Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, Digger napisał(a):

Duża frekwencja, ciekawe co będzie za 2 tygodnie jak będzie ciepło, większa mniejsza?

Jest szansa na >70%. Na razie to tylko przewidują w prognozach, że będzie za 2 tygodnie ciepło, równie dobrze może popadać.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi. Mam coraz większe wrażenie, że ten kraj jest nie do uratowania i to nie przez głupotę Polaków a miałkość tych, którzy mogliby go wywindować na szczyty.

Przy dojściu do scenariusza przegranej Trzaskowskiego, a następnie wygranej PiS-u oraz Konfy w następnych parlamentarnych, to będzie trzeba w końcu powiedzieć słowa wypowiedziane głosem Brauna:

Szczęść Boże i ratuj się, kto może przed rządami PiS-u oraz Konfederacji. PiS jako Zjednoczona Łże-Prawica oraz Konfederacja, z której Sławomir Mentzen i jego ludzie uczynili produkt PiSopodobny rozwalą ten kraj do końca i nie będzie z najjaśniejszej Rzeczpospolitej czego zbierać.

A tak na poważnie, jeśli w przyszłości się damy wciągnąć z powrotem do ruskiej strefy wpływów, a PiS wraz z Konfederacją to ochoczo zrobią, to z niej praktycznie już nie wyjdziemy, na pewno nie będzie o to tak łatwo i tak możliwie do zrobienia jak w 1989 r. Rosja od tego czasu jest silniejsza i nie wskazuje na to, żeby miała paść. Miała paść wiele razy, a nadal się trzyma...

Edytowane przez Spl97
  • Confused 2
Opublikowano
55 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi

To umawiamy się. Jak przegra i nie wyjedziesz to przyjeżdżam do Ciebie i zajadę Ci z całej siły w twarz. Umowa?

Bo wy wszyscy "wyjeżdżający", czy to przez Trumpa, PiS czy Brexit to jesteście jeszcze bardziej żałośni niż ci politycy. 100 000 dramatycznych deklaracji żeby ostatecznie wyjechało 10 osób.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi [...]

Hehehe, no masz, znowu kajakiem do Szwecji będą uciekać. Przynajmniej deklaratywnie.

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Co do wyjazdu, to większość moich znajomych z podwórka, czy ze szkoły wyjechało, nawet moja siostra, kuzynka itd. Kumpel już z 20lat siedzi w Holandii, nie ma po co wracać. Siostra wyjechała, tam nauczyła się języka, zrobiła szkołę dwuletnią i ma większy zarobek niż by miała w Polszy. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie czytałem co było w ostatnich podstronach to mam pytanie: był chociaż jakiś ciekawy link do czegoś czy same kłótnie? :E

Warto w ogóle przeglądać czy sobie odpuścić?

W każdym razie chciałem z tego miejsca złożyć nam wszystkim najszczersze kondolencje z powodu przejścia do drugiej tury Czaszkoskiego i Nowogrodzkiego.

Przy okazji chciałbym zauważyć, że Maciak zgarnął, 0,2% głosów.

Załóżmy, że 20mln było uprawnionych, z czego 60% poszło głosować (nie wiem, strzelam).

0,2% x 12mln = 24 tysiące. 

Podpisów zebrał 100 tysięcy.

Wrogi nam kraj sobie wrzuca swojego propagandystę do wyborów prezydenckich, a nasze służby nic. Przecież są ważniejsze sprawy :boink:

A apropo rusków. Na wykopie widziałem wczoraj gościa co wyzywał Polaków od rusofobów (pomiędzy resztą ruskich wysrywów), co daje 100% pewność, że mamy do czynienia z ruskim botem. I wiecie co? On ma konto na wykopie z aktywnością poza wątkami politycznymi! No nie może być. Nie to, żebym coś sugerował w kontekście tgo forum, a gdzieżby tam ;) 

"Nothing to see here, move along"

edit:

Aha. Stanowski. Widzieliście tę żenadę?

Miał tyle wstydu, że na początku powiedział, żeby nie głosować na tego kogo ktoś sugeruje, po czym przeszedł do robieania dobrze Nawrockiemu i mówienia, że poglądy nie mają znaczenia, a trzeba głosować na to, jakie mamy wrażenie odnośnie osoby, którą widzimy, czy jest sympatyczna czy nam się podoba. :D

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

Jeśli Trzaskowski teraz przegra to ja się szykuję do wyjazdu z kraju i to jeszcze przed kolejnymi parlamentarnymi.

nie szkodzi, mamy na granicy 10 murzynow na pana miejsce XDDDDDDDD

takze trzymam kciuki i za slowo, mam nadzieje ze to nie tylko chwilowy kryzys u okopanych ale trwala deklaracja

a09b6992d606b4dad04517e1e9d01614a2b8ff1d

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, adashi napisał(a):

Hehehe, no masz, znowu kajakiem do Szwecji będą uciekać. Przynajmniej deklaratywnie.

Nie muszę żadnym kajakiem do Szwecji uciekać, mam gdzie jechać i gdzie się zatrzymać.

28 minut temu, Reddzik napisał(a):

Co do wyjazdu, to większość moich znajomych z podwórka, czy ze szkoły wyjechało, nawet moja siostra, kuzynka itd. Kumpel już z 20lat siedzi w Holandii, nie ma po co wracać. Siostra wyjechała, tam nauczyła się języka, zrobiła szkołę dwuletnią i ma większy zarobek niż by miała w Polszy. 

U mnie podobnie, większa część rodziny dawno wyjechała tyle, że nie akurat do Holandii. Jako jeden z niewielu zostałem bo chciałem budować swój dobrobyt w ojczyźnie i mam za swoje psia mać.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja mam znajomą która jest agentką nieruchomości w Portugalii. Niedrogie mieszkania, średnia pensja w granicach mojej emerytury. Czekamy na emkę Małżonki, wrzucamy pod korek IKE Obligacje i mamy perspektywę życia z daleka od kacapów i ich naziolskich kumpli.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

W sumie ciekawe, co teraz będzie się dziać w konfederacji. Bo to że Bosak i jego "ekipa", będzie chciała coś ugrać dla siebie to wiadomo, czy Mentzen ma jaja na zrobienie większych porządków w klubie tego nie wiem, ale się przekonamy.

Opublikowano

Tak patrząc po wynikach to trzastek ma niestety jeszcze duże szanse. 

Ale za to bardzo ciekawie zapowiadają się parlamentrne 2027. Tu może pojawić się szansa na zmianę konstytucji przez PiS + Konfa + nowa partia Brauna i Korwina. 

Opublikowano
3 godziny temu, jameshook93 napisał(a):

W sumie ciekawe, co teraz będzie się dziać w konfederacji. Bo to że Bosak i jego "ekipa", będzie chciała coś ugrać dla siebie to wiadomo, czy Mentzen ma jaja na zrobienie większych porządków w klubie tego nie wiem, ale się przekonamy.

Pytanie jaki mają plan. Czy chcą budować koalicję z PiS w przyszłych wyborach. Czy może chcą się wzmacniać i czekać na odejście Kaczego, a tym samym rozpad PiS.Wtedy mogą zostać wiodącą siłą na prawicy. Wyborcy Konfy to głównie ludzie antysystemowi. Jak zakolegują się z PiS to mogą skończyć jak Kukiz.

• Like 1
Opublikowano
7 godzin temu, VRman napisał(a):

Przy okazji chciałbym zauważyć, że Maciak zgarnął, 0,2% głosów.

Załóżmy, że 20mln było uprawnionych, z czego 60% poszło głosować (nie wiem, strzelam).

0,2% x 12mln = 24 tysiące. 

Podpisów zebrał 100 tysięcy.

Dostał 36 371 głosów.

Opublikowano
6 godzin temu, jameshook93 napisał(a):

Mentzen i tak jest pociągany za sznurki przez Wiplera, de facto konia trojańskiego PiS-u, a Bosak jest mentalnie bardzo blisko PiS-u jak także pozostali narodowcy.

3 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Jak zakolegują się z PiS to mogą skończyć jak Kukiz.

W takiej postaci, jaką mają teraz na pewno skończą jak Kukiz. Kaczafi ich wykorzysta do takiego stopnia, że konfiarze pewnego dnia się zreflektują i pożałują, że tak głosowali, a nie inaczej.

Opublikowano (edytowane)

Ooo Panie, kogo wskrzesiło te 6% Brauna. :E Mówię to żartobliwie, ale wybrał sobie moment na powrót.
Jeden z bardziej zdroworozsądkowych, edukacyjnych youtuberów politycznych, poza jego paranoją przy tworzeniu ugrupowania politycznego, na czym się wyłożył i znikł na 5 lat.

Edit.
W ramach przypomnienia sobie osiągnieć PO sprzed 8 rządów PISu, bo ludzie po 8 latach jednych szui, zapominają o drugich. ;) 
W spoilerze komentarz odnośnie listy grzeszków PO, bo społeczność nie zawodzi i kiedyś częściej widziałem takie listy, a obecnie ze świecą szukać. odnośnie PISu tez coś się znajdzie.
(Edit. Jednak edytowałem te mniej trafne punkty lub dyskusyjne, bo odciągają uwagę od reszty, ale pewnie dalej coś się znajdzie)

Spoiler
  •  Afery: taśmowa, hazardowa, wyciągowa, stadionowa, autostradowa, stoczniowa, Elewarru, z informatyzacją MSW, z budową gazoportu w Świnoujściu, z budową elektrowni atomowej, z opóźnieniem publikacji ustawy o rajach podatkowych.
  •  Grabież oszczędności emerytalnych zgromadzonych w OFE. 
  • Wydłużenie obowiązku pracy (wieku emerytalnego).
  • Rozrost biurokracji (sto tysięcy nowych etatów).
  • Drastyczny wzrost zadłużenia kraju (z 530 mld zł do blisko 1 bln zł).
  • Podniesienie VAT-u na wszystko.
  •  Podwyższenie o 1/3 ZUS dla przedsiębiorców.
  •  Zamrożenie na 8 lat kwoty wolnej od podatku, kwot uz. przych. oraz progów pod.
  •  Podniesienie akcyzy na paliwo.
  •  Likwidacja ulg podatkowych (budowlana, internetowa).
  •  Zmniejszenie o 1/3 zasiłku pogrzebowego.
  •  Wprowadzenie nowego podatku paliwowego.
  •  Nałożenie na Lasy Państwowe podatku od przychodu (a nie dochodu!).
  •  Przyjęcie niekorzystnego pakietu klimatycznego.
  •  Przyjęcie ustawy o ograniczeniu dostępu obywateli do informacji publicznej.
  •  Przyjęcie ustawy o ograniczeniu wolności zgromadzeń.
  •  Przyjęcie ustawy o “bratniej pomocy” (tzw. ustawa 1066).
  •  Wyrzucenie do sejmowego klozetu kilku milionów podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami referendalno-ustawodawczymi.
  •  Utajnienie raportu o nieprawidłowościach w ZUS.
  •  Próba nocnej zmiany Konstytucji RP, która umożliwiłaby sprzedaż Lasów Państwowych.
  •  Doprowadzenie do tragicznego stanu publicznej służby zdrowia (czekanie po kilka lat na wizytę u lekarza specjalisty).
  • Podpisanie z Rosją niekorzystnej umowy gazowej (najdroższy gaz w Europie).
  • Blisko 3-letni paraliż legislacyjny w sprawie wydobywania gazu łupkowego.
  • Drenaż Funduszu Rezerwy Demograficznej.
  • Ograniczenie potencjału militarnego.
  • Likwidacja polskich stoczni.
  • Likwidacja 100 placówek sądowych.
  • Przekręty Karnowskiego w Sopocie.
  • Zniszczenie raportu Pitery o CBA.
  • Ekipa Tuska i Pawlaka anuluje Gazpromowi cały dług!.
  • 6 mln na loty Tuska.
  • 100 mln rocznie na premie w ministerstwach.
  • Afery: Kudryckiej, Atamańczuka, Misiaka, Sulorza i Krzyworzeki, Palikota, Komorowskiego, Czumy, Pitery, Abgarowicza, Wojnarowskiej-Sawickiej, Fabiszewskiej, Kulczyk - Auganow, M. Bondaryka, Ćwiąkalskiego, Gronkiewicz - Waltz, Chlebowskiego, Brochowicza, Krauze, Grada, Grasia, Piesiewicza, Nitrasa, Rosoła 83) Zwalnianie z więzień przestępców mafii pruszkowskiej.
  • Pendolino.
  • Nowe "lub czasopisma", tym razem "lub przez internet".
  • Kradzieże Komorowskiego.
  • Umorzenie afery paliwowej
  • Bezczynność w sprawie gazoportu i Nord-Stream.
  • ACTA
  • Rząd PO/PSL w przeciwieństwie do większości państw Europejskich i USA nie zakupił szczepionek na świńską grypę.
  • Cofnięcie zgody na dofinansowanie geotermii przez UE (bo o.Rydzyk?).
  • Ustawa o SKOKach -likwidacja niezależności tych instytucji, jedynych banków niezależnych od nomenklatury.
  • Zomowiec z PO szefem KSC.
  • Mobbing polityczny w wykonaniu PO. Śmiał się z Platformy stracił pracę.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Winter napisał(a):

On jest bardziej hardkorowy niż Krzemiński. Libek pierwszego sortu.

Według mnie jest raczej po prostu wklęsły. Słuchałem wcześniej tego wywiadu w SE. Pierdzielił tam jakieś kocopoły, że sondaże zawiodły. Tymczasem sondaże były w sumie OK. Wynik Brauna totalnie nie był przewidywalny ze względu na tzw. "shy voter".

Edytowane przez Kamiyanx