Skocz do zawartości

Chińskie samochody (dyskusja, newsy itp)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, SuLac0 napisał(a):

tu sa jeszcze potrzebne drobne poprawki, natomiast to i tak i tak,  juz w tym momencie jest samochod,  ktory jest niestety troche lepszy od europejskich konstrukcji typu plugin i ktore najczesciej sa drozsze

"niestety" ojej smuteczek 8:E

Jest trochę niedociągnięć, ale z tym smuteczkiem to nie odlatuj. masz jakąś radochę z tego? Dalej pozostaje kwestia awaryjności i jak te "bajery" będą działać w kolejnych miesiącach. O latach nawet nie pisze.

Opublikowano
9 minut temu, SuLac0 napisał(a):

@Cappucino jest mi z tego powodu bardzo, ale to bardzo wszystko jedno.

I tu się mylisz co mnie wcale nie dziwi. Jakikolwiek kryzys który ewentualnie obejmie europejską branżę motoryzacyjną dotknie absolutnie każdego, więc tu nie ma powodu do chichotu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, SuLac0 napisał(a):

tu sa jeszcze potrzebne drobne poprawki, natomiast to i tak i tak,  juz w tym momencie jest samochod,  ktory jest niestety troche lepszy od europejskich konstrukcji typu plugin i ktore najczesciej sa drozsze

"niestety" ojej smuteczek 8:E

Przecież to antyreklama samochodu. Argumenty jakich użył, np że mniej mu coś tam odpowiada w danym modelu VW lub, że w Mercedesie coś inaczej się obsługuje są trochę na wyrost ;)

No ciężko się to ogląda 

Opublikowano

Jaecoo J7:

Szymek Górecki

tsSdorepno9884fslc2a49tf0o35mi1aha2 cd0pc23g4mtfh93ua8 h0c4f  ·

Cześć mam pytanie, czy ty o jest normalne że zbiera się tak wilgoć na lampach od środka? /w chińskich tak/

obraz.png.eea69ceae83e27beb72b16e80beabaf2.pngobraz.png.31798da5640979c45a6bccef62860e33.png

Marcin Suchy

Najbardziej zasłużony współautor

·

Tak, normalne

obraz.png.e45ed6b7178c2df0907dfc2c6158d5f4.png

Rafał Es

Marcin Suchy Wczoraj zobaczylem u siebie i to nie jest normalne, tyle wody . Więc przejechałem się po mieście ok 40 min i nic nie znikło . Mam czekać do wiosny aż odparuje ? Rozumiem delikatne zaparowanie jak mam też z tyłu ale nie woda spływająca

obraz.thumb.png.53dded1b82f25408d0e2ff6729253d5f.png

Patryk Wicher

Normalne. Reflektory ledowe nie są szczelne, mają otwory wentylacyjne i jest standard produkcyjny a nie wada.

Jesli w reflektorze stoi woda to już normalne nie jest i można to zgłaszać, lekka mgiełka to nic strasznego.

Łukasz Wiśniewski

To nie jest normalne. To wadan

konstrukcyja badz wada kakretnej lampy.

Slaw Ku

Jakie normalne jedź na serwis mi stwierdzili mikro pęknięcie tylna lampa też para się zbierala dwa tygodnie czas oczekiwania powiedzieli że to już kolejny przypadek

obraz.png.b67c9cf3b81ef113b9adbfa191c19a76.png

Marcin Marv

W grupie VAG zawsze jak już się skraplalo to naprawiali na gwarancji - chyba, że było uszkodzenie fizyczne to wiadomo z AC.

Para jest normalna ale już tak skroplone to uderzaj do serwisu

Rajmund Z-zębowa

Gwiazda grupy

Delikatna punktowa mgiełka pod szkłem może występować, to normalne zjawisko. Przed literkami pod tylną blendą pojawiają się po każdym myciu i jak widziałem w innych egzemplarzach dokładnie tak jak u mnie. Ale te załączone na zdjęciach to już wg mnie kwalifikują się do ASO, tam wody skroplonej u siebie nigdy nie widziałem.

Mariusz Traczyk

Mam to samo , nie jest tak normalne ! Trzeba zgłaszać do serwisu . Trochę zaparowane ok ale nie woda

Anonimowy członek grupy

spnoeodtrSfmclfg60i.0um56hhlof014za0mud768 6ug3fu35m6mh55628  ·

Witam.

Pytanko. Czy w waszych Seal U Dm-i też jest niczym nie wypełniona szczelina między oparciem tylnej kanapy a roletą bagażnika? Nawet jak mam maksymalnie oparcie odchylone do tyłu to jest tam jakieś 10 cm przestrzeni między oparciem a roletą. Czy to jest normalne czy o czymś zapomnieli w salonie?

Tomasz Wilk

Dokładnie, to samo dzisiaj zauwazylem

Anonimowy uczestnik

Spseortdona8650 3i749m62tltd4h215.az2glt85if098gt27ilf4943om  ·

Witam , pytanie mam czy u was w tiggo 7 też bardzo słabo działa nadmuch na nogi? Daje na full i ledwo coś odczuwam.

Joanna Kosiba

Mam t8 phev i jak dam na nogi wieje szyba. mam na przegląd po 2 tys to powiem im by zerknęli

I moja ulubiona kOmoda 9:

Mateusz Emem

sepdooStnrul42l69gfu21fnlmh424it2t505922f4hu 44ut157ial0398c  ·

Chwaliłem Omodę, ale zmieniam zdanie. Nie mogę wyjechać spod domu, stała od wczoraj, naładowała się do pełna. Świeci się festyn kontrolek, fotel odjechał do tyłu na maksa, nie da się tym jechać. 23 000 km dała radę. Serwis Omoda zgłoszony.

Grzegorz Wieczorek

Ta zima zweryfikuje ten model wśród klientów.

Dawid Fiszer

Każde auto może sie zepsuć.

Mateusz Emem

Autor

Dawid Fiszer oczywiście, 15 lat jeździłem najnowszymi BMW i pierwszy raz jestem w takiej sytuacji Ale nie przekreślam tego samochodu, ma nadzieję, że to naprawią, tak jak skręcanie w prawo ogarnęli i będzie już po problemach.

Sławomir Paszkiewicz

Mateusz Emem a ogarnęli to ściąganie w prawo? Jak? Bo mi 2x już robili i nadal ściąga. Za 2 tygodnie mam kolejne podejście.

Kamil Sułkowski

Czekam na komentarze że nie umiesz jeździć tym samochodem i nawet nie zajrzałeś do instrukcji obsługi, a na koniec że niemieckie auta to gówno bo Mirek szwagier brata kupił takie z USA i mu się psuło pomimo tego że nic nie wspominałeś o niemieckich samochodach

Stanisław Werner

Wyłącz i włącz zasilanie z 5 razy. Oprócz tego spróbuj z aplikacji ustawić maksymalne grzanie i go tak zostaw na 20-30 minut żeby się dogrzał. Może wstanie. Na żółwia pomaga.

Marcin Maras

Spróbuj odłączyć akumulator 12V na 15 minut. Taki reset może pomóc

Opublikowano

@Cappucino masz prawo do swojej opinii, jak kazdy. w mojej opinii, kryzys w europejskim automotive, to nie wylacznie wina chin, czy KE. taka narracja, to populistyczne znalezienie kozla ofiarnego. "ciemny lud to kupi".  stwierdzenia, ze "dotknie absolutnie kazdego", to dla mnie poziom narracji w stylu "ratowania kopalnii" i blokowania polityki klimatycznej EU. kompletnie mnie to nie wzrusza  8:E

@Petru23 no ciezko. gosc tak kombinuje, takie fikolki robi, aby na koncu przez zeby wycedzic, "ze mimo wszsytko jest troche lepiej" :) widac, ze toczy jakas wewnetrzna walke ;)

Opublikowano (edytowane)

BAIC UWJ (uj wie jaki).

Mariusz Aneta Trojanek

etnoorSsdp0uu2m148280f0l91utm79il60339l7926uhcl26489cl10n i2  ·

Cześć, czy u kogoś przy zapiętych pasach pojawiały się takie rzeczy, z lewej ikonka od poduszki z prawej info o niezapiętych pasach.

obraz.png.38d07cc4cca09609911eeeabd51cae0f.png

Marcin Stefaniuk

U mnie zapaliła się kontrolka poduszki powietrznej po gwałtownym hamowaniu z klaksonem okazało się że jeden kabelek w wiązce był źle obrobiony . Serwis i 3h pracy

Chery Tiggo 9 PHEV

Pensjonat Bankowy  ·

Obserwuj

otsSdeopnr013mc50.551igli854lhudfot z592t35g4317glf207ui6830  ·

Hej, ja 1700 i pierwsza awaria… zobaczymy jak działa chery Assistance z numeru na szybie…

sobota godzina

15:33 zgłoszenie

15:49 telefon od Pana z lawety

Czekam na rozwój wydarzeń

Tomasz Tom

rpSosdonet7y94m 15mgi:01u34t 2 tt60sc7c33tg9motznca27a098l32  ·

Niski stan akumulatora wysokiego napięcia przy 80% naładowania
Co oznacza?

Tomasz Tom

Autor

Taki komunikat wyświetlił się po wejściu do samochodu.

Adrian Kuczyński

U mnie też raz się pojawiło przy 60%

Dałem ignoruj

I więcej się nie pojawiło

DriveX Chery Parts  ·

To błąd czujnika lub oprogramowania BMS (systemu baterii):

1. Sprzeczność: Komunikat "niski stan" przy 80% to błąd logiczny, często wynikający z błędu sterownika mocy (Power Drive Unit).

2. Tryb awaryjny: Może towarzyszyć mu ikona żółwia, co oznacza ograniczenie mocy w celu ochrony ogniw.

3. Rozwiązanie: Wymagany twardy reset (odłączenie akumulatora 12V na chwilę) lub pilna wizyta w ASO na aktualizację softu.

/Czyli standardowo jak w każdym chińczyku: tak ma być/ ignoruj/odepnij klemę/

I z 14 stycznie

Paweł Rosa

oenSdrspto9gg1 mt49mfiz197st4hm7ty02ic9f49cman caah 1:f0o50h  ·

Serwis: flagowa tragedia

Witam Chery Polska, od piątku 09/01 świeci mi się lampka kontrolna Engine Check. Pomijam fakt, że nikt z [email protected] nie odpisuje na maila z opisanym problemem. Chciałbym tylko zapytać na jakich zasadach funkcjonuje ta Wasza obiecana gwarancja?

Dzisiaj o 6 rano zostałem odesłany z serwisu bo nie miałem przy sobie karty gwarancyjnej (nikt w Dynamica Warszawa nie poinformował mnie abym przyniósł ją na serwis aby wyłączyć lampkę kontrolną). Na start zostałem zapytany w jakiej wersji mam to Tiggo 9: benzynowej czy hybrydowej -gratuluję wtajemniczenia (przypominam, że serwis miał wcześniej numer VIN oraz rejestrację przed wizytą).

Proszę o informację czy prywatnie trzeba szukać mechanika który usunie mi alert, bo najbliższy kolejny termin w Warszawie to 28/01, czy muszę dzwonić osobiście po całej Polsce i dojeżdżać setki kilomentrów, bo jak się okazuje Wasza infolinia nie ma centralnej bazy terminów a na assistance nikt mi nie pomoże, bo “auto musi nie jeździć” aby mogli zareagować.

Paweł Woliński

Paweł, widzę, że Twój 1 problem opisany może być poważniejszy niż moje 32 żenujące braki w aucie Bardzo mi przykro czytać coś takiego, ale jakoś nie jestem mocno zszokowany jeśli do kupy zbierze się całość obrazu - im dłużej na niego patrzę tym bardziej widzę „ATRAPĘ” PS - trzeba na serio rozejrzeć się za jakimś serwisem gdzie będzie można ogarnąć te auta bo 2 lata trzeba jakoś jeździć

Robert Lubiński

Paweł Woliński zechcesz wypisać jakie to 32 braki?

Paweł Woliński

Robert Lubiński boję się - a tak serio są już wypisane na grupie prywatnej - łatwo znajdziesz , 2 duża grupa na wiadomy temat…

Piotr Woźniak

To w Chery nie ma tak jak Omoda, że dzwonisz na assistance zgłaszasz problem, auto na lawetę i do serwisu, a ty dostajesz zastępczy?

Paweł Rosa

Autor

Piotr Woźniak jeśli w oficjalnym serwisie Chery pytają Cię w jakiej wersji masz Tiggo 9 -benzynowej czy hybrydowej- to daje do myślenia czy jest sens w ogóle oddawać im auto, bo nie wiesz czy odłączą Ci akumulator w nadziei, że kontrolka zniknie czy ją zamalują mazakiem.

Piotr Woźniak

Paweł Rosa może typ był po srogim melanżu lub świeżak i dziewiątka pojebała mu się z siódemka... Lecz to nie zmienia faktu, że po to jest assistance (przynajmniej w Omoda) żeby z niego korzystać. Nawet z najmniejszą usterką (tak mi powiedzieli w Omoda jak odbierałem auto).

Rafał Mróz

Warszawa Dynamica to sie omija szerokim łukiem ponieważ im zależy na sprzedaży. Ja mam co prawda j7 ale tez zostaje spuszczony na drzewo. Omoda Jaecoo Polska Chery Polska nie potrafi zmusić serwisów do pro klienckiegi podejścia. U mnie to jakieś pierdoly jak gorzej dzialajaca wentylacja siedzenia, problem z radiem itp. Jako tako na lopuszanskiej chociaż rozmawiają. Auto jest w porządku ale serwisy leżą... nie mówiąc juz o dostępności czesci w każdym inny czas.

Jest zima trochę mi sie niechce jeździć ale wiosna jadę i wszystko składam jako osoba prywatna juz nie z gwarancji tylko z rękojmi i zobaczymy jak pograją... nie mam zamiaru sie patyczkować z nimi.

Jak mnie wkurza to nawet nagram ich podejscie i umieszczę w internecie. Bo odpowiedź nie wiemy, nie potrafimy albo cos nie dziala to tak ma byc to są jaja....

Tych usterek mam ze 3-4 ale jak nie odpuszczę im dla zasady wiec na pewno zrobię im dobra reklamę opisując swój problem i podejscie w internecie dodatkowo wypromuje ten wpis

Tomasz Mazowiecki

Rozwala mnie myślenie że check engine to tylko lampka którą trzeba zgasić xd chyba poprzednio gość BMW jeździł xd

FlexiDrive Invest a.s.  ·

Vašim dealerům v Polsku ještě nedošly informace, že je prostě zima?V čechách už máme upgrade SW pro zimní provoz

aa

Edytowane przez bergercs