Jaycob 1 990 Opublikowano 16 godzin temu Opublikowano 16 godzin temu (edytowane) Cytat Kena: Scars of Kosmora announced for PS5 and PC, out 2026 In Kena: Scars of Kosmora, Kena is older and renowned as a Spirit Guide. In hopes of finding answers to the affliction she has endured all her life, Kena travels to the mysterious island of Kosmora. Home to distinct cultures and regions, Kosmora is full of buried secrets from a tragic past. https://blog.playstation.com/2026/02/12/kena-scars-of-kosmora-announced-for-ps5-and-pc-out-2026/ Dla mnie bomba! Pierwsza część Keny była świetna i mimo "bajkowego” settingu, na wyższych poziomach trudności potrafiła dać w kość Czekam! I mam nadzieję, że trochę walkę usprawnią, bo bywało sztywno z hitboxami, siłą... Edytowane 16 godzin temu przez Jaycob 6
Ryszawy 462 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Co te Sony? Pochorowało się? Same fajne zapowiedzi. Chociaż w jedynkę nie grałem, to wygląda po prostu super. Edytowane 15 godzin temu przez Ryszawy
Jaycob 1 990 Opublikowano 15 godzin temu Autor Opublikowano 15 godzin temu Powinieneś zagrać - jest teraz 50% off.;) 1
Ryszawy 462 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Steam, nie kupuję u dziadów odkąd zlikwidowali PayPal. No wiesz... głosuję portfelem, czy jakoś tak... Edytowane 15 godzin temu przez Ryszawy 1 1
AndrzejTrg 3 036 Opublikowano 8 godzin temu Opublikowano 8 godzin temu 6 godzin temu, Ryszawy napisał(a): Steam, nie kupuję u dziadów odkąd zlikwidowali PayPal. No wiesz... głosuję portfelem, czy jakoś tak... Kup w kluczykowni czy też Ci coś "złego" zrobili?
Zas 371 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 9 godzin temu, Ryszawy napisał(a): Steam, nie kupuję u dziadów odkąd zlikwidowali PayPal. Przecież to nie wina Steam. A zamiast PP jest Blik.
Ryszawy 462 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Panowie, głosowanie portfelem tak właśnie wygląda. Nie wnikam po czyjej stronie jest problem, bo i tak się prawdy nie dowiem. Więc od jakiegoś czasu nie kupuję na Steam, tylko u "konkurencji", co wychodzi mojemu portfelowi na zdrowie. Druga sprawa, wszystkich gier, które mam w bibliotece i tak nie ogram. Poczekam, będzie pewnie w kluczykowniach w rozsądnej cenie to wtedy się zastanowię, bo dokładanie kolejnej gry do kupki wstydu nie ma sensu, a jedynka ma trochę za duże tego infantylnego stylu, który nie do końca mnie przekonuje.
Pavel87 760 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Super to wygląda, bierę na premierę. Pierwsza część mi się bardziej podobała. Tutaj wydaje się, że fabularnie będzie trochę "mroczniej"
JeRRyF3D 1 800 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu IMO widać rozbudowanie, drobiazgowosc sceny, dużo detalu, dalsze rysowanie. Dla mnie IMO przeskok graficzny, jak przy 1 vs 2 Horizona.
AndrzejTrg 3 036 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Jedynka była całkiem ok, jak tu czegoś nie spierdzielą, a na to się nie zanosi, to będzie całkiem fajny tytuł.
VRman 3 166 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Can'tplaya: Scares of Generia Generyczne do bólu, doszlifowanie momentami na poziomie developerów indie z budżetem 100 Rupiii (fajna animacja tego kotolisa czy co to tam jest przesuwa się jakoś tak o 3x za szybko względem animacji biegu), pauzy przy walce, kolejne ckliwe scenki. Design postaci jak w milionie filmów i tysiącu gier. Zupełnie jakby nowi artyści nie wiedziali o istnieniu czegokolwiek poza Disneyem (Pixarem). No i oczywiście nieprzezroczyste efekty specjalne, wyglądające jak narysowane kredkami, bo taka moda i tak nakazuje nowoczesność (w sensie, że i z powodu mody i z powodu pogoni za nowoczesnym światłem, teraz jest większy problem z przezroczystościami niż w 1997r.) To już łatwiej mi było w Kameo zagrać niż w to. Szkoda. Myślałem, że jedynka odniosła sukces, to może wejdą na wyższy poziom i pojawi się gra, w którą zechcę zagrać. No ale trailer mnie delikatnie mówiąc nie zachęcił. Edytowane 1 godzinę temu przez VRman
Sidr 191 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu A to nie jest gra skierowana do dzieci? W tych filmach wygląda jak bardzo fajna, kolorowa bajeczka dla dzieciaków.
VRman 3 166 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) No właśnie. W tym problem. Tego typu gry wcale nie muszą być, czego dowodzi masa świetnych gier wydawanych w 1990-2011. Trine 2 chociażby. Dobra gierka dla każdego, choć przed każdym levelem dosłownie dziadek czyta bajeczkę. Dorośli mogli nacisnąć skip i po problemie. Edytowane 1 godzinę temu przez VRman
Sidr 191 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, VRman napisał(a): No właśnie. W tym problem. Tego typu gry wcale nie muszą być, czego dowodzi masa świetnych gier wydawanych w 1990-2011. Trine 2 chociażby. Dobra gierka dla każdego, choć przed każdym levelem dosłownie dziadek czyta bajeczkę. Dorośli mogli nacisnąć skip i po problemie. A czy Ty nie jesteś zbyt samolubny? Dzieci też chcą mieć giereczki dla siebie.
VRman 3 166 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Jakby grę wykonano na wybitnie wysokim poziomie, zagrałoby więcej ludzi, bo także dorośli faceci. To by poprawiło wyniki i zapewne zaowocowało kolejną częścią, czyli one też by na tym zyskały. Na wyższym poziomie, kreatywności, pomysłowości i oryginalności także. A tu generyczność naprawdę wali po gałach. Ja bym chętnie zagrał w coś tego typu, może w stronę Beyond Good and Evil. W Kameo grafika zachwycała momentami technicznie, więc entuzjasta gier jak ja miał zabawę. Było też widać talent i doszlifowanie. Było widać nowe fajne pomysły. Fajna gierka do pogrania dla relaksu. Design całości też był porządny. A tutaj ani nic nie zachwyca oprawą, ani nowych fajnych pomysłów nie ma, a jeśli poziom designu leveli i gameplayu jest taki jakiego się obawiam widząc te walki i przede wszystkim tragiczną animację tego kotoliska, którego model jest przesuwany nad ziemią o 5m na każdy przebiegnięty metr, to będzie z tego gra na staroszkolne 4/10 (dzisiejsze 6-7/10) Edytowane 1 godzinę temu przez VRman
ODIN85 3 842 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 28 minut temu, Sidr napisał(a): A to nie jest gra skierowana do dzieci? W tych filmach wygląda jak bardzo fajna, kolorowa bajeczka dla dzieciaków. Już jedynka nie była a tu jest nawet mroczniej. 1
Keller 810 Opublikowano 11 minut temu Opublikowano 11 minut temu Kena ma taki styl przypominający Raymana, mimo, że inny typ gry, więc za samo to już daje dobry vibe.
Rekomendowane odpowiedzi