Kiedyś to było.. gry pełnoletnie ;)
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez LeBomB · Opublikowano
@kalderon tak, w przypadku Puszczy Białowieskiej był spór o wycinkę najcenniejszych drzew w obszarze najbardziej chronionym, bo za czasów Szyszki drzewa wycinano pod pretekstem korników. Ta wycinka została przerwana. Co do samej lesistości, to tak, zgadzam się z tym, że powinny być podawane dwie informacje, czyli ile mamy terenów określonych jako lasy i ile z nich jest porośnięte obecnie drzewami, np. wyższymi niż 2 metry. Tylko to wymagałoby okresowego liczenia drzew. GUS mówi o lesistości na poziomie ponad 29%, niektórzy mówią natomiast o lesistości około 27%. Tylko jedne i drugie dane odnoszą się właśnie do obszarów sklasyfikowanych jako leśne. Co z nieużytkami rolnymi, które porósł las? Co z terenami również porośniętymi drzewami, ale nie sklasyfikowanymi jako obszar leśny, bo nie podlega tej ewidencji? Wtedy niektóre szacunki mówią, że lesistość wynosi nawet 31%. Kto zatem ma racje? Tego nikt nie jest w stanie zweryfikować. -
Przez Reddzik · Opublikowano
Mi normalnie zapisuje, ostatnio sprawdzałem po patchu i nadal mi zapamiętuje ustawienia i rozdzielczość, nawet zapamiętało moją zmianę z fullscreena do borderless.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi