hubio 1 345 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca To właśnie w tym wszystkim jest najniebezpieczniejsze, że osoba nawet nieprzychylna Ukraińcom (normalna) skrzywi się, napisze coś na forum lub zwróci jedynie uwagę, ale pijana i naćpana patola ma "idealny" pretekst do bicia ludzi - bo uzyskują niejako w swoim mniemaniu umocowanie od brauna i jemu podobnych.
Henryk Nowak Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 18 minut temu, Kris194 napisał(a): Tak jak myślałem, 100% polscy patrioci. Dla takiego bydła każdy powód jest dobry, by podnieść rękę na drugiego człowieka czy by go obrazić. Oby zaliczyli kilka lat odsiadki i byli przykładem dla innych debili co z orłem na piersi i Bogiem w sercu chcą bić i obrażać innych ludzi.
AndrzejTrg Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Takimi to powinni UA wspierać w wojnie. Wysłać od razu jako mięso armatnie bez żadnych skrupułów. A tak jeszcze z moich podatków będą mieć dach nad głową i jedzenie.
skypan Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Na PO najwięcej patusów głosowało z pierdla. Na drugim miejscu PiS. Jednak w sumie całościowo wychodzi, że i tak największa patologia głosowała na koalicję. może to oni ?
Henryk Nowak Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 5 minut temu, AndrzejTrg napisał(a): Takimi to powinni UA wspierać w wojnie. Wysłać od razu jako mięso armatnie bez żadnych skrupułów. A tak jeszcze z moich podatków będą mieć dach nad głową i jedzenie. Do okopu albo do kamieniołomu, niech zarabiają na odszkodowanie.
hubio Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca @skypan na KO głosują rzeczywiście wszyscy przestępcy, ale Z WYJĄTKIEM kiboli i grup związanych z kibolami bo ci na PiS, a obecnie na brauna... To jedyna grupa przestępców co nie głosuje na KO.
AndrzejTrg Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 57 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Do okopu albo do kamieniołomu, niech zarabiają na odszkodowanie. +1
hubio Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca https://sportowefakty.wp.pl/plywanie/1263004/bialorusinka-zaatakowana-w-polsce-nie-mam-zalu-do-polakow
Winter Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca https://www.rmf24.pl/regiony/warszawa/news-rzucil-plecak-na-tory-metra-zostanie-wydalony-z-polski,nIdn,1010792 Papa Mykola.
nozownikzberlina Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Teraz, Winter napisał(a): https://www.rmf24.pl/regiony/warszawa/news-rzucil-plecak-na-tory-metra-zostanie-wydalony-z-polski,nIdn,1010792 Papa Mykola. ja serio nie rozumiem po co ukraińcy robią akty dywersji czy prowokacje na terenie polski mieszkając tutaj i pracując. Przecież jak im tak źle i tego banderę tak kochają, to czemu oni zwyczajnie nie wrócą do siebie? Totalnie tego nie jestem w stanie ogarnąć. Jedyne co przychodzi mi na myśl, to że oni po prostu Polaków nienawidzą bardziej niż ruskich
Winter Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a): ja serio nie rozumiem po co ukraińcy robią akty dywersji czy prowokacje na terenie polski mieszkając tutaj i pracując. Przecież jak im tak źle i tego banderę tak kochają, to czemu oni zwyczajnie nie wrócą do siebie? Totalnie tego nie jestem w stanie ogarnąć. Jedyne co przychodzi mi na myśl, to że oni po prostu Polaków nienawidzą bardziej niż ruskich Śledzę konto Straży Granicznej i większość przemytników to Ukraińcy. Można to zwalać na Putina, ale prawda jest taka, że oni robią to z chęci zysku i w dupie mają Polskę. Deportacja to i tak duża pobłażliwość. Ja bym od razu rzucał do dołu z wężami.
skypan Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 2 godziny temu, hubio napisał(a): na KO głosują rzeczywiście wszyscy przestępcy, ale Z WYJĄTKIEM kiboli i grup związanych z kibolami bo ci na PiS, a obecnie na brauna... To jedyna grupa przestępców co nie głosuje na KO. Czyli głosują pedofile, zoofile itd.. O JPRDL Chociaż to nawet pasuje do KO. Już wolę tych kiboli
hubio Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) @skypan no tak - świat przestępczy dzieli się wyłącznie na pdfów i kiboli..... 42 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a): ja serio nie rozumiem po co ukraińcy robią akty dywersji czy prowokacje na terenie polski mieszkając tutaj i pracując. Przecież jak im tak źle i tego banderę tak kochają, to czemu oni zwyczajnie nie wrócą do siebie? Totalnie tego nie jestem w stanie ogarnąć. Jedyne co przychodzi mi na myśl, to że oni po prostu Polaków nienawidzą bardziej niż ruskich Szkoda, że ci nie przychodzi do głowy, że pracują dla ruskich albo po prostu mają mózgi wypalone etanolem co jest w każdej nacji... To taki odpowiednik naszych debili co biją bo usłyszą jęz. ukraiński. Ci są inspirowani przez brauna, a tamci przez ich jakiś banderowskich bohaterów. Tak naprawdę 2 strony tej samej monety. Przy czym ja jeszcze na tym forum nie spotkałem się z ANI JEDNYM przypadkiem, żeby Ukrainiec pobił Polaka albo znieważył za to, że ktoś jest Polakiem. To raczej zawsze przestępczość pospolita: kradzieże, pobicia (no w bójkach) ale nie na tle narodowościowym. Ale jak były takie przypadki wklejajcie. Chętnie poznam. @Winter bo chodzi o skalę. Skoro to ogromna wielomilionowa grupa imigrantów to wiadomo, że statystycznie będą przodować we wszystkich złych statystykach. Ale ilu z nich pracuje np. dla gangów gruzińskich albo polskich? Zakładam, że najbardziej przemycają papierosy więc i tak wygraliśmy los na loterii w porównaniu np. do takich z Ameryki Łac co przemycają do USA fentanyl. Papierosy owszem też są szkodliwe, ale nie robią z ludzi zombie Edytowane 21 Lipca przez hubio
hubio Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca (edytowane) @skypan ja nic nie zawęziłem... Jakiś problem z logicznym myśleniem? Skoro napisałem, że wszyscy oprócz kiboli to nie znaczy, że wyłącznie pdfy? Oprócz pdfów i kiboli nie masz innych przestępców? Masz też: rozboje, kradzieże, włamania, oszustwa, wyłudzenia... itp Najlepiej przeleć cały KK - więc tak - na KO głosują wszyscy z wyjątkiem kiboli.... A jak nie wiesz dlaczego tak jest to wyjaśniam. Ziobro zdehumanizował przestępców. Olał resocjalizację więc nienawiść do PiS jest powszechna. Choć paradoksalnie mimo wypowiedzi medialnych to po cichu np. bardzo ułatwił pracę osadzonych o czym wcześniej mogli tylko marzyć. Bo lepiej nawet zarobić te 800zł i mieć na wypiskę niż nic nie robić. To właśnie Ziobro bardzo mocno dał kopa do pracy dla osadzonych. No, ale mentalnie nienawidzą PiS. Oczywiście z wyjątkiem kiboli i grup z nimi związanych. 22 godziny temu, Suchy211 napisał(a): Takie rzeczy to tylko w Erze, a Era już nie istnieje. W praktyce nie tak łatwo kogoś sobie obezwładnić bez ciężkiego KO, jeśli nie jest się do tego wyszkolonym. https://wiadomosci.wp.pl/sceny-grozy-na-peronie-w-wejherowie-konduktor-zawiadamia-policje-7309830391248992a Jednak miałem rację... że konduktor też mógł przekroczyć uprawnienia... Edytowane 21 Lipca przez hubio
Winter Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca 24 minuty temu, hubio napisał(a): @skypan no tak - świat przestępczy dzieli się wyłącznie na pdfów i kiboli..... Szkoda, że ci nie przychodzi do głowy, że pracują dla ruskich albo po prostu mają mózgi wypalone etanolem co jest w każdej nacji... To taki odpowiednik naszych debili co biją bo usłyszą jęz. ukraiński. Ci są inspirowani przez brauna, a tamci przez ich jakiś banderowskich bohaterów. Tak naprawdę 2 strony tej samej monety. Przy czym ja jeszcze na tym forum nie spotkałem się z ANI JEDNYM przypadkiem, żeby Ukrainiec pobił Polaka albo znieważył za to, że ktoś jest Polakiem. To raczej zawsze przestępczość pospolita: kradzieże, pobicia (no w bójkach) ale nie na tle narodowościowym. Ale jak były takie przypadki wklejajcie. Chętnie poznam. @Winter bo chodzi o skalę. Skoro to ogromna wielomilionowa grupa imigrantów to wiadomo, że statystycznie będą przodować we wszystkich złych statystykach. Ale ilu z nich pracuje np. dla gangów gruzińskich albo polskich? Zakładam, że najbardziej przemycają papierosy więc i tak wygraliśmy los na loterii w porównaniu np. do takich z Ameryki Łac co przemycają do USA fentanyl. Papierosy owszem też są szkodliwe, ale nie robią z ludzi zombie Per capita już to tak dobrze nie wygląda, ale Gruzinów wszystko jest lepsze. Ci ludzie nie potrafią normalnie funkcjonować.
Henryk Nowak Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca https://epoznan.pl/news-news-178076-szokujace_doniesienia_akademia_gwaltu_w_wielkopolsce Takich mężów powinno się natychmiast utylizować.
Suchy211 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Godzinę temu, hubio napisał(a): @skypan Jednak miałem rację... że konduktor też mógł przekroczyć uprawnienia... Ale ja nie twierdzę, że mogło być inaczej. Natomiast to co twierdzę, to obarczanie zbyt dużą odpowiedzialnością ofiar podczas gdy napastnik jest nieodpowiedzialny niemalże z definicji. W takim kraju żyjemy, że ja cię ktoś napadnie z nożem, a ty mu okujesz mordę trochę za bardzo, to prawie na pewno będzie sprawdzane czy aby na pewno nie broniłeś się nazbyt skutecznie. Za dużo odpowiedzialności po stronie ofiary, za mało po stronie sprawcy. Wyrok dla sprawcy to nie odpowiedzialność, to kara.
Kris194 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca Kolejna patusiara znajdzie się jutro tam gdzie jej miejsce.
hubio Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca @Suchy211 to co piszesz to jest ważna kwestia dla prawników o czym się dyskutuje na studiach prawniczych i pisze prace doktorskie... To nie tak, że agresor ma większe prawa. Masz prawo do obrony koniecznej zawsze. Tylko bada się czy ta obrona nie została przekroczona. Na tym filmiku widziałem kolesia co kopał i bił po całym ciele pijaczka. Co było wcześniej nie wiadomo. Może pijaczek tylko zaczepiał słownie a Panu konduktorowi puściły nerwy? Już audytor pokazuje jak niektórym z ochrony i policji potrafi odbić. Np w USA w części stanów np. Alabamie chyba do dzisiaj jest prawo pozwalające zabić osobę, która wtargnęła na posesję. Czy takie rozwiązania są słuszne? Nie jestem do końca przekonany... @Henryk Nowak tak już zupełnie offowo to napiszę ci, że nie ogarniam jak jakiegokolwiek faceta może podniecać sex z odurzoną czy śpiącą kobietą skoro ona nic nie czuje. To równie dobrze może sobie kupić lalkę... Tak piszę od strony facetów i ich potrzeb bo oczywiście od strony kobiety to straszne przeżycie. To nawet się często mówi z zarzutem do kobiet w sexie, ze leżysz jak kłoda... A tu celowo to robią...
Suchy211 Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca @hubio ale to nie chodzi o miecie praw w sensie sensu stricte. Chodzi o to, że jak ktoś staje przed tobą z nożem, to już wybrał co zamierza zrobić. Natomiast to ty nadal musisz uważać aby nie bronić się zbyt skutecznie. Albo jak ktoś wpadnie do ciebie do domu z bronią białą, będzie groził śmiercią, po czym sobie nie poradzi i rzuci się do ucieczki. Skoro groził tobie i twojej rodzinie śmiercią jak najbardziej powinieneś móc pościć się za nim i po prostu mu wbić nuż w plecy (piję tu do autentycznego przypadku). Albo gdy ktoś cię okradnie i zacznie uciekać powinieneś móc strzelić mu w plecy z tego co akurat masz pod ręką. Niech będzie że z kuszy. Nie każde życie jest najcenniejsze. Życie złodzieja jest tańsze od fantów które ukradł. To jest moje zdanie. Oczywiście nie mówimy tu o skrajnościach typu kradzież jabłek przez dzieci z ogrodu (no chyba że złodziej podstawi się tirem to wtedy tak) czy batonika ze sklepu. Ale jak ktoś ci na przykład opróżni kasę w firmie, albo napadnie kiedy idziesz z utargiem do banku, to jak najbardziej powinieneś móc wyciągnąć broń i po prostu strzelić mu w plecy.
hubio Opublikowano 21 Lipca Opublikowano 21 Lipca @Suchy211 no nie tu się z tobą absolutnie nie zgadzam. Zabicie kogoś kto cię okradł albo nawet chciał coś zrobić i ucieka jest nie do przyjęcia... Tak samo wartościowanie: "Nie każde życie jest najcenniejsze. Życie złodzieja jest tańsze od fantów które ukradł." jest czymś strasznym co napisałeś. Taki złodziej to może być np. nastolatek 18 lat zastraszony przez kolegów, że albo ukradnie albo go pobiją albo jakaś osoba z problemami. Kim jesteś aby wartościować czyjeś życie? Ile ty masz lat? Takie teksty to ja głosiłem jak miałem 18lat czyli totalny gówniarz co nie dostał nigdy po d. od życia. To jakieś teoremy idealistyczne jak to każdy odpowiada za swój los co na przestrzeni kilkudziesięciu lat 20 razy może się zmienić w każdą stronę... No, ale masz oczywiście prawo do takich poglądów. Sorry za emocje ale dla mnie każde życie jest bezcenne... No ok może by się parę pdfów itp znalazło co bym się mocno tej zasady nie trzymał, ale na pewno nie złodzieje
Rekomendowane odpowiedzi