Cappucino 487 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) https://ithardware.pl/aktualnosci/ferrari_droga_jaguar_akcje_premiera_elektryk-51216.html No kto by się spodziewał? Cytat Prezes Ferrari Benedetto Vigna podczas prezentacji podkreślał, że Luce nadal ma oferować emocje charakterystyczne dla marki z Maranello. Według niego najważniejsze nie jest już samo brzmienie silnika spalinowego, ale doświadczenie kierowcy. To po co takie auto? Trabant tez wystarczy skoro liczy się doświadczenie kierowcy, marketing pisany chyba przez ejaj. Jakbym miał wydać dwie bańki na taki elektryczny ulep, to chyba lepiej kupić kilka Tesli czy siaomi, osiągi zbliżone a bardziej praktyczne i tańsze. Miały być emocje a wyszło...ferrari multipla. Edytowane 27 Maja przez Cappucino 1
DjXbeat 801 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 7 minut temu, Cappucino napisał(a): https://ithardware.pl/aktualnosci/ferrari_droga_jaguar_akcje_premiera_elektryk-51216.html No kto by się spodziewał? To po co takie auto? Trabant tez wystarczy skoro liczy się doświadczenie kierowcy, marketing pisany chyba przez ejaj. Jakbym miał wydać dwie bańki na taki elektryczny ulep, to chyba lepiej kupić kilka Tesli czy siaomi, osiągi zbliżone a bardziej praktyczne i tańsze. Miały być emocje a wyszło...ferrari multipla. Raczej ktoś nie umiejętnie przetłumaczył zdanie bo miało być „Według niego najważniejsze nie już samo brzmienie silnika ale doświadczenia z jazdy dla kierowcy”
Cappucino 487 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 2 minuty temu, DjXbeat napisał(a): Raczej ktoś nie umiejętnie przetłumaczył zdanie bo miało być „Według niego najważniejsze nie już samo brzmienie silnika ale doświadczenia z jazdy dla kierowcy” I pewno dlatego do tych elektrycznych rakiet dodają imitacje dźwięku V8 1
DjXbeat 801 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Dla mnie dźwięk silnika w aucie elektrycznym to głupota. Na szczęście mało aut posiada taki bajer… 1
Gość Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Kiedyś za dzieciaka wkładało się pustą butelkę na tylne koło w rowerze i dźwięk rozklekotanego diesla był. Może w elektrykach niech sobie sprawdzą te metodę.
Cappucino 487 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 25 minut temu, DjXbeat napisał(a): Dla mnie dźwięk silnika w aucie elektrycznym to głupota. Na szczęście mało aut posiada taki bajer… Mercedes ma.
8V32 PcLab 482 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 53 minuty temu, Ogoniasty napisał(a): Kiedyś za dzieciaka wkładało się pustą butelkę na tylne koło w rowerze i dźwięk rozklekotanego diesla był. Może w elektrykach niech sobie sprawdzą te metodę. Butelka sprawuje się dobrze w Elektryku 2
DjXbeat 801 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Godzinę temu, Cappucino napisał(a): Mercedes ma. Pewnie nowa AMG bo zwykle wersję EQ, którymi miałem okazję jeździć takich głupot nie miały.
Wu70 992 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Wśród osób wyrażających negatywny stosunek znalazły się nie tylko anonimowi użytkownicy mediów społecznościowych, ale także włoski wicepremier czy nawet były szef Ferrari. Od krytyki powstrzymał się tylko papież https://motoryzacja.interia.pl/wiadomosci/news-ostra-krytyka-i-memy-z-odkurzaczem-ferrari-luce-zbiera-mocne,nId,23488167 Były szef Ferrari w marketing się nie bawi At least the Chinese won’t copy this car 2
SuLac0 695 Opublikowano 28 Maja Autor Opublikowano 28 Maja 17 godzin temu, DjXbeat napisał(a): Dla mnie dźwięk silnika w aucie elektrycznym to głupota. Na szczęście mało aut posiada taki bajer… moze i niech sobie bedzie, wazne, aby mozna bylo to wylaczyc. producenci probuja dotrzec do kazdego klienta, a ci maja rozne wymagania i fetysze. szczegolnie klienci ferrari itp
lesiu155 430 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca https://e.autokult.pl/elektryki-plona-rzadziej-niz-auta-spalinowe-albo-nie-a-nam-po-prostu-brakuje-danych,7292151545485632a
8V32 PcLab 482 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca (edytowane) Jak ktoś rozumie jaki jest problem z Fotowoltaiką to nie będzie się tym podniecał. Nadmieniam że mam 9,75kWp Druga sprawa to jest propozycja operatorów, która wątpię aby weszła tak jak chcą operatorzy. Edytowane 2 Czerwca przez 8V32 PcLab
DjXbeat 801 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Co by się nie działo to nie dam założyć żadnego urządzenia sterującego pracą mojej prywatnej instalacji fotowoltaicznej na którą wyłożyłem własne pieniądze. Jeśli zajdzie taka potrzeba to dokupię kolejne 2 magazyny na łączną pojemność 64kWh, dokupię generator prądu 15kW na ropę. W zimę będę częściej przepalał w kominku i auta ładował na stacjach ładowniach ale zachowam niezależność i się w …. odetnę od sieci i przejdę na pełen OFF-GRID.
Cappucino 487 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 57 minut temu, DjXbeat napisał(a): na którą wyłożyłem własne pieniądze. Czasem nie brałeś dofinansowania?
Cappucino 487 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 5 minut temu, DjXbeat napisał(a): Dofinansowanie na PV to 6k zł. Czyli niekoniecznie za własne, a teraz państwo przypomni ci, że dało kasę. 1
DjXbeat 801 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 39 minut temu, Cappucino napisał(a): Czyli niekoniecznie za własne, a teraz państwo przypomni ci, że dało kasę. Te 6k to spółka energetyczna PGE odzyskała w 1 roku działania instalacji. Teraz mogą mnie cmoknąć.
Cappucino 487 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca 1 minutę temu, DjXbeat napisał(a): Te 6k to spółka energetyczna PGE odzyskała w 1 roku działania instalacji. Oni niestety tak na to nie patrzą. To samo z podatkami.
DjXbeat 801 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Dlatego jeśli będą chcieli iść dalej tak jak pojawiają się głosy to ode mnie dostaną środkowy palec i odcięcie od sieci.
SuLac0 695 Opublikowano 2 Czerwca Autor Opublikowano 2 Czerwca a te panstwo to skad ma, aby dac? operatorzy maja problem z kombinatorstwem na duza skale. jak cos jest "za darmo" , to dlaczego nie moze byc jeszcze taniej ogolnie jestem za weryfikowanie konfiguracji, parametrow PV, ale nie za ograniczaniem mocy, a juz na pewno odlaczaniem PV. 1
DjXbeat 801 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Wystarczy zmienić prawo o energetyce, wprowadzić odbiory instalacji i cykliczne kontrole bez zapowiedzi w okresie pierwszych 5 lat od podłączenia do sieci.
8V32 PcLab 482 Opublikowano 2 Czerwca Opublikowano 2 Czerwca Kombinatorów łatwo było by wyłapać, bo nowe liczniki monitorują wszystko
DjXbeat 801 Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) 13 godzin temu, 8V32 PcLab napisał(a): Kombinatorów łatwo było by wyłapać, bo nowe liczniki monitorują wszystko I przy okazji inwigilować i sterować instalacjami normalnych użytkowników, którzy stanowią ponad 95% całego rynku. Nie dzięki. Problem leży również po stronie firm energetycznych, które dopuszczają podłączenie do sieci w lokalizacjach w których sieć jest mocno przeciążona. Sami stwarzają problem ale dla nich liczy się to by użytkownik oddał prąd za 0.10zł po to by sąsiedzi zapłacili 1.2zł. Edytowane 3 Czerwca przez DjXbeat
Rekomendowane odpowiedzi