Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygląda na mocny ukłon w stronę pierwszych odsłon, miejscami mało subtelny, jak stójka po podciągnięciu. :E Przede wszystkim nie przypomina ostatnich odsłon, więc jest nadzieja, że coś sensownego się z tego urodzi.

• Upvote 3
Opublikowano
37 minut temu, caleb59 napisał(a):

Przecież to jest remake całkowity jedynki.

Tak pobierze patrzyłem na tego trailera, to własnie odnosiłem wrażenie że jakoś to kojarzę, jeszcze jak dinozaur wyskoczył to tym bardziej. 

Czyli będzie fajny odświeżony Tomb, choć ciekawe co się z tym fanowskim projektem dwójki porobiło, ponieważ zapowiadało się ciekawie. 

Opublikowano (edytowane)

Jestem zainteresowany grą "tak średnio bym powiedział, tak średnio"

Oryginał: wow, takiego czegoś nigdy nie było. Gameplay, animacje, wszystko, ale fajne!

Tu: no gra jak setki innych

Oryginał: wow, ale grafika! 

Tu: no gra jak wiele innych

Oryginał: po części przez ograniczenia w oprawie, miał swój specyficzny klimat świata gry, który nadal ma swój urok

tu: kolejne gra indiandżonso-podobna w fotorealistycznym stylu

Oryginał: chciało mi się rozwiązywać zagadki

tu: zestarzałem się i mnie to już jakoś nie kręci

oryginał: 3 polygony na cycek + bycie nastolatkiem = :lovin:

tu: oczy mnie bolą, krzyż mnie boli, my brain hurts. Jakoś nie czuję ekscytacji 

;)

Edytowane przez VRman
Opublikowano
7 minut temu, AndrzejTrg napisał(a):

Tak pobierze patrzyłem na tego trailera, to własnie odnosiłem wrażenie że jakoś to kojarzę, jeszcze jak dinozaur wyskoczył to tym bardziej. 

Czyli będzie fajny odświeżony Tomb, choć ciekawe co się z tym fanowskim projektem dwójki porobiło, ponieważ zapowiadało się ciekawie. 

Tygrysa tylko zabrakło.

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, AndrzejTrg napisał(a):

Dead. Żadnych aktualizacji od ponad 3 lat.

Gość dostał robotę u developera i od tego czasu cisza w sprawie rimejku. W lutym 2021 była ostatnia aktualizacja dema, w maju 2023 premierę miała gra, nad którą przez 2 lata pracował jako creative director i game designer. A miesiąc temu zadebiutował kolejny tytuł, nad którym sprawował dozór. Wszystko się spina. Nie ma czasu na hobbystyczne działanie.

Edytowane przez Lypton
  • Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano

Szczerze mówiąc jak na razie nie czuję tego "nowego: Tomb Raidera. O ile jako remake starej części rozumiem i pewnie ci co grali w oryginały będą czekać z zaciekawieniem (mnie jakoś tamte części nie pociągają, choć to był okres mojego dzieciństwa - może dlatego że nie miałem wtedy ani PC ani konsoli) to mam nadzieję, że nowa odsłona będzie jednak bliższa tym nowym odsłonom. Przejście na grę bardziej realistyczną i "surwiwalową" jak dla mnie było udane. Tomb Raider ze strzelaniem do krokodyli, rekinów a nie daj boże do dinozaurów to raczej nie dla mnie. To trochę jak z Bondem. Stare części kontra nowe z Craigiem - stare są OK, mam do nich jakiś sentyment, ale dużo bardziej wolę filmy z Craigiem

Opublikowano
39 minut temu, Ryszawy napisał(a):

Trailer do bani (jeżeli chodzi o realizację), Lara fajna (przynajmniej nie znetflixowana), niby czuć ten duch oryginału, ze 100 lat temu w to grałem, zobaczymy jaki będzie efekt końcowy.

Moim zdaniem graficznie lara powina być szczegółowsza.