Doamdor 2 823 Opublikowano wczoraj o 12:22 Opublikowano wczoraj o 12:22 4 godziny temu, Zas napisał(a): Wtedy to się wszystko czkawką odbije, nie ważne czy pellet, pompa czy gaz. U mnie ogrzewanie z sieci miejskiej już teraz działa od września do maja, 7-8 miesięcy w roku... Odbiło się sporym wydatkiem na zmianę ogrzewania domu, bo ekooszołomy dyktują jak mamy żyć. W mieszkaniu nie korzystam z kaloryferów w okresie zimowym, bo jest za ciepło. Końcówka tego tygodnia będzie gorąca.
Zas Opublikowano wczoraj o 12:43 Opublikowano wczoraj o 12:43 Na razie to wiadomo tyle, że będzie ciepło, na bodajże trzy zapowiadane fale upałów póki co sprawdziła się jedna, a i tak byłą krótsza, niż ostrzegano, pogrzało ze 3-4 dni, tak, że dopiero ostatniego czuć to było jakoś mocniej w mieszkaniach. 37 st. było przez bodajże dwa dni z zapowiadanych początkowo pięciu. Średnia to wiadomo - może być tylko poniżej normy, najlepiej tej sprzed 100 lat, jak jest równo z normą wieloletnią, to mamy katastrofę, a jakby była wyższa, to już koniec świata - kij, że kiedyś ta średnia rzadziej była liczona z dni różniących się o 20 st C. 25 st. przez 20 dni jest OK, ale 15 st. przez 5 dni, 20 st. przez 10 dni i 35 st. przez 5 dni to już akopalipsa.
janek25 Opublikowano wczoraj o 13:26 Opublikowano wczoraj o 13:26 Wazne by nie padało bo dach robie. Smolić moze
galakty Opublikowano wczoraj o 14:28 Opublikowano wczoraj o 14:28 U mnie dziś już chłodek wieje ze ściany, także niech grzeje
Bono_UG Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu W dniu 18.07.2026 o 14:20, sino napisał(a): To ma chyba każda klima od wielu lat. Nawet chłodzenie można tak ustawić dając temp bliską obecnej w pokoju Tą co mam w pracy, przy włączeniu na suszenie odpala grzanie. Drugi przypadek zadziała jedynie jak na zewnątrz jest cieplej. Jak temperatura się wyrównuje, to chłodzenie też siada, więc wilgoć rośnie.
Rekomendowane odpowiedzi