GordonLameman 9 362 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Ruda tańczy jak szalona https://autoblog.spidersweb.pl/nowy-chinski-suv-mg-hs-hybrid-rdza-korozja-wydech
KaniaPC 15 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 31 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ruda tańczy jak szalona https://autoblog.spidersweb.pl/nowy-chinski-suv-mg-hs-hybrid-rdza-korozja-wydech Oprócz tego, że to spiderspam, to czy rura w tym miejscu i tak nie jest dosyć szybko powierzchniowo zardzewiała?
GordonLameman 9 362 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu 9 minut temu, KaniaPC napisał(a): Oprócz tego, że to spiderspam, to czy rura w tym miejscu i tak nie jest dosyć szybko powierzchniowo zardzewiała? Nie kojarzę aby w moich autach była
Gret 725 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu (edytowane) każdy wydech prędzej czy później pordzewieje ale ten wygląda gorzej jak mój w 15 letnim aucie OO oddali reakcje Edytowane 22 godziny temu przez Gret 1
galakty 4 040 Opublikowano 10 godzin temu Opublikowano 10 godzin temu Korozja jak w europejskim 15 latku... Patrząc co się dzieje z tymi chinolami to one są zdecydowanie za drogie.
Pentium D 1 571 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Przecież ta ruda tylko na wydechu więc jeszcze nie taka tragedia jak w maździe. Widać, że na podłodze jest coś jak baranek. 2
Cappucino 307 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 27 minut temu, Pentium D napisał(a): Widać, że na podłodze jest coś jak baranek. A pod barankiem?
Pentium D 1 571 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu 10 minut temu, Cappucino napisał(a): A pod barankiem? Obrus i sianko 5
SuLac0 542 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 54 minuty temu, Pentium D napisał(a): Przecież ta ruda tylko na wydechu więc jeszcze nie taka tragedia jak w maździe. nie psuj im zabawy
KiloKush 757 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 2 godziny temu, galakty napisał(a): Korozja jak w europejskim 15 latku... Patrząc co się dzieje z tymi chinolami to one są zdecydowanie za drogie. No ceny to mają z doopy kompletnie. 3 letni HS za 70 tys jak nowe były poniżej 100 z tego co pamiętam. Przecież to mniej traci na wartości niż Skoda czy BMW. A w przypadku MG nie masz pewności ile to jeszcze pojeździ. Masz natomiast pewność, że nie jest ekonomiczne i w wielu kwestiach odstaje od normalnych aut. No ale podatek od SUVa jest. W tej cenie spokojnie idzie znaleźć fajną Octavię, która będzie dużo lepsza niemal w każdej kwestii i masz pewność, że trochę posłuży.
galakty 4 040 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu 8 minut temu, KiloKush napisał(a): No ceny to mają z doopy kompletnie. 3 letni HS za 70 tys jak nowe były poniżej 100 z tego co pamiętam. Przecież to mniej traci na wartości niż Skoda czy BMW. A w przypadku MG nie masz pewności ile to jeszcze pojeździ. Masz natomiast pewność, że nie jest ekonomiczne i w wielu kwestiach odstaje od normalnych aut. No ale podatek od SUVa jest. W tej cenie spokojnie idzie znaleźć fajną Octavię, która będzie dużo lepsza niemal w każdej kwestii i masz pewność, że trochę posłuży. Dla mnie przede wszystkim części i serwis. To jest klucz przy używanych aucie. Masz awarię, dzwonisz do warsztatu, odstawiasz, naprawiają. A nie czekanie miesiąc na części lub wysokie ceny gdzie Octavia ma tańsze podzespoły. Dopóki to się nie zmieni to nic mnie nie przekona do chińczyków. Dziwię się że tak ceny trzymają, ale podejrzewam że to zasługa nachalnego marketingu, jak się rynek nasyci i ludzie zobaczą jak jest naprawdę - ceny się unormują.
Kyle 340 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 17 godzin temu, trepek napisał(a): Tutej też rdza: Zjawisko raczej typowe:
trepek 1 633 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Typowe dla aut, które słyną z "rdzolubności". VW: I nie jest tak, że w Azji nie potrafią robić układów wydechowych. Tutaj Kia Sportage i aż miło się patrzy:
bergercs 1 921 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Paweł Broszczak · Obserwuj otpeodsSrn4 i5ad48ltc1130uo936ihhi77g40l7.2faug5g66zfh3t3t8m · Witajcie mam pytanie chodzi o mg 2023 benzynka manual. Poodklejały się listwy błotników a w aso powiedzieli iż producent nie uzna gwarancji bo są takie a nie inne warunki atmosferyczne. Ale przecież to wada fabryczna a nie wina użytkownika. Paweł Broszczak Autor Dziękuję za wasze podpowiedzi a Aso które tak podchodzi do klienta to MG GB - Grupa Bemo Michał Piech Obiecujący współautor Paweł Broszczak napisz do mgpolska, jak dla mnie musza poprawic a aso niech nie leci w c.uja na swoim przykladzie jak kupilem samochod wyszlo ze listwy w bagazniku sa zle odlane, wada materialowa widoczna pod slonce, ogolnie wszystkie samochody mg hs na placu tak mialy ktore sprawdzilismy. odpowiedz ASO ten typ tak ma i nic z tym zrobic nie mozemy po kontakcie z mgpolska >> bezwzgledna wymiana pomine juz ze czekam na wymiane od listopada .... ale mi sie nie spieszy Proponuje napisac do mg polska i jednoczesnie zlozyc oficjalna pismo w ASO gdzie samochod byl kupiony, reklmaacja z tytulu rekojmi a nie gwarancji ************** Chery Tiggo 7: Maciek Nowogrodzki Soonspedtr8624c53.ah5l5lfahl7ga5go3ug00t17d1z 6m683mumtu3tlh · A już myślałem, że mnie to ominie, niestety dzisiaj narzeczona pojechała do pracy i po drodze znalazła 🐢 Także dziękuję za przyjęcie do klubu Dominik Czarnecki Normalne bo zimno. Jak wg zmieniłeś co sie wyświetla na wyświetlaczy bo u mnie jest zupełnie inaczej zegara prędkości nie ma itd Maciek Nowogrodzki Autor Dominik Czarnecki Wczoraj tez bylo dosc chlodno w miejscowosci w ktorej mieszkam, a jednak zolwik sie nie pojawil, no ale to bylo kwestia czasu Co do zegarow to w sumie taki widok mam od momentu odebrania auta z salonu i jeszcze sie w ogole nie bawilem tym. Takze ciezko mi tutaj cokolwiek pomoc Andrzej Osiński Pytanie jest nie "czy" tylko "kiedy"? Widzę ze chyba zdarza sie to przy słabej baterii bo mi też sie włączył żółwik przy okazji 15% a jak jeszcze 40-100% to nie włączył sie ani razu ale jechał normalnie. Wyłaczaśż i ponownie włączasz auto i juz jedziesz dalej bez problemu. *****************
Rekomendowane odpowiedzi