Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

O jakie praktyki chodzi? Mógłbyś rozwinąć? 

I naprawdę są to śmieszne grosze, chyba nawet już za 3 zł się piwa nie kupi :) . Kluczyk zakupiony. A ostatnio to chyba w jakiegoś fajnego point&clicka grałem dawno temu, i była to Deponia, szkoda że tak od tego gatunku odchodzą a świetnie się bawiłem przy Ace, Różowej Panterze, Książe i Tchórzu ojj było tego :) 

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Obejrzałem jakiś fragment na Tubie. Oni zostawili stare przerywniki, a jest tam ich w tej grze trochę, z tej starej wersji gry, które pasują do tego remastera jak pięść do nosa. Ba, tam nawet Kate wygląda inaczej niż w grze. Remaster, za dwa piwa i paczkę chipsów...

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
8 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

O jakie praktyki chodzi? Mógłbyś rozwinąć? 

Praktyki wydawania pisanych na kolanie remasterów, żerujących na sentymentach. Było już tego sporo w przeszłości i regularnie pojawiają się kolejne "perełki".

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

To jeszcze nic. Ja miałem nadzieję, że wyjdzie z tego być może zajebista gierka na VR. A tu dupen bladen.

Jeśli tak "pozytywnie" wyszła wersja płaska, to jakoś nie widzę udanej gry na VR. 

Ma wyjść w ciągu kilku tygodni, nie śledziłem dokładnie daty premiery wersji VR.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Nie widzę w tych gameplayach jakiejś tragedii, modele trochę słabe i animacje ale nie powiedziałbym że uleciał duch oryginału. Jak połatają bugi to można by zagrać, może i cena lekko spadnie.

Oryginał działa w 640x480, ciężko się w to gra w dzisiejszych czasach.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, bleidd napisał(a):

Oryginał działa w 640x480, ciężko się w to gra w dzisiejszych czasach.

Że co?

W 2025r. takie coś pisać?

Daj pan spokój. Poza mną, bo siedzę z konieczności na 1080p, chyba każdy ma już monitor 1440p czy wyżej, a to znaczy, że możesz grać jak na CRT w sensie rozdziałki.

Instaluj Shaderglassa i żadna stara gra w 480p już nie będzie wyglądać do dupy. Oczywiście będzie trzeba przywrócić wielkość obrazu/odległość od monitora. W 480p się nie gra z 40cm od ekranu 32" ;)

Na moje to shader CRT często oznacza lepszy remake niż prawdziwy remake.

Gram jak nakręcony na Amidze znowu  a to 200p - 240p. I wygląda fajnie. Tylko że trzeba było przedłużkę do klawiatury podpiąć bo nie mogłem się odpowiednio daleko odsunąć od monitora :D

Bez shadera nawet i 2m nic nie pomagały. Nadal obraz na LCD wyglaąda jak gówno. Z shaderem spoko przy 1.5m

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Ale kto powiedział, że nie będzie gładko? Kwestia ustawień. Tylko jak pisałem - kwestia odległości od ekranu. Kiedyś nie bez powodu na 640x480 się mówiło "hi-res". Nie było pikselozy. Dałbym screenshota z shaderglassa, ale mam monitor 1080p. Na takim shader dla obrazu 480p nie wygląda dobrze. Za to jest gładziutko w 240p prz 1.5m odległosci. Nie widzę żadnego piksela. Inni pisali, że jest wręcz za gładko dla nich. Kwestia doboru shadera i jego ustawień. :)

Czy to Herosi, czy pierwszy StarCraft czy Syberia. Gry w 640x480 potrzebują porządnego shadera CRT a nie żadnych gównianych remasterów. Ewentualnie gry strategiczne mogą pokazać więcej mapki i tyle ze zmian. Nie podoba mi się ani jeden, dosłownie żaden remaster, nawet te AoE Diablo czy StarCrafta. Tracą stylistykę oryginału niepotrzebnie, tylko w imię poprawy "bo stara wersja wygląda jak gówno na współczesnych monitorach". No przecież nie musi. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Mimo wszystko nikt raczej nie grał na 15" CRT w Herosy itp. z odległości 1,5 metra. No tak, kwadratowa 15" vs panoramiczne 27-32" to jest pewna różnica, niemniej... 

Edytowane przez Zas