Skocz do zawartości

BF6  

137 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz kupić grę?

• Tak - Preorder
    • Tak - kupuję na premierę
    • Tak - kupuję po premierze
    • Nie - A komu to potrzebne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak.

Wiecie czego brakuje tak naprawdę ?

Możliwości wstawienia gotowej logiki klasycznego serwera w niestandardowych serwerach.

Czyli chce pograć w klasyczne breakthru, conquest lub rush ale na niestandrodwym serwerze i nie da rady teraz tego zrobić, bo trzeba cala logikę serwera odtwarzać.

Edit o mój boże nareszcie to odblokowali i można eksportować logikę z defaultowych serwerów.

No to zaraz sobie stawiam serwer z botami :D

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Reddzik napisał(a):

Tam gdzie nie ma monitora albo oznaczenia pada to są boty. 

Dzięki kapitanie Oczywistość ale ja to wiem ;D Poza tym trzeba czymś uzupełnić braki ludzi na serwerze aby mapę wypełnić, inaczej to jakiś tarkov się robi. 

• Upvote 1
Opublikowano

Ja gram na PS5 (crossplay wyłączony) i jeszcze nie trafiłem na mecz z botami. Choć niektórzy gracze są głupsi niż boty, dzisiaj kilku mi wlazło przed lufę zasłaniając widok. Oczywiście kończy się to podwójnym zgonem.

Opublikowano

Trafił nam się w teamie jakiś wariat w heli, ten moment kiedy nie wiesz czy to cheater czy nie. :E I od razu wyniki uwypuklają problem z mapami - na Szczycie Wyzwolenia jak się zadekujesz w C, do którego jest bardzo ciężkie podejście z jeden strony, oraz przytrzymasz B (ten punkt z metalowym centrum dowodzenia), przeciwnik nie wyjdzie z respa po swojej stronie. Dużo odkrytego terenu, dodatkowo dość wąskiego. Przysiadłem na B w Bradleyu i strzelałem jak do kaczek, zwłaszcza że miałem świetnego gunnera/mechanika (Tukio). Ta mapa już w becie była mocno niezbalansowana pod tym względem.

Spoiler

dash.thumb.png.84ce609326dccbe5005f4a2242f67261.png

Największy problem obecnie to rzecz, o której się już wspominało - brak obrony punktów. Ludzie lecą jak koty z pełnym pęcherzem do kolejnego punktu, a za chwilę ten świeżo zdobyty jest już przejmowany przez dwóch typa. Ostatnio zmieniłem taktykę i praktycznie nie ruszam się z punktów, czy to duża mapa czy mniejsza. Ludzie sami się ładują pod celownik, wpadając bezmyślnie w sam środek.

• Upvote 1
Opublikowano
11 minut temu, Psiak napisał(a):

Zwiadowca to chyba moja dziedzina, położyłem się i leżałem przez całą grę w krzakach %-)

xDDDDDDD.png

Oho, wleciał tryb pacyfisty, a tego jednego pewnie zabiłeś przypadkiem jak w dronie skończyła się bateria i spadł mu na głowę.

• Haha 3
Opublikowano
7 godzin temu, caleb59 napisał(a):

Problem jest w tym, że gra nie jest ogarnięta. Do tego zagadkowy SBMM i dziwne mecze, kiedy raz sobie radzimy by w następnym dostawać po dupie i zastanawiasz się co się nagle stało. :E Dajmy grze czas - i tak jest o wiele lepszym produktem premierowym na start niż 2042.

Mam to samo wczoraj 3 mecze podrząd top 3 a dzisiaj dostaje taki łomot że niewiem co się dzieje mogło by nie być tego sbmm tylko jak się trafi tak grasz 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

W CoD MW 2019 odbierało to smak życia często i gęsto. Jeśli oni planują to tak zostawić to wcześniej czy później ktoś się wku... i zrobi jakąś głębszą analizę pokazującą ułomności SBMM i się zacznie nowa wojna z DICE. Pamiętam zapewnienia przedpremierowe, że owszem SBMM będzie ale nie tak ostro podkręcony jak w Call of Duty, a tymczasem ja tutaj widzę praktycznie 1:1 to samo. :E Nie ma co zwalać winy na blooma, recoil czy losowość ludzi z jakimi gramy - to się po prostu czuje od razu, że coś jest nie tak - tym bardziej jeśli ktoś miał grube doświadczenia z SBMM z Call of Duty.

Edytowane przez caleb59
Opublikowano

Ten filmik co ktoś tam wyżej dal z tym kolesiem koszem na śmieci był idealny.

Masa ADHD z FOV na maksa, skaczą jak małpy i latają na żywca... Jak tak ma wyglądać nowy MP w Battlefield to ja wybieram boty i siema nara xD

Wcześniej czy później ktoś wyciągnie cala logikę trybów gry i będzie można grac samemu, a nie z tymi małpami.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, skypan napisał(a):

Kolejny babol

To jest nie do wybronienia. Jedyną metodą jest wypuszczenie flar podczas samego namierzania co jest moim zdaniem ogromnym błędem. Flary powinno się wypuszczać tylko wtedy gdy leci już pocisk. Tutaj niestety taka obrona na lecącą rakietę z czołgu nie działa.

Najlepiej niech wprowadzą ECM Jammer jak w poprzednich odsłonach i problem z głowy. Ale tutaj są niestety duże uproszczenia i bieda jeśli chodzi o customizację wyposażenia dla pojazdów. Pojazdy szczególnie latające cierpią niemiłosiernie. Dużo, naprawdę dużo jest błędów. A co na to DICE/EA? Spróbuj założyć temat w którym zgłosisz palące problemy. Wypunktujesz im co i jak to nawet nie odpiszą. Ale temat na ich forum z płaczem dzieci że gra nie działa, że TPM i Secure Boot są powszechne i najbardziej oblegane. Community i cały Community Manager w Polsce tej gry jest o kant dupy rozbić. W dupie mają graczy. Gra się sprzedała? Sprzedała! A teraz spadać. Takie Siema-Nara.

Edytowane przez Strilok
Opublikowano

BF2042 może byl jaki był, ale z ziomkami jak mieliśmy ochotę po prostu sobie postrzelać to stawialiśmy serwer z botami i tam się, chociaż czuło ze to BF i każdy gra na cele, nawet te głupie boty.

Mało tego odpalając BF2042 możesz sobie wybrać grę solo z botami i nie ma żadnego problemu.

A tutaj masz do wyboru albo grac z jakimiś ADHD małpami, albo szukać serwera który będzie "normalny" żeby po jednym meczu znowu trafić na małpy i tak w kolko.

Nie można postawić własnego serwera, bo "za dużo serwerów"... no lol :E

Coraz bardziej myślę nad refoundem, pomimo że mam już więcej niż 2H, bo po prostu nie daje mi się możliwości zagrania jak tak jak ja chce, pomimo że gra daje taka możliwość.

Opublikowano

Dużo ludzi z CoD gra obecnie w BF 6 czekając na premierę nowego CoD no i Battle Royale dla BF 6 ich interesuje. W końcu się wykruszą w większości, a jak do tego czasu DICE porobi jakieś mądre rebalanse ekstra to mamy szansę na normalniejszy multiplayer.

Opublikowano
1 godzinę temu, babayaga napisał(a):

Oho, wleciał tryb pacyfisty, a tego jednego pewnie zabiłeś przypadkiem jak w dronie skończyła się bateria i spadł mu na głowę.

Nie było możliwości puszczenia drona :D To co się tam działo to ciężko opisać w słowach xD Postawiłem to na x i tą wieżyczkę, dookoła widziałem tylko czerwone kwadraciki i tupot butów %-) Masakra, aż się zastanawiałem jak oni mnie nie widzą w tych krzakach