Cappucino 292 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 31 minut temu, SuLac0 napisał(a): https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/najpopularniejsze-chinskie-koncerny-motoryzacyjne-w-polsce-w-2025-r-producent-aut-mg/gwe23kf "Łączny wolumen to aż 49161 aut, czyli ponad 4,5 raza więcej niż w 2024 r. Oznacza to, że Polacy średnio co 10 minut kupują nowe chińskie auto." No i? To dalej 8% jako całość, czyli kilkudziesięciu marek z Chin. Było to już kilka razy tu pisane, skąd to podniecenie? A co ile Polacy kupują np. toyoty? No i to polski rynek, a jak w pozostałych krajach Europy? Chyba gorzej po za nielicznymi wyjątkami. 7 minut temu, galakty napisał(a): Ale obydwoje opłacani przez chinoli, no dziwne Wzięli dwa najbardziej rozpoznawalne ryje.
galakty 3 955 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 7 minut temu, Cappucino napisał(a): Wzięli dwa najbardziej rozpoznawalne ryje. Mi by wstyd było reklamować chińskie auta, bo to jakby wyglądało że nikt normalny go nie chciał
Petru23 356 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu (edytowane) 29 minut temu, Cappucino napisał(a): No i? To dalej 8% jako całość, czyli kilkudziesięciu marek z Chin. Było to już kilka razy tu pisane, skąd to podniecenie? A co ile Polacy kupują np. toyoty? No i to polski rynek, a jak w pozostałych krajach Europy? Chyba gorzej po za nielicznymi wyjątkami. Wzięli dwa najbardziej rozpoznawalne ryje. To, że większość sprzedaży w Pl nowych samochodów jest ma działalność (80%?) Flota. Anime Chińczyków nie lubią bo im się w ryzyku nie spina. Edytowane 8 godzin temu przez Petru23
huudyy 3 184 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 29 minut temu, galakty napisał(a): Mi by wstyd było reklamować chińskie auta, bo to jakby wyglądało że nikt normalny go nie chciał Mnie bardziej bawi reklamowanie Omody Przez Wojtusia, który na codzień jeździ Rollsem 2
IceMan 123 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 48 minut temu, huudyy napisał(a): Mnie bardziej bawi reklamowanie Omody Przez Wojtusia, który na codzień jeździ Rollsem Ukryty przekaz że Omoda tak dobra jak RR ? 1
bergercs 1 804 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Myślalem, że ona reklamuje szpachlę. 1
Cappucino 292 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Godzinę temu, Petru23 napisał(a): To, że większość sprzedaży w Pl nowych samochodów jest ma działalność (80%?) Flota. Anime Chińczyków nie lubią bo im się w ryzyku nie spina. Nie o to pytałem. Kto kupuje chińskie auta powszechnie wiadomo.
SuLac0 500 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu czyli takie tiggo 4 na trasy + temp "opon"
bergercs 1 804 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu BAIC: Dawid Pierzchała poeSstrnod3z911g76965328l109t7m29gotd tml991f54.i5m457lc4a01 · Cześć. Wczoraj od zatankowania gazu mam problem widoczny na filmie. Samochód w trakcie jazdy nie przełącza się na gaz. Myślicie, że konieczny serwis czy jest jakieś proste rozwiązanie? /Mruganie ikony LPG w trybie awaryjnym, samochód nie przełącza się na gaz/ Paulina Mintzberg-Wachowicz Ja mam tak od ponad miesiąca. Podczas przeglądu niby naprawione, a jednak nie..\ Mateusz Hardy Paulina Mintzberg-Wachowicz to samo było serwis niby zrobił wymienił sitka po tankowaniu na lotosie. Ale dalej to samo. Adam Kowal Serwis walczy u mnie z tym samym problemem już od grudnia kiedy temperatura spadła poniżej zera nie pomogła nawet wymiana reduktora Paweł Feli Obiecujący współautor Ja wrzucałem wam filmik z miesiac temu, byłem 2x na serwisie i ostatnio wymienili mi reduktor i póki co jest git. Gaz wywalało po przekroczeniu ok 4tys obrotów. Bernie Mike Od kiedy przyszły te mrozy, to też wywala mi LPG jak mocniej gaz wcisnę. Włączam ręcznie i jadę dalej. Jak w normalnych temperaturach będzie się powtarzać to zgłoszę na serwis. W kilku poprzednich autach z LPG działo się podobnie….LPG też ma wady Robert Rubacha Podobno jak dodajesz gazu 4.5.6 tyś obrotu i ciśniesz to w instalacji gazowej jest za małe ciśnienie podawania gazu i rozłoącza instalacje,podobno na serwisie są wstanie ustawić te wartości kompem i problem znika,nie wiem jade za tydzień na serwis to sie dowiem,problem przy dynamicznej jeździe albo reduktor zamały Dawid Pierzchała Autor Robert Rubacha tylko, że to jest przy odpalaniu, później już nie działa, więc nie ma jak rozłączać Daro Sław Mam podobnie, przy mrozach na pełnym bucie potrafi zrzucić, po prostu przyjąłem że tak ma być, w poprzednim aucie i zupełnie innej instalacji miałem identycznie w zimie. To też nie zawsze występuje, po prostu raz na tydzień czy dwa wyrzuci więc włączam ponownie i nie robię z tego jakiegoś wielkiego halo , obstawiam bardziej problem z jakością lpg niż jakąś usterką Wojciech Grzegorz Odpiąć klemy od akumulatora ****************** kOmoda 5: Mariusz Latos stepnSdoora16gg5m102cg327r 6998l44u6i13nldh412aic41i950 if35 · Cześć, zauważyłem podczas jazdy znikający obraz na głównym ekranie w Omoda 5 Comfort. Wygląda jakby problem był z jakimś zestykiem (zasilanie albo podświetlenie). Objawy się nasilają przy jeździe po nierównym terenie. Czy ktoś z Was czegoś takiego doświadczył? Załączam krótki filmik obrazujący ten problem. AKTUALIZACJA: Zgłosiłem się do serwisu z dokładnym opisem usterki. Zauważyłem, że wszystko działa idealnie przy ujemnych temperaturach, dopiero około półgodzinna jazda samochodem powoduje nagrzanie się całości do temperatury przy której usterkę da się powtórzyć. Po pierwszej wizycie i przeczyszczeniu styków na złączach problem nie został rozwiązany. Podczas drugiej wizyty w serwisie wymieniono wyświetlacz na nowy, ale to też nie rozwiązało problemu. Następnie elektryk sprawdzał każdy przewód sygnałowy i zauważono, że jedno ze złączy ma lekko cofnięty pin w stosunku do reszty. Po korekcie wszystko jest OK i radość z jazdy powróciła . Mogę polecić serwis CityCar Omoda Gliwicach. /Video ze znikającym ekranem, nie wiem jak ściągnąć, więc screeny: /Na przemian działa-nie działa co parę sekund/ Piotr Paczóski Chyba nie jest to takie proste ponieważ u mnie już jest czwarty raz na serwisie samochód z tym problemem wciągu miesiąca Marcin Kowalski Obiecujący współautor Piotr Paczóski jedz do innego serwisu, widocznie nie stosują się do zaleceń producenta tylko próbują "po swojemu" zrobić Piotr Paczóski Byłem w 2 autoryzowanych i nic Mariusz Latos Autor Piotr Paczóski Dzięki za komentarz . Właśnie tego się obawiam, że takie niestandardowe usterki raz są widoczne, raz nie i nigdy nie ma pewności, czy ktoś do tego poszedł rzetelnie i faktycznie znalazł źródło problemu, bo to w zasadzie może być wszystko: od pęknięć laminatu z elektroniką przez zimne luty do typowych styków na złączach. Życzę powodzenia w naprawie Piotr Paczóski Jesteśmy tak rozczarowani samochodem i obsługą w serwisach że myślimy o rękojmi i zwrocie auta Marek Darkowski To normalne trzeba z góry postukać i w porządku. ********************** MG HS lub HS2: Kuba Panasiuk epootdsnrSa1hlgzum1u629a5d59899hg8 35uf4t4o3l0766.6g535u4ti9 · Witam, czy miał ktoś problem z zielonym ekranem kamery? Mam tak już 3 razy, nie wiem czy to bez mróz, czy wina leży po innej stronie. Raz w garażu podziemnym, dwa razy po kilku godzinach na mrozie na zewnątrz Radosław Szatan To nie mróz a oprogramowanie miałem tak samo. Naciśnij domek i trzymaj aż się zresetuje. I umów się na aktualizacje oprogramowania do serwisu Marcin Nakonieczny Tez tak mialem. Na serwisie przy okazji wgrali softa ktory to niby naprawie. Resetuj domkiem i wszystko wroci do normy Robert Dylong Najbardziej zasłużony współautor A wgrywanie softu platne jest?? Tomasz Beker Robert Dylong jeśli powiesz że miałeś zielony ekran to zrobią ci bezpłatnie , mi tak zrobili ***************** Dzień jak co dzień w ryżowym świecie. 3
SuLac0 500 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu pol roku, bez zadnej "kontrolki" i >10kkm. i na myjnie jeszcze pojechali przy -5 i w ogole zadowolony. jak on smie 1
GordonLameman 9 291 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Edytowane 3 godziny temu przez GordonLameman 1
SuLac0 500 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu "Original spare parts" sa, znalazly sie 1
Kyle 302 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) ... skoro są "rozbitki" to już powinny być części na "rynku wtórnym" - zima power Edytowane 2 godziny temu przez Kyle
Petru23 356 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 7 godzin temu, galakty napisał(a): W sumie to polscy piłkarze mają jakieś umiłowanie do reklamowania i brania kasy od Chińczyków.... Lewandowski, Szczęsny... $$$ 25 minut temu, SuLac0 napisał(a): "Original spare parts" sa, znalazly sie Części są
NotQuite 107 Opublikowano 22 minuty temu Opublikowano 22 minuty temu 3 godziny temu, bergercs napisał(a): pieprzenie o lpg Taaa...LPG też ma wady. Od prawie 17 lat użytkowałem w rodzinie różne samochody z instalacją gazową; odcinała przy wyższych obrotach tylko ta zrobiona u Pana Miecia w kanciapie. Później były zestawy znanych firm dobrane pod auta i takich problemów nie było nigdy, niezależnie od tego jaka była temperatura zewnętrzna. A tu do chinoli pewnie wrzucili jakiś tańszy zestaw na już, w ogóle bez wiedzy jak to będzie pracować, pewnie jeszcze źle dostrojone i zdziwko że są problemy typowe właśnie jak zestaw kompenentów jest dobierany na "wydaje mi się". I jeszcze ten coping klientów tych aut, cudowne.
Rekomendowane odpowiedzi