hubio 1 347 Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września 20 minut temu, huudyy napisał(a): mieszkał? co to w ogóle za pytanie. No zasadne... Bo jeśli nie był obłożnie chory to powinien bronić Ojczyzny? Znasz kwalifikacje wojskowe w Polsce? Wiesz, ze nawet otyłość III stopnia nie wywala cię z A? Generalnie sprawdź jak poważne choroby wywalają z A? Zakładam, ze podobnie jest na Ukrainie, szczególnie w stanie wojny więc szczerze mówiąc fajnie, że ci kurierzy, budowlańcy itp z Ukrainy u nas pracują, ale na miejscu człowieka z Ukrainy bym powiedział tak - k. m. co oni u diabła robią w Polsce? Bo my nie mamy jakiś 50-60 latków w sklepach, kurierce itp tylko to są zdrowi młodzi mężczyźni w wieku 20-35 lat
nozownikzberlina Opublikowano 3 Września Opublikowano 3 Września https://www.onet.pl/informacje/onetrzeszow/szokujacy-proceder-na-podkarpaciu-matka-przez-cztery-lata-gwalcila-nieletniego-syna/5y4e7s1,79cfc278 Cytat przez cztery lata miała gwałcić swojego syna, który miał poniżej 15 lat. 59-latka została także oskarżona o sprzedawanie zdjęć i filmów, które w tym czasie nagrywała. więcej socjalu dla patorodziców. więcej mieszkań komunalnych. więcej bezkarności dla kobiet. efekt powyżej
blabla123 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 22 godziny temu, Zas napisał(a): Kwiat inteligencji ciągnie do policji
huudyy Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 10 godzin temu, hubio napisał(a): No zasadne... Bo jeśli nie był obłożnie chory to powinien bronić Ojczyzny? Znasz kwalifikacje wojskowe w Polsce? Wiesz, ze nawet otyłość III stopnia nie wywala cię z A? Generalnie sprawdź jak poważne choroby wywalają z A? Zakładam, ze podobnie jest na Ukrainie, szczególnie w stanie wojny więc szczerze mówiąc fajnie, że ci kurierzy, budowlańcy itp z Ukrainy u nas pracują, ale na miejscu człowieka z Ukrainy bym powiedział tak - k. m. co oni u diabła robią w Polsce? Bo my nie mamy jakiś 50-60 latków w sklepach, kurierce itp tylko to są zdrowi młodzi mężczyźni w wieku 20-35 lat To jest twoje zdanie, że POWINIEN bronić kraju, widocznie on podjął rozsądniejszą decyzję. Czy znam kwalifikacje? XD byłem na jednej kilkanaście lat temu, dostałem kat A oraz książeczkę, którą schowałem do szuflady i nigdy więcej na oczy nie chce tego widzieć. No i co z tego, że tu są? Ja bym nie chciał umierać pod Kupiańskiem tylko dlatego, że ruskiej małpie się nudzi - Sam bym spieprzał ile sił w nogach na ich miejscu. Instynkt samozachowawczy ¯\_(ツ)_/¯ 10 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a): więcej mieszkań komunalnych XDDDDDDD Mieszkania komunalne to nie to samo co socjalne XDD
Zas Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 17 godzin temu, hubio napisał(a): zagraniczne lobby alkoholowe zarabiają miliardy.... Polskie też zarabiają, już nie bądźmy tacy święci
Suchy211 Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 13 godzin temu, hubio napisał(a): No zasadne... Bo jeśli nie był obłożnie chory to powinien bronić Ojczyzny? Znasz kwalifikacje wojskowe w Polsce? Wiesz, ze nawet otyłość III stopnia nie wywala cię z A? Generalnie sprawdź jak poważne choroby wywalają z A? Zakładam, ze podobnie jest na Ukrainie, szczególnie w stanie wojny więc szczerze mówiąc fajnie, że ci kurierzy, budowlańcy itp z Ukrainy u nas pracują, ale na miejscu człowieka z Ukrainy bym powiedział tak - k. m. co oni u diabła robią w Polsce? Bo my nie mamy jakiś 50-60 latków w sklepach, kurierce itp tylko to są zdrowi młodzi mężczyźni w wieku 20-35 lat Nie wiem co wywala z A, ale mi z niedosłuchem w jednym uchu z marszu dali D.
nozownikzberlina Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 4 godziny temu, huudyy napisał(a): Mieszkania komunalne to nie to samo co socjalne XDD masz rację, patola siedzi w tych i w tych
hubio Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września 6 godzin temu, Zas napisał(a): Polskie też zarabiają, już nie bądźmy tacy święci Właśnie nie. W Polsce nie ma ani jednej polskiej firmy alkoholowej. Wszędzie jest kapitał zagraniczny lub z przewagą zagranicznego. Powtarzam za Rutkowskim, ale wierzę mu. 6 godzin temu, Suchy211 napisał(a): Nie wiem co wywala z A, ale mi z niedosłuchem w jednym uchu z marszu dali D. Ale to musiał być naprawdę spory chyba ubytek tego niedosłuchu. Przechodziłem ponowne badania w 2016 i np -1 dioprii w oku kompletnie nie ma wpływu. Słuchu też nie mam super. Jeszcze na badaniu naściemniałem na słuchu i też przeszło.
Boldwyn Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września Ja mam ponad -4 w obu oczach, bez okularów to nie rozpoznam czy ten kształt 10m ode mnie to żołnierz czy krzak . Kategoria A bez żadnych wątpliwości, na szczęście odroczenie na czas studiów a później pobór zlikwidowali.
hubio Opublikowano 4 Września Opublikowano 4 Września (edytowane) @Boldwyn no właśnie... 13 godzin temu, huudyy napisał(a): To jest twoje zdanie, że POWINIEN bronić kraju, widocznie on podjął rozsądniejszą decyzję. Wiesz może ja jestem starej daty, ale mnie uczono i wychowywano tak, że mężczyzna ma obowiązek bronić swojego kraju. To nie wojna o ropę albo w dalekim Wietnamie gdzie Amerykanie się burzyli, ale wojna OBRONNA! ruskie gwałcili i mordowali ludność cywilną. Codziennie rakietami celują w przedszkola, szpitale i bloki i place zabawa więc tak - dla mnie z perspektywy Ukrainy tacy młodzi co u nas są w pełni sił to ludzie bez krzty honoru co zostawili swój kraj. Takie moje zdanie. Ja bym po wojnie na miejscu władz Ukrainy ich nie wpuścił z powrotem. Każdy na granicy do sprawdzenia pod kątem formalnym i medycznym i jak w pełni sił zabranie obywatelstwa. Mówię to z perspektywy Ukrainy bo dla nas to tania siła robocza. Bycie obywatelem kraju to nie tylko 800+ i wyprawka, ale też gotowość do obrony Ojczyzny. Tym bardziej, że to wojna obronna. Tzn 800+ to już mówię o Polakach jakby stchórzyli. Edytowane 4 Września przez hubio
Zas Opublikowano Sobota o 13:42 Opublikowano Sobota o 13:42 (edytowane) Wojną na żywo nie jest taka fajna jak w CoD. Gdyby całe mięso armatnie się zbuntowało, wojen by nie było. Oczywiście rozumiem, że każdy samiec ma fantazje o ładowaniu taśmy ołowiu we wroga, sam uwielbiam strzelanki, no ale... patrz wyżej. Czysto teoretycznie i romantycznie też chciałbym potępiać "zdrowych byczków z Ukrainy", czysto pragmatycznie żal mi tych, których wojna dopadła, bo trudno pogodzić się z wizją, że młody chłopak bezsensownie ginie gdzieś w okopie od chińskiego/irańskiego drona. Nie chciałbym takiej śmierci dla siebie ani dla nikogo, kogo znam. OK, hipokryzja, bo m.in. dlatego kacapia się nie buntuje - ale oni mogli wcześniej lepiej wybrać w wyborach. Wybory Ukraińców z kolei nie są tej wojnie winne. Edytowane Sobota o 13:45 przez Zas
hubio Opublikowano Sobota o 17:42 Opublikowano Sobota o 17:42 3 godziny temu, Zas napisał(a): Wojną na żywo nie jest taka fajna jak w CoD. Gdyby całe mięso armatnie się zbuntowało, wojen by nie było. Oczywiście rozumiem, że każdy samiec ma fantazje o ładowaniu taśmy ołowiu we wroga, sam uwielbiam strzelanki, no ale... patrz wyżej. Czysto teoretycznie i romantycznie też chciałbym potępiać "zdrowych byczków z Ukrainy", czysto pragmatycznie żal mi tych, których wojna dopadła, bo trudno pogodzić się z wizją, że młody chłopak bezsensownie ginie gdzieś w okopie od chińskiego/irańskiego drona. Nie chciałbym takiej śmierci dla siebie ani dla nikogo, kogo znam. OK, hipokryzja, bo m.in. dlatego kacapia się nie buntuje - ale oni mogli wcześniej lepiej wybrać w wyborach. Wybory Ukraińców z kolei nie są tej wojnie winne. @Zas to przecież ja jeszcze na labie pisałem, że wojna to nie zabawa w strzelankę jak niektórzy wtedy pisali sobie bezrefleksyjnie o IIIWŚ. Doskonale wiem co piszesz. Ale wiedząc o konsekwencjach mimo wszystko trzeba bronić tego kraju jaki by nie był bo to nasz kraj. Byłoby ci wszystko jedno, że np. Polska jest pod okupacją rosji a żołnierze gwałcą ci matkę albo siostrę? Bo gdzie na końcu tej drogi jest taki scenariusz... Oczywiście obecnie Ukraina dzielnie odpiera ataki rakietowe i blokuje postęp swołoczy na froncie, ale zaczyna im właśnie brakować ludzi...
Zas Opublikowano Sobota o 19:33 Opublikowano Sobota o 19:33 1 godzinę temu, hubio napisał(a): Byłoby ci wszystko jedno, że np. Polska jest pod okupacją rosji a żołnierze gwałcą ci matkę albo siostrę? Moja matka jest grubo po siedemdziesiątce i nie mam siostry - właściwie patrząc pod tym kątem to chciałbym, żebyśmy w przypadku wojny możliwie szybko ogłosili kapitulację i nie odpuścili do zniszczeń wojennych. Patrz przykład Czech i II WŚ... Nie chcę stracić dachu nad głową od ataku ruskiego drona. Jako skromny żuczek niespecjalnie mam ochotę na wielkie czyny i bohaterstwo, choć jak ktoś ma, to podziwiam i doceniam, chętnie obejrzę kolejną część "Saving private Dolas". Natomiast w ramach własnych możliwości, to co najwyżej могэ сиэ научыц писац по руску и тылэ... Dlatego tak wk...ą mnie ruskie onuce i pier....e o UPAdlinie, o DejDejach itp. Możliwe, że pierwszy raz w historii mamy okazję, by to inni cierpieli i ginęli za nas. Ukrainy i Ukraińców szkoda, ale tym bardziej powinno się ich wspierać, bo w naszym interesie jest by to oni walczyli z Rosją, i by to oni wygrali. Jak czytam jakieś wysrywy o "dwóch ruskich narodach" i inne takie... U nich korupcja, a u nas Minister Sprawiedliwości ustawiał sobie dwa miliony złotych łapówki od gangsterów i co - jesteśmy w czymś lepsi od naszych wschodnich braci? Może i gó....o pod dywanem mniej śmierdzi, a Polska mimo wszystko ma wyższe standardy społeczne tak ogólnie, ale nie przesadzałbym z tą wyższością.
hubio Opublikowano Sobota o 19:50 Opublikowano Sobota o 19:50 @Zas ruska swołocz w Buczy krzywdziła i 70latki... Im to bez różnicy bo maja mózgi wyprane od etanolu, a do wojny garną się najgorsze odpady... Z całą resztą masz rację. I nie - to nie są dwa ruskie narody bo Ukraińcy za to, że chcą być w UE i NATO i wybrali zachodni styl życia płacą cenę swoją krwią. Oczywiście niech walczą bo póki walczą to my nie jesteśmy na pierwszej linii. Zarówno ze względów etycznych jak i praktycznych musimy wspierać Ukrainę.
nozownikzberlina Opublikowano Sobota o 20:30 Opublikowano Sobota o 20:30 54 minuty temu, Zas napisał(a): Moja matka jest grubo po siedemdziesiątce i nie mam siostry - właściwie patrząc pod tym kątem to chciałbym, żebyśmy w przypadku wojny możliwie szybko ogłosili kapitulację i nie odpuścili do zniszczeń wojennych. Patrz przykład Czech i II WŚ... Nie chcę stracić dachu nad głową od ataku ruskiego drona. Jako skromny żuczek niespecjalnie mam ochotę na wielkie czyny i bohaterstwo, choć jak ktoś ma, to podziwiam i doceniam, chętnie obejrzę kolejną część "Saving private Dolas". o, widzę, że teraz ci inaczej zalosowało niż ostatnio W dniu 1.09.2026 o 21:09, Zas napisał(a): No i przede wszystkim UK powinno wtedy deportować wszystkich nadających się do służby. rozdwojenie jaźni, hipokryzja, czy o co chodzi? XD
Zas Opublikowano Sobota o 20:47 Opublikowano Sobota o 20:47 Ironia. W odpowiedzi na stwierdzenie, że zachód powinien deportować wszystkich zdolnych do walki Ukraińców. No, jak widać też potwierdzasz, że fajnie deportuje się wszystkich, tylko nie swoich, i fajnie jest jak to inni biją się za nas. Dlatego - patrz mój poprzedni post.
LeBomB Opublikowano Sobota o 22:31 Opublikowano Sobota o 22:31 @Camis a jakiś kontekst, dłuższe nagranie czy coś? Bo widać że to jest zapętlone.
Zas Opublikowano Sobota o 22:44 Opublikowano Sobota o 22:44 (edytowane) Oni tylko zamawiają piwo. Edytowane Sobota o 22:45 przez Zas
bourne2008 Opublikowano Środa o 09:20 Opublikowano Środa o 09:20 https://tvn24.pl/tvnwarszawa/srodmiescie/warszawa-srodmiescie-atak-na-przejsciu-dla-pieszych-uderzyl-mezczyzne-i-uciekl-st9227928 Do utylizacji.
huudyy Opublikowano Środa o 09:23 Opublikowano Środa o 09:23 2 minuty temu, bourne2008 napisał(a): Do utylizacji. biorąc pod uwagę, że recydywa, to w 100% zgoda.
Seyren Opublikowano Środa o 12:17 Opublikowano Środa o 12:17 https://policja.pl/pol/aktualnosci/281497,15-letni-obywatel-Ukrainy-strzelal-z-pistoletu-gazowego.html
Camis Opublikowano Środa o 14:07 Opublikowano Środa o 14:07 4 godziny temu, bourne2008 napisał(a): Do utylizacji. Jak to napisał mod: "to są pojedyncze przypadki", nie należy o tym gadać bo to szkodzi Polsce!!1
Rekomendowane odpowiedzi