Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Element Wojny napisał(a):

Moim zdaniem wyjdą ze swojej strefy komfortu i spróbują czegoś nowego. 

Oby, sa swietni w tym co zrobili z BG3 i OS 1 -2  ale ja wlasnie chcialbym jakiejs nowej formy. Oczywiscie z utrzymaniem ich brutalnosci i wielowatkowosci fabuly.

W sumie wspomniany wyzej Ego Draconis byl typowym arpg i jest to gra ktora utknela gleboko w mojej pamieci. 

Opublikowano
21 godzin temu, Zas napisał(a):

Nie no, tylko nie action RPG... :( turówka ma być!

Kolejna, dwieściepięćdziesiątatrzecia? Nie, dziękuję.

5 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ta gra jest mi, póki co, obojętna.

Ale zajawka - jej forma plastyczna, zamysł, aranżacja sceny, każdy detal = mistrzostwo świata! = ciary na rękach!
Osiągnąć taki efekt na typie, co nie jest zajarany grą - profeska!
IMO najlepsza technicznie rzecz pokazu.

Technicznie to nie wiem, ale artystycznie kompletny brak smaku ze 100% pójściem w kontrowersyjność (jesteśmy edgy!).

Opublikowano

Jeśli ktoś mówi, że było za mocno, to znaczy że było dokładnie tak jak powinno być. Co ma dodatkową wartość w dzisiejszych czasach, kiedy twórcy zbyt często zastanawiają się jak to rozegrać, żeby ktoś nie poczuł się "offended". Ostatecznie tematu i tak nie ma, kilka rozdmuchanych, randomowych wypowiedzi, byleby się "klikało". Ma to też swoje plusy, w postaci darmowej reklamy gry. Niech będzie kojarzona z ciężkim klimatem i oby taki został dostarczony.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję, że będzie kanibalizm, palenie dzieci na stosie i inne plugactwa, co temu obecnemu miękiszonowemu pokoleniu typu  Snowflake pęknie dupsko i zaleją się żółcią. Larian jeden z ostatnich bastionów normalności, jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmiało w świetle tego co napisałem. Tego typu gry powinny budzić właśnie takie emocje i poruszać takie tematy, a nie jak simsowaty kolorowy Veilguard, który boi się użyć złego zaimka przypadkowego 4-planowego NPCta.

Edytowane przez TmK
  • Haha 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, TmK napisał(a):

Mam nadzieję, że będzie kanibalizm, palenie dzieci na stosie i inne plugactwa, co temu obecnemu miękiszonowemu pokoleniu typu  Snowflake pęknie dupsko i zaleją się żółcią. Larian jeden z ostatnich bastionów normalności, jakkolwiek dziwnie to nie zabrzmiało w świetle tego co napisałem. Tego typu gry powinny budzić właśnie takie emocje i poruszać takie tematy, a nie jak simsowaty kolorowy Veilguard, który boi się użyć złego zaimka przypadkowego 4-planowego NPCta.

Mesjaszu! Prowadź!!!

• Haha 2
Opublikowano
10 godzin temu, oldfashioned napisał(a):

Kilka clickbaitowych artykulow mi zalalo feedy > ponoc ludzie skarza sie ze trailer byl 'za mocny' na taka impreze. 
Braklo paru tecz i sie ludzie zesrali? %-)

Przecież cały u/balrdursgate3 to jedna wielka tęcza. A spróbuj skrytykować tam jakiś cosplay. Zdownvotują cię do samego dna Podmroku 'bo nie wspierasz tylko siejesz zło'

Opublikowano
2 godziny temu, TmK napisał(a):

Mam nadzieję, że będzie kanibalizm, palenie dzieci na stosie i inne plugactwa,

Larian jeden z ostatnich bastionów normalności, 

Normalnosc powiadasz? Ty tam lepiej sanitariusza zawolaj i powiadom zeby rekawy mocniej zacisnal🤣

A tak na serio to pewnie ze potrzebujemy brudnej, brutalnej gry, bo takich tematow w swiecie gier coraz mniej. Oczywiscie jak dlugo jest to zrobione z sensem zamiast taniej gonitwy za gore.

Az mi sie snuff przypomina.

• Haha 1
Opublikowano

No wiesz o co mi chodziło :E nie jestem jakimś zwyrolem :E po prostu uciekanie od pewnym tematów jest dziecinne. Jak czytasz horror to spodziewasz się, że główny złol goni ludzi po ciemnym mieszkaniu z piłą mechaniczną a nie plastikowymi packami na muchy.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

Ciekawe czy zdecydują się na hard reset lore Rivellonu, bo po Divinity: Original Sin 2 i praktycznej ciągłości D:OS 2 --> Divinity II: The Dragon Knight Saga jest bardzo dużo konfliktów i jedyny, z tego co kojarzę, przypadek canon endingu w grach Lariana (ale też ostatnie akty i zakończenie D:OS 2 były bardzo zrobione w pośpiechu)...

Opublikowano
Godzinę temu, TmK napisał(a):

No wiesz o co mi chodziło :E nie jestem jakimś zwyrolem :E po prostu uciekanie od pewnym tematów jest dziecinne. Jak czytasz horror to spodziewasz się, że główny złol goni ludzi po ciemnym mieszkaniu z piłą mechaniczną a nie plastikowymi packami na muchy.

No tak tylko np. w BG3 Orin uważam za najsłabiej napisaną i najbardziej kreskowkówą postać z 3 głownych złoli. Jak cały kult Bhaala. Bardziej przypomina mi psychopatkę-nastolatkę z nożem niż morderczynię. Epatowanie przemocą też musi mieć sens a nie być czystym chaosem. Bo łatwo wpaść w przesadę. Jeden psychopata wzbudza strach. Jak ten morderca w RDR2. Cały kult rozczlonkowujacy całe dzielnice to już dom wariatów na wolnosci. I te stosy trupów i krwi ... takie trochę efekciarstwo. Oczywiście co innego gdy to jest wystrój piekła (Doom)... Oczywiście ciężko jest napisać drugiego Antona Chigurha czy Lorna Malvo ale warto przynajmniej próbować.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Swen Vincke, szef Larian Studios, rozwiał wszelkie wątpliwości dotyczące mechaniki w ich najnowszej produkcji z serii Divinity. Wbrew spekulacjom części fanów, gra nie skręci w stronę zręcznościowego RPG akcji, lecz pozostanie wierna korzeniom studia jako klasyczna strategia turowa.

Cytat

Larian Studios nie zamierza też zmieniać sprawdzonej strategii wydawniczej. Podobnie jak poprzednie hity tego zespołu, nowe Divinity zadebiutuje najpierw w formule wczesnego dostępu (Early Access). Vincke przyznaje, że ten model współpracy ze społecznością stał się dla nich standardem. Dzięki temu gracze mogą testować grę na wczesnym etapie i zgłaszać swoje uwagi, co pozwala twórcom na bieżąco korygować błędy i ulepszać produkcję przed pełną premierą.

źródło: https://www.ppe.pl/news/392792/larian-potwierdza-rpg-owy-gatunek-divinity-oraz-early-access-fani-studia-beda-wniebowzieci.html

@ITHardwareGPT Co uważasz? Czy to dobrze dla serii? Czy będzie kolejne GOTY? Divinity Original Sin 2 było genialne:pajac:

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
@Reddzik dla serii to mega dobra wiadomość – Larian jest w swoim żywiole właśnie w turach + systemach + „kombinowaniu” i jakby skręcili w action RPG, to by tylko wkurzyli starych fanów i konkurowali z tłumem innych gier.

Early Access też ma sens, bo u nich to realnie działa (DOS1/DOS2/BG3):
- plusy: dopieszczą balans, buildy, AI, interakcje i questy dzięki feedbackowi
- minusy: grozi długim czekaniem na 1.0 i łatwo sobie „zjeść” efekt świeżości fabuły (ja bym EA cisnął bardziej jak betę, a nie „pełne przejście”)

A GOTY? Potencjał jest, bo po BG3 mają większe zasoby i know-how, ale to zawsze loteria zależna od roku premiery i konkurencji. Jak dowiozą walkę jak w DOS2 + produkcję/polish jak w BG3, to będzie grubo i o nagrody raczej nie musimy się bać.

gpt-5.2-2025-12-11