Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wkrocz do ręcznie wykreowanego świata, gdzie ruiny szepczą o dawnych kataklizmach. Opanuj walkę mieczem i magią, wytycz własną ścieżkę za pomocą artefaktów, zaklęć i podejmowanych wyborów, które określą, kim się staniesz w tej grze RPG z perspektywą pierwszej osoby.

Rozgrywka będzie poprowadzona z perspektywy pierwszej osoby - główną rolę odegra zwiedzanie różnorodnych lokacji oraz używanie broni białej, lecz przy tym skorzystamy z magii.

Rozwiążemy wiele zagadek, które otworzą nam dostęp do nowych lokacji, oponentów, a także będziemy zajmować się zarządzaniem ekwipunkiem. Z wielu stron tytuł ten przypomina serię The Elder Scrolls od Bethesdy.

Żródło:
https://www.ppe.pl/news/377150/thq-nordic-chce-miec-swojego-skyrima-rzuccie-okiem-na-swietnie-wygladajace-fatekeeper.html

Data wydania:

Nie ogłoszono :heu:

Fatekeeper_Announcement_Sreenshot_003.thumb.webp.a43c01c666cd2d6784a46ec0c43c1395.webp

Fatekeeper_Announcement_Sreenshot_002.thumb.webp.7647e067d5fe7bfa48d8a44cfdd2ef2f.webp

Fatekeeper_Announcement_Sreenshot_008.thumb.webp.7e9d56de448fd655809940f806d885a7.webp

Oficjalny Gameplay z 19.11.2025

Edytowane przez PaVLo
dodany nowy gameplay z 19.11.25
  • Like 3
  • Upvote 1
Opublikowano

Nie jestem fanem walki wręcz z perspektywy pierwszoosobowej, ale to wygląda naprawdę dobrze. Dokładnie tak powinno prezentować się Avowed jak z pierwszej zapowiedzi. Zdecydowanie będę mieć to na uwadze. 

• Upvote 2
Opublikowano

Sprawdziłem ekipę. To raptem 10-osobowe studio z Niemiec, a część ludzi wcześniej dłubała przy SpellForce III (którego w sumie nie znam). Problem w tym, że taka gra będzie powstawała wieki… choć chciałbym się mylić. Do tego jeszcze Early Access, trochę jak nasze polskie Witchfire (także małe studio). 

Ciekawe, że na razie nie zapowiedzieli innych platform - jest tylko Steam. Czyli pecetowy exclusive? Czy raczej po prostu kwestia Early Accessu?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nowy gameplay się pojawił. Nie wiem jak Wy ale ja mam smaka na tę grę. Walka wygląda bardzo dobrze. Grafika też cieszy oko. Fajnie czuć uderzenia w NPC's, jak ich miota... :D  Zobaczymy co dalej pokażą. Szkoda, że będzie to we wczesnym dostępie. Wolałbym od razu dostać gotową grę. :D 

• Like 4
Opublikowano (edytowane)

No, no, widok z pierwszej osoby, ostatnio rzadkość, zajebisty miecz na początku, czuć jego siłę, strona wizualna bardzo zresztą fajna. Wycieranie miecza szmatką +10 do immersji. Może będzie godny następca Dark Messiah of Might and Magic. Się podoba :)

Edytowane przez Ryszawy
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Ryszawy napisał(a):

No, no, widok z pierwszej osoby, ostatnio rzadkość, zajebisty miecz na początku, czuć jego siłę, strona wizualna bardzo zresztą fajna. Może będzie godny następca Dark Messiah of Might and Magic. Się podoba :)

Na razie taki cukierkowy Dark Messiah, ale zobaczymy co dalej pokażą, ma być zło, niedobro, występek i pająki jak w Dark Massiah. :D 

Opublikowano
12 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Wycieranie miecza szmatką +10 do immersji.

Nie mogę napisać co chciałem, bo mnie już wyzywają, że wszędzie tylko o VRe piszę.

Albo co tam

Wiesz ile dodaje do imersji jak widzisz wbitą w swoje czoło strzałę w 3D, bo kościotrup Cię trafił?

A czachę kościotrupowi można wyrwać rękami, nie tylko skręcić jak na filmiku wyżej. 

No i leczysz się wypijając health potion poprzez ręczne odkorkowanie, uniesienie i wychylenie. Żadnych animacji. Sam wszystko robisz

Albo jak parujesz miecze

TU JEST! ZNOWU O VR PISZE!

BRAĆ GO!

wwe.gif.58258423db3ee7d18137b73557482b53.gif

• Haha 1