Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Doamdor napisał(a):

@Radio Tirana Z cenami wróciliśmy do początku 2025 roku, gdzie kart było mało i sprzedawały się szybko. RTX 60xx będą droższe na premierę, topowy RTX 6080 spokojnie ma szansę kosztować 10 tys zł. :E Jeżeli ta karta będzie wydajniejsza od RTX 5090, to ok,  jeżeli nie, to będą memy. :E

Na bank nie będzie i jeszcze będzie miała 16GB pamięci :hihot:

No, chyba faktycznie 4070 Ti to moja ostatnia karta :skrzypce:

Opublikowano
5 minut temu, Kadajo napisał(a):

No jeśli dla ciebie 22 FPS a 31 FPS to klękanie to spoko :hihot:

Dla mnie obydwie karty poległy i nie nadają się do grania w tej rozdzielczości.

Jesteś ignorantem, czy manipulantem?

Od 5:50

Opublikowano
2 minuty temu, X360 napisał(a):

Jeżeli chodzi o stuttering, to w tej grze nie musi mieć nic wspólnego z VRAM.

10 minut temu, X360 napisał(a):

No to masz. W 4K 5070 klęka przed 5060Ti 16GB

Na obu GPU brak szans na grywalność, zupełnie bez znaczenia. Szukasz argumentów na siłę.

Opublikowano
3 minuty temu, X360 napisał(a):

Jesteś ignorantem, czy manipulantem?

Ale co ty chłopie pokazujesz ?

Tam masz 31 FPS a tutaj typ nagle 150 ?

Może wiec poszukaj no testu 5070 na tym samym kanale i zobacz jak sobie radzi co  ?

A nie bierzesz jeden filmik pod teze a potem z dupy wklejasz z innej strony jakiś test.

Zaczynasz serio mnie denerwowac tutaj tymi swoimi wysrywami.

Opublikowano
42 minuty temu, Kadajo napisał(a):

Na bank nie będzie i jeszcze będzie miała 16GB pamięci :hihot:

No, chyba faktycznie 4070 Ti to moja ostatnia karta :skrzypce:

PlayStation też cenowo już odjechało (przespane okazje lol) więc zostaną Ci na stare lata kalambury i gry planszowe 😀 

Ewentualnie czyszczenie backlog'a i platynowanie staroci. 

Opublikowano

Ja siedziałem 6 lat na 3080, zmieniłem na 9070xt tak pi razy oko wzrost 60% (uwzgladniając vram)
2006 vs 2012 np jakbym siedział np na 8800GTX to taki gtx 580 pewnie 12x szybszy:)
gtx960 na np 3060 to 2.5/3.5x
Rozwój spowolnił, można powiedzieć, że cofamy się w rozwoju w segmentach poza tytanem tzw:)

• Upvote 1
Opublikowano
9 godzin temu, JacekRTX napisał(a):

@leven nie będziesz się śmiał jak będziesz musiał kupić 6060Ti 16 GB za 3-3,5 k :D

... i to jest wersja optymistyczna 8:E 

Swoją drogą ciekawe, czy będą mieli na tyle tupetu, by wsadzić do tej karty 8GB VRAM, co byłoby niezłą :kupa:  ... lub wspomniane 12GB w 6070 (też byłoby to wydalenie fekaliów na twarz konsumenta).

Opublikowano

Jesli Neural Texture Compression okaże się wydajny, to niższą lub taką samą ilość VRAM mamy jak w banku.

Teraz to wręcz dobrze by było, aby Superki z większą pamięcią wyszły, bo po tym Nvidia raczej nie da kart w następnej generacji z mniejszą ilością pamięci.

Opublikowano

@JeRRyF3D ja często właśnie od tego zaczynam że sprawdzam czy są dostępne modyfikacje na wyższą rozdzielczość tekstur 👍 

Taki Elden Ring z texturami 4k (wszystko waży około 100gb) to zupełnie inne doznania i poziom immersji. 

Zadko bo zadko zdarza się że gierka ma texture pack, tak było np w Kingdom Deliverance, ale w większości textury są skrojone typowo pod wydajność.