czy znowu masz urojenia od oglądania :kupa: w necie?

A poza tym “eksperci” Twojego pokroju już wydali wyrok, gra jest woke:

https://steamcommunity.com/app/1903340/discussions/0/592895726921505194/

takich wątków jest więcej :rotfl2:

No, ale gra się dobrze sprzedaje, więc według was “nie może być woke”, co jest po prostu arcygłupie i dowodzi wszystkiego co tutaj pisałem do tej pory :) 

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, VRman napisał(a):

Swoją drogą polecam obejrzeć te nowe reklamy i to jak wygląda najnowszy zaprezentowany Jaguar. 

To chyba było jeszcze na PClab. :E 
Ciekawe czy to absolwenci tych spartolonych uniwersytetów doradzają im takie cuda.:boink:
Nawet grupy badawcze muszą być od lat DEI i wielu musiało podpisać się pod ideologiczną śpiewką. "Oświadczenia DEI" mają wpływ nawet przy rozdzielaniu środków. W Kanadzie nawet uczelnię medyczną McGill chcieli wypełnić parytetami różnorodności, ale nie byli w stanie poprawić swoich osiągów DEI do wymaganych progów, nawet po oddaniu kontroli dobierania kandydatów, bo nie byli w stanie znaleźć tylu choćby marginalnie kompetentnych mniejszości, więc takie duperele biorą kogokolwiek kto wpisuje się we wymagania DEI, choćby beznadziejnego.  Pchają to potem do korporacji raportami o mglistym lub wręcz nieistniejącym związku przyczynowo-skutkowym, bo korelacje można sobie znaleźć, szczególnie przy dobraniu danych, których się nie przedstawia oraz ignorując inne czynniki.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Bądź Ingame Studios. Wydaj grę Crime Boss: Rockay City która jest nędzną podróbką Payday.

Twoja gra zbiera oceny na poziomie 4-5 i nie sprzedaje się. Wszyscy mają ją w dupie.

W Twoją grę w ramach sponsoringu zaczyna grać VTuberka która umieszcza również content polityczny. Taki Asmongold w wersji żeńskiej.

Gra podoba jej się mimo wad, jej widzowie również ją kupują.

Na scenę wkracza "Ana Valens", czyli tak naprawdę Phil. Zboczeniec piszący dla Vice.

80812039_1724348055591713_r.jpeg

Z paszkwilem w którym wyje jak to VTuberzy mają problem z bigoterią i generalnie to są sami faszyści. Bo jak powszechnie wiadomo - jak nie jesteś turbo liberałem to znasz Mein Kampf na pamięć.

https://archive.is/axZPq

Pan Valens pisywał takie hity jak na przykład swoje doświadczenia z gry w Fall Guys z wibracjami kontrolera przekierowanymi na wibrator. Chyba nie muszę pisać gdzie umieszczony.

https://archive.is/FYwoG

Pisywał i nagrywał również fanfiki o "przyszłości z ośrodkami do masowego zapładniania cis kobiet przez trans "dziewczyny"".

https://twitter.com/WomenReadWomen/status/1519636865912958976?t=dMCnGrPoYz2QKz_-S8EBbQ&s=19

Efekt działań zboczeńca? Ingame Studios zerwało sponsoring VTuberki. 

Skutek dla gry?

Screenshot-2025-05-11-20-02-00-301-com-o

Kurtyna. :boink:

• Thanks 1
  • Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ej, z tym wibratorem to całkiem pomysłowe i kreatywne, żeby połączyć stymulację z grą o kompletnie innej tematyce. :E 

Hmm... a gdyby tak wprowadzić jakieś innowacje w profesjonalnym sim-racingu jeśli chodzi o tzw. butt-kickery? Trudno chyba będzie o bardziej bezpośrednie przeniesienie danych z telemetrii i bardziej haptyczne doznania.

Panie, już widzę te zawody multiplayer, kto pierwszy doj(e)dzie do mety! 8:E 

Edytowane przez Zas
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Ta ich "równość" gdybyś zrobił modyfikację która zmienia białą postać na czarną to nie byłoby problemu natomiast zamienisz czarnego na białego to nie masz szans aby twoja modyfikacja zawitała na serwisie typu Nexus Mods:

https://www.gram.pl/news/gracze-dopieli-swego-powstal-kontrowersyjny-mod-zmieniajacy-kolor-skory-yasuke-w-assassin-s-creed-shadows-ale-wcale-nie-latwo-go-dostac

Edytowane przez Gothic
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Crush, za mocny ten awatar, idziesz do blokowanych, żebym tego nie musiał oglądać ;)

Nie mam pojęcia co to Vice (he, he, błogosławieństwo życia w nieświadomości), ale serio, naprawdę ktoś bierze na poważnie gości, którzy wsadzają sobie przypadkowe przedmioty w d...

Edytowane przez Ryszawy
  • Haha 2
Opublikowano
W dniu 11.05.2025 o 12:23, GordonLameman napisał(a):

No, ale gra się dobrze sprzedaje, więc według was “nie może być woke”, co jest po prostu arcygłupie i dowodzi wszystkiego co tutaj pisałem do tej pory :) 

TLoU 1 i 2 nie są woke, bo się dobrze sprzedają 

A nie, czekaj ... %-)

to jest idealny temat, na poprawę humoru, takiej kondensacji prawilnych  głupot ciężko gdzie indziej szukać, życiowa drama fapaczy, co im laski w grach zabierajo

• Upvote 2
Opublikowano

O, to już nie tylko Gordon tu wchodzi zrobić z siebie idiotę i doklejać innym swoje wizje, opinie i sposób patrzenia na gry, nie mając o niczym pojęcia, bo nie chciało się zapoznać z niczym?

Aaaa. Już czaję. 

Ta taka strategia. Zachowywać się jak debil, pisać o tym jacy przeciwnicy woke są "gupi",  żeby wykoleić wątek - zamkną go w pizdu i będzie spokój. Nikt nie będzie burzył wizji świata i denerwował niewygodnymi faktami :lol2:

Gordon. Ja odwijam czasem Twoje wypowiedzi, ale te w tym wątku prawie nigdy. Już mi głupio, bo co odwijam, to widzę jakieś durnoty, które wypisujesz do mnie i jako że nie mam natury trola, a niestety wrodzoną empatię -czuję się trochę winny, że się wysilasz. Ja wszystko co tu w tym wątku piszesz będę zlewał. Czasem jak teraz, odwinę, bo nie wiem do czego się ktoś odnosi cytując fragment, albo jak mi się bardzo, bardzo nudzi. No, teraz możesz sobie tracić czas i odpisywać, bez wywoływania we mnie uczucia, że się zachowuję wobec Ciebie chamsko.

PS. Może rozdzielmy ten wątek na dwa. Dla zwolenników i przeciwników. Dyskusja i tak nie ma sensu. Kto chce, ten się zapozna z opiniami mądrze i przyjemnie sformułowanymi (Nerdrotic, Drwal Rębajło itp.) a kto jest zamknięty w swojej bańce, tego i tak nic nie przekona.

To może dwa wątki:

1. Dla ludzi jak ja, chcących się dowiedzieć o newsach związanych z tematem. Np. o tym, że jakieś Polygony czy Kotaku plajtują. To zawsze poprawia humor. Albo jakiś śmieszny materiał robiący sobie jaja z tych woke debilizmów. Albo o wydarzeniach z tym związancyh. 

2. Dla wszystkich innych. Dla przeciwników przeciwników woke. Dla dyskusji. Tu nawet nie zajrzę, bo już trochę poznałem grupę ludzi anty-anty-woke i zwyczajnie szkoda czasu. Zawsze to samo, a przede wszystkim musi być szydera i deprecjacja przeciwników oraz ogłąszanie światu swojej wyższości - zwykle poprzez wkładanie przeciwnikom w usta poglądów i opinii, których nie mają, lub conajmniej wykręcając je do góry nogami jak w tym wątku. 

Jestem za tym, żeby wątki czemuś służyły. Debilne docinki i "logika" na poziomie podstawówki nie służą niczemu.

Także bardzo grzecznie proszę -zróbmy osobny, a w tym do pierwszego posta wrzućmy Piaskownica dla troli piętro wyżej.

• Like 1
  • Haha 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Tak, tak, wiemy - logika, myślenie, informacje, fakty są lewackie. 

Jedyna wiedza płynie z filmików od infulencerów oraz z chłopskiego rozumu. 

Jesteście tak bardzo okopani w chłopskim rozumie, że dla Was logika i dedukcja są "lewackie" :) 

W złej grze czarna/LGBT postać niezgodna z realiami historycznymi --> woke (wszystko co tu wymieniliście)

W dobrej grze czarna/LGBT postać niezgodna z realiami historycznymi --> nie woke (Clair Obscur, Hogwarts Legacy i inne przykłady, które tu podawałem).

"woke" stało się nośnym i pustym hasłem, którym określacie wszystko czego nie lubicie. Bo tak prościej, bo takie etykietki są prostackie i to do Was najlepiej trafia.

I ten wasz cenny "przekaz" jest po prostu taki: to czego nei lubimy jest woke i lewackie. 

Ale jesteście tak okopani, tak zatwardziali, że otwarcie mówicie, że nie macie zamiaru o tym rozmawiać, ani nawet przemyśleć swojego stanowiska. Tak powiedział Joe Regan, Drwal Rębajło, Arkadikus i tak musi być, bo influencerzy mają rację  - w waszym prostym, wręcz prostackim świecie. 

Nie chcecie o tym rozmawiać, bo nie macie argumentów. Zamiast argumentów macie przekonania i boicie się, że mogłyby się zmienić. Dlatego tak zajadłe mnie tutaj atakujecie :) 

• Upvote 1
Opublikowano

ja: nie odpisuj

gordon: post w 5 minut po moim poście

Tak samo widzę dociera jak wszystko inne co w tym wątku, czyli wcale. Serio, idź trolować gdzie indziej. Nudne to się zrobiło dawno temu i tylko spamisz marnując swoim ofiarom czas (nie mi, mówię o tych których dyskusje z Tobą ciągle i ciągle się tu pojawiają)

w Twojej głowie: na pewno czyta, ależ mu dowaliłem! Pewnie udaje, że nie, bo go zagiąłem!

rzeczywistość: ja na serio nie czytam. Jak widzę, ze coś mi odpusałeś w tym wątku to kończę czytanie na pierwszych wyrazach i leci scroll.

Także ten..

Opublikowano

@VRman
Mam absolutnie głęboko "gdzieś" Twoje życzenia :) 

Będę odpisywał wtedy, kiedy będę chciał, temu komu będę chciał i gdzie będę chciał. A to co Ty tam sobie wymyślasz - mam gdzieś. 

Ja wiem, że Ty masz przekonania i nie masz żadnych argumentów. Pokazałeś to tutaj wielokrotnie. 

Jak marnuję czas, skoro masz mnie w ignorowanych? Po prostu nie czytaj, skoro nie chcesz. 

P.S. Gdybyś nie czytał to byś nie odpisywał ;) 

P.S.2. Nie odpisuj xD 

Opublikowano
7 godzin temu, SylwesterI. napisał(a):

TLoU 1 i 2 nie są woke, bo się dobrze sprzedają 

A nie, czekaj ... %-)

to jest idealny temat, na poprawę humoru, takiej kondensacji prawilnych  głupot ciężko gdzie indziej szukać, życiowa drama fapaczy, co im laski w grach zabierajo

Cieszy mnie, że eunuch też coś dla siebie znalazł. 👍🏻

Godzinę temu, GordonLameman napisał(a):

Clair Obscur

Gra nie wygląda demograficznie jak Kalifornia.

Wszystkie postacie są atrakcyjne.

Dialogi nie kłują w uszy. Nie ma patetycznych dialogów odnoszących się w nieudolny sposób do problemów pierwszego świata.

Dziwnych postaci które totalnie nie pasują do settingu.

To jest właśnie idealny przykład gry która nie jest woke.

Ale z Tobą rozmowa jest jak ze snopkiem siana. Zafiksowałeś się na jakichś listach z których nikt tu nie korzysta i tak sobie stoisz i się sypiesz.

• Upvote 1