Skocz do zawartości

Dlaczego lepiej nowego Nissana Qashqai zamiast używanego Audi Q7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, bbandi napisał(a):

Kolega kupił Q7 1Gen 4.2 V8 TDI, miał być zadbany lekarz jeździł itd majętna rodzina zmieniają autka - 14k już wsadził i nie wiadomo czy to koniec

Robienie czegokolwiek przy silniku = wyjecie silnika, tak wygląda rozrząd

image.thumb.png.e5cdebb949ab68c08b35a14649c63529.png

Co za bez sensu motyw.

po co kupować używane Q7 skoro i tak ktoś inny będzie miał większego tzn Q8?

Q7 jest od tego żeby pokazać że nie stać Cię na Q8

• Confused 2
Opublikowano
Godzinę temu, JeRRyF3D napisał(a):

Nie wierzę, że Ty to... na serio.

Oczywiście, że na serio.

Silisz się na Q7 w używce, wydajesz siano za gotówke/kredyt 8-11 RRSO i ostatecznie lądujesz u mechanika i dajesz 15k za naprawę niejeżdżącego auta.

Za samo to 15k mógłbyś zrobić wpłatę własną na nissana kaszkaja nowego a za te 7 litrów oleju, które wlewasz miałbyś na ratę jeżdżenia NOWYM autem, które niczego nie udaję.

Ten ziomek od Q7 musi pracować na produkcji na czterobrygadówce/budowlance albo górnik lub inny zawód co 300 godzin miesięcznie targa żeby wyjść tą dychę, bo to prze idiotyczna decyzja.

I ofc. nie mam nic do tego sposobu na zarabianie pięniędzy, ale na 100% taka jest historia zakupu tej "fury"

Kiedyś też miałem takie "kompleksy" jak jadąc moją e30 widziałem typów w nowych m3, albo polo gti jadących suvami a potem zrozumiałem, że jak miałem e30 to miałem 22 lata a typy w m3 ~40+ a jak w polo gti to miałem je za gotowkę a typy w suvach na blachach WE i ramkach arvala w raty.

Jak to ogarniesz to nie musisz już kupować Q7 starego z dużym silnikiem by mieć duże auto "jak reszta" ;)

• Confused 3
Opublikowano

Czyli utożsamiasz się z zakupem 10-letniego, zużytego Q7 w 4.2 dizelku, żeby później zajmować się czymś takim, robić tego zdjęcia i wrzucać do neta?
image.png.5b2372b40624d19adbf3edcbdf2fbd3d.png

Popatrz, że tam w tle jest jeszcze druga fura, z rozbitą przednią szybą a silnik rozkręcony leży na trzech kawałkach drewna, gdzie najmnijeszy fragment takiego drewna może zrujnować ten silnik.

Dorosły mężczyzna, dąży do tego by nie wiedzieć, że takie miejsca/sytuacje istnieją/mają miejsce.

Opublikowano
2 godziny temu, wallec napisał(a):

Co za bez sensu motyw.

po co kupować używane Q7 skoro i tak ktoś inny będzie miał większego tzn Q8?

Q7 jest od tego żeby pokazać że nie stać Cię na Q8

Q8 nie jest większy od Q7 (jest mniejszy - nieznacznie, ale jednak), nie jest też wyższy w hierarchii. Q8 to Q7 coupe.

Jesscze jakieś rewelacje?

Opublikowano
11 godzin temu, bleidd napisał(a):

Q8 nie jest większy od Q7 (jest mniejszy - nieznacznie, ale jednak), nie jest też wyższy w hierarchii. Q8 to Q7 coupe.

Jesscze jakieś rewelacje?

Miałem właśnie to pisać...:E...pewno sie sugerował większym...numerkiem.:rotfl2:

Opublikowano
10 godzin temu, bleidd napisał(a):

To najlepiej kupić Audi 100. 100 jest znacznie większe niż 8.

Audi 100? Taki liliput? Tylko Audi 5000!!! Setka to sobie może przy nim* :E 

Sarkazm dla osób znających się na motoryzacji, którzy bez googlania będą wiedzieli o co kamą.

• Upvote 2
Opublikowano

Ale ja się z nim zgadzam. 10 letnie BMW/Audi z V8 to jest dramat. Władujesz w rok 15-50 tys w zależności od szczęścia i po naprawie sprzedasz bo będziesz miał dosyć jak Ci mechanik miesiąc silnik naprawia. To już więcej sensu ma wyłapać najem na promocji na nowego czy używanego i pojeździć dwa lata nie martwiąc sie o nic i zostawić auto u dealera. Sam znam kumpla co zostawił sobie Q8 po zakończeniu leasingu i gwarancji i z wakacji wracał lawetą. Naprawa 20 tys, za chwilę kolejna za 10 tys. Pozbył się w cholerę i wziął kolejne nowe Audi w leasing.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
26 minut temu, TheMr. napisał(a):

Trzeba tylko wiedzieć które V8 kupować. A on niedobre kupił. Niech kupi jeszcze raz. 

Któreś 10 letnie V8 z Europy jest znane z bycia bezawaryjnym i tanim w serwisie? Bo ja wiem, że Audi takie miało ale to było dobre 20 lat temu.

Opublikowano
3 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Ale ja się z nim zgadzam. 10 letnie BMW/Audi z V8 to jest dramat. Władujesz w rok 15-50 tys w zależności od szczęścia i po naprawie sprzedasz bo będziesz miał dosyć jak Ci mechanik miesiąc silnik naprawia. To już więcej sensu ma wyłapać najem na promocji na nowego czy używanego i pojeździć dwa lata nie martwiąc sie o nic i zostawić auto u dealera. Sam znam kumpla co zostawił sobie Q8 po zakończeniu leasingu i gwarancji i z wakacji wracał lawetą. Naprawa 20 tys, za chwilę kolejna za 10 tys. Pozbył się w cholerę i wziął kolejne nowe Audi w leasing.

Gdyby to jeszcze było fajne V8 i fajne auto... A tak naprawdę niczego sobą nie reprezentuje (przynajmniej w moich oczach).

Opublikowano
Godzinę temu, galakty napisał(a):

Gdyby to jeszcze było fajne V8 i fajne auto... A tak naprawdę niczego sobą nie reprezentuje (przynajmniej w moich oczach).

No te 6.4s do setki... Może nie jest szybkie ale za to skomplikowane, awaryjne i drogie w utrzymaniu.

Opublikowano

Panowie jak coś to to zdjęcie które wrzuciłem jest poglądowe nie jego, chyba lubi takie klimaty bo wcześniej miał A6 Multitronic ...

Q7 jest dobrze wyciszone i ma niezłego buta może zawstydzić niejednego banana  w nowszej furze, to był pierwszy SUV audi więc wykonali je porządnie, ale dla mnie to wnętrze jest po prostu jak w ich innych modelach z tamtych lat, tu nie polecieli jakoś z designem.

Też taki kolos do miasta to nie wiem po co nie dosć że disel to jeszcze zanim sie rozgrzeje i te dwie sprężarki to trzeba nabić km, to jest krążownik który jest dobry jak się pokonuje duże dystanse, ja bym wolał już 4.2 V8 TSI w benzynie który pali w sumie tyle samo też 18, no ale dla mnie juz gabaryt tego auta i parkowanie w mieście są męczace. 

5 godzin temu, KiloKush napisał(a):

No te 6.4s do setki...

Seryjnie ... ale on tam ma zamiar jeszcze mapę robić więc osiągi można podkręcić sporo - to  w dizlu jest możliwe akurat, benzynie już średnio