Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, michasm napisał(a):

Czyli kolejny raz prezydent obiecał coś na co nie ma wpływu? 

Mógł obiecać, że prąd będzie za darmo. 

Oczywiście, chodzi o rzucenie kiełbasą dla wyborcy.

Trzaskowski znacznie gorzej do tego był przygotowany, wypominali mu przez to brak programu. A to że prezydent w sumie niewiele może to mniejsza. Ważne by kłamał jak najwięcej i obiecywał. Jak zwykle nie prawda i wiedza, a emocje wygrywają.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
16 godzin temu, Suchy211 napisał(a):

podział nie podział. Jedna storna ma więcej, więc będzie rządzić. 

Te gadki o podziałach męczą mnie wybitnie. Mi naprawdę obojętne kto na kogo głosował (wyłączając Maciaka). Jeżeli z kimś się dobrze dogaduje to mojej opinii o tej osobie nie zmieni fakt, że głosował na Senyszyn, Trzaskowskiego, czy innego Jakubiaka. Na tym chyba polega demokracja. Najpoważniejszy problem z nią mają właśnie te osoby, które akceptują ją tylko w wypadku zwycięstwa ich kandydata, a resztę wyzywają od półgłówków i innych debili. Tak na marginesie to w tym wątku takich "demokratów" mamy całkiem sporo.

Edytowane przez Klakier1984
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Keller napisał(a):

Oczywiście, chodzi o rzucenie kiełbasą dla wyborcy.

Trzaskowski znacznie gorzej do tego był przygotowany, wypominali mu przez to brak programu. A to że prezydent w sumie niewiele może to mniejsza. Ważne by kłamał jak najwięcej i obiecywał. Jak zwykle nie prawda i wiedza, a emocje wygrywają.

Ale Trzaskowski przecież też gadał od rzeczy. Silna, bezpieczna Polska. Ile razy to powiedział? Nawet jak gratulował Nawrockiemu to to powtórzył. Nikomu nie powiedział na czym ra silna i bezpieczna polska ma polegać ani jak to chce zrealizować. No i CPK własnymi rękoma miał budować. 

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Suchy211 To nie tylko marzenia a opinie ze środowiska koalicji. I to nie od dziś mówi sie o tym, że Bodnar się niestety nie sprawdził. Trzeba kogoś kto dużo ostrzej weźmie się za depisyzację.

Myślę że dość szybko nastąpi rekonstrukcja rządu.

Nastąpi, ale kluczowe sprawy, tj te które wszyscy mamy na myśli po prostu już nie przejdą, bo prezydent ich nie przepuści. 

Dla KO zostaje albo rozwiązanie rządu, albo jeśli chcą dotrwać do końca kadencji odpuścić sobie sprawy ustrojowej i te związane z organami państwa, a także rozliczenia i zajęcie się rzeczami życia codziennego. Uproszczenia podatków, uproszczenie i doprecyzowanie prawa tam gdzie się da, implementacje prawa unijnego itd itp. Generalnie same te rzeczy gdzie naczelnik państwa nie powie "halt". 

W przeciwnym razie będzie to tragikomiczne wicie się piskorza który coś niby chce, ale tak naprawdę nie może. 

Ja tej tragikomedii oglądać nie zamierzam. Nie chcę też kolejnego okresu stagnacji i stania w miejscu. Życie mi się zaczyna kończyć. Chciałbym jeszcze zobaczyć ten kraj idący w jakimś konkretnym kierunku. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Silna Polska to prawicowy populizm. Również łatwo trafia w emocje. Ale to żadna obietnica, tylko hasełko.

11 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Najpoważniejszy problem z nią mają właśnie te osoby, które akceptują ją tylko w wypadku zwycięstwa ich kandydata, a resztę wyzywają od półgłówków i innych debili. Tak na marginesie to w tym wątku takich "demokratów" mamy całkiem sporo.

Ciekawe dlaczego tylko wspomniałeś o półgłówkach i debilach, ale już tęczowych degeneratach, Nie polakach, czy tego co jest zarzucane wyborcom Trzaskowskiego nie. Tak jakbyś jednak sugerował, że pewne wyzwiska akceptujesz, mimo mówienia o tym że wszystkich akceptujesz poza Maciakiem. Choć i tak nie wiem czemu Maciak nie ale już Braun z Mentzenem tak. Jedno to samo proruskie szambo, ale bardziej doświadczone oratorsko by manipulować wyborcami. Maciak po prostu bez umiejętności kręcenia.

Edytowane przez Keller
  • Confused 1
Opublikowano
15 godzin temu, PaVLo napisał(a):

Mam nadzieję, że Nawrocki będzie poniżany na każdym kroku i nie zapraszany na najważniejsze światowe wydarzenia. Jak patrzę na tego ćpuna, który będzie rządził Polską, to mam ochotę wyjechać stąd raz na zawsze. Nie wiem jakim trzeba być prostakiem, aby oddać głos na takiego szemranego typa 🤬🤬

Ja mam nadzieję, że dostatnie okazje do zawetowania chociaż jednej dobrej ustawy żeby pokazać jak złym jest prezydentem i wtedy można sobie płakać. Póki co ma czystą kartę i trzeba liczyć, że będzie z niego jakikolwiek pożytek. 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Nie wróżę KO wyborczych sukcesów. 

Depisyzacja obchodzi tylko twardy elektorat, który i tak na kandydata PiSu/inna partię nie zagłosuje. 

Jak bardzo skuteczna jest napierdalanka aferami w przeciwników, pokazała ta kampania.

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Nie do końca się z tym zgadzam. To jakiej klasy mamy polityków, to JEST wina ludzi. 

To prawda. Politycy są wybierani przez lud, więc to jaką mamy władze jest odzwierciedleniem kim są wyborcy i jakie mają nastroje.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, eNeSik napisał(a):

Czas skonczyc robote, czas uciekac z wątku. Dziekuje @GordonLameman@huudyy za to, ze byliscie ze mna w tych ostatnich godzinach :)

Jak w tym memie, f you and see you tomorrow :E

Edit panie tomcug, to żart jest 

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie liczysz poważnie, że prawa strona go będzie rozliczać z obietnic?

wtedy nasi „obiektywni” koledzy będą milczeć albo usprawiedliwiać. 

Będzie a 100 konkretów i pozamiatane. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Szambo napisał(a):

Mnie też ciekawi co w sumie jest ważna dla takich wyborców Brauna?

Hasła przeciw Żydom i Szczepionkom chyba nieaktualne... też polecieli na Nawrockiego rządkiem głosować.

Trzeba jeszcze Unię Europejską pokonać. :E

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, michasm napisał(a):

Ale Trzaskowski przecież też gadał od rzeczy. Silna, bezpieczna Polska. Ile razy to powiedział? Nawet jak gratulował Nawrockiemu to to powtórzył. Nikomu nie powiedział na czym ra silna i bezpieczna polska ma polegać ani jak to chce zrealizować. No i CPK własnymi rękoma miał budować. 

Trzaskowski z tą bezpieczna Polską był tak wiarygodny jakby był Braun który nagle zacząłby proponować przyłączenie Polski do Izreala oraz obowiązkową promocję LGBT+ w szkołach.

PS. Jest jeden plus tych wyborów. Stanowski pokazał prawdziwą twarz wielu z tych, którzy jeszcze się łudzili, że nie stoi po żadnej ze stron. 

W spojler - jak ktoś już czytał wcześniejszą moją wypowiedź na jego temat to niech ominie.

Spoiler

Historyjka o Nawrockim podchodzącym do jego auta to jedno, ale autentyczny wk..rw na widok akcji ze Snusem chyba tylko ostatnim idiotom pozostawia nadzieje. Ten wk...w świadczy o tym, że Stanowskiemu chyba obiecali jakieś bonusy jeśli wygra Nowogrodzki, albo Stanowski autentycznie nienawidzi KO i obecnego rządu i to wchodząc w naprawdę konkretny ekstremizm, jeśli go to tak poruszyło.

Niezależne dziennikarstwo bulwa jego mać :/

Dobrze też, że kolejna partia straciła wiele przez przyzwalanie na obecność absolutnych oszołomów i umysłowych ameb. Do tej pory wszelkie Marianny Shreiber itp. nie szkodziły KO aż tak. Aż tu nagle pojawiła się baba z siatką ziemniorów. 

A tyle było nabijania się z konfy, że tam mają w szeregach jakichś szurów i ruskie onuce (faktycznie mają, ale narracja że tylko konfo tak ma, była od początku durna)

A. I koniec kariery Płaczącego Marszałka. Żenadometr wkońcu spuści trochę ciśnienia.

Z minusów to wzrost poparcia dla Branów, Mentzenów, Biejatowych i Zandbergów.

I co prawda tylko w formie ściemy, ale jednak przesunięcie narracji kandydatów bardziej w prawo w kwestiach ochrony granic i imigracji. 

Czaszkowski niemal został profesjonalnym akrobatą przy tych tematach. To już nie były fikołki. To były salta podwójne ze śrubą.

Zostaje wierzyć w cud, że do parlamentarnych ktoś z prawicy lub lewicy przesunie się w stronę normalności i pojawi się na czas jakaś partia realnie warta głosu.

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jedno jest pewne, jedna strona z drugą nie wytrzyma i albo w pewnym momencie dojdzie do jakiegoś przesilenia i czegoś na kształt rozbicia dzielnicowego albo podziału kraju na dwie części w zasadzie zgodnie z linią zaborów albo wiele osób odpuści i po prostu stąd wyemigruje.

Niespotykana histeria. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Suchy211 napisał(a):

To jakiej klasy mamy polityków, to JEST wina ludzi. 

Pisowski beton to jest ~30%, reszta jest do zagospodarowania. Społeczeństwo to jedno ale brakuje przykładu po demokratycznej stronie, że może być inaczej. Paszyk chociażby powinien polecieć dawno temu.

Akcja z ziemniakami - tu powinny być publiczne przeprosiny ze strony sztabu RT.

Jeśli chcemy od kogoś oczekiwać wyższych standardów to najpierw sami dajmy przykład.

• Confused 1
Opublikowano
2 godziny temu, eNeSik napisał(a):

Bylem przekonany, ze sędzia sadzi na podstawie litery prawa a co najwyzej - moze sie nieznacznie wspomoc doswiadczeniem (choc nie powinien)

Zgodnie z polskim systemem prawa i większością zagranicznych sędzia orzeka na podstawie przepisów prawa i doświadczenia życiowego. Obie kwestie są równo 50/50. To jest wymóg prawny więc nie tylko nie powinien ale musi.

W USA natomiast ława przysięgłych orzekająca o winie właściwie wyłącznie orzeka na podstawie doświadczenia życiowego nie mając żadnej wiedzy prawniczej, a sąd jedynie orzeka o wysokości kary.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, VRman napisał(a):

Trzaskowski z tą bezpieczna Polską był tak wiarygodny jakby był Braun który nagle zacząłby proponować przyłączenie Polski do Izreala oraz obowiązkową promocję LGBT+ w szkołach.

Ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo gwarantowane przez współpracę np. ostatnio pakt z Francją, czy armia UE to jest wiarygodny... ale nie wiemy czy UE i Francja będą wiarygodne. To samo z zakupem sprzętu i tak dalej. Oni to realizują. Bezpieczeństwo jako slogan z imigrantami gorzej się kojarzy, ale też trzeba przyznać że tarcza wschód i mur uszczelnili. Więc aż tak do Brauna lubiącego Izreal i LGBT bym nie porównywał.

Nie wiadomo też co z imigrantami słanymi z Niemiec, bo jawnych danych nie mamy.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, VRman napisał(a):

Zostaje wierzyć w cud, że do parlamentarnych ktoś z prawicy lub lewicy przesunie się w stronę normalności i pojawi się na czas jakaś partia realnie warta głosu.

Nie pojawi bo dla centrum nie ma miejsca. Maszy być za, albo przeciw. 

• Upvote 2