Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-sejm-powie-dosc-kosciolowi-chodzi-o-nieodplatne-przekazywani,nId,8023706

Cytat

Dziś do Sejmu trafi poselski projekt ustawy dotyczący zakazu nieodpłatnego przekazywania ziemi i innych nieruchomości Kościołowi katolickiemu.

Ale będzie kwik w niedziele na kazaniu :E 

Poprosiłbym nasze lokalne prawactwo o przekazanie słów księżula z kazania, ale oni nie chodzą do kościoła, bo są katolikami tylko na papierze :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
19 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dementują brednie trumpa, odnoszą się również do kwestii szczepionek. 

pewnie tak samo 'dementuja' jak dementowali brednie covida/szczepionek czy co tam jeszcze dostali do wciskania XD

a tymczasem kolejna wielka firma, Google, opublikowala informacje ze administracja bidena naciskala na szerzenie propagandy i wykorzystywanie falszywych fact checkerow, banowanie youtuberow niepoprawnie mowiacych o pandemii czy wyborach (XDDDDDDDD), teraz maja zostac odbanowani XD

co za kpina, jestesmy nieustannie bombardowani propaganda z kazdej strony a ludzie mysla ze co chwile ktos dementuje i wyjasnia XDDDDDDDDD

5 godzin temu, LeBomB napisał(a):

Co do cenzury, to ja już nie raz pisałem o skrajnościach.

co do cenzury, to ja juz nie raz pisalem ze na labie pelniles 24/7 dyzur propagandowy, 1:1 broniles wszystkich fejkow do ktorych teraz powoli najwieksze firmy sie przyznaja, raczej nie powinienes wypowiadac sie o skrajnosciach bo jestes przedstawicielem skrajnej propagandy ;)

• Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman nie obrażaj ludzi, bo inni ludzie sobie tego nie życzą i nie dają mi spokojnie oglądać Russia Today!!!

Jeszcze raz kogoś obrazisz to kolejne sankcje będą bardzo dotkliwe, więc żebyś później nie przychodził z płaczem!

Czuj się ostrzeżony!

Ale, że jakiś papierowy katolik obraził się na rzeczywistość w której jest papierowym katolikiem? :E 

Czy po prostu kolosalna ignorancja raportuje wszystko co napiszę, bo wie, że w dyskusji nie ma najmniejszych szans? :) 

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
24 minuty temu, kubikolos napisał(a):

(...)

a tymczasem kolejna wielka firma, Google, opublikowala informacje ze administracja bidena naciskala na szerzenie propagandy i wykorzystywanie falszywych fact checkerow, banowanie youtuberow niepoprawnie mowiacych o pandemii czy wyborach (XDDDDDDDD), teraz maja zostac odbanowani XD

co za kpina, jestesmy nieustannie bombardowani propaganda z kazdej strony a ludzie mysla ze co chwile ktos dementuje i wyjasnia XDDDDDDDDD

(...)

Po co piszesz do mnie o administracji bidena, czy ja go gdzieś broniłem? 

Wszędzie jest propaganda i nigdzie nie pisałem, że jest inaczej, więc sobie daruj https://rsf.org/en/rsf-world-press-freedom-index-2025-economic-fragility-leading-threat-press-freedom

Ja tylko odnosiłem się do idiotyzmu Trumpa a ty ruszyles w jego obronie i w tym celu zaatakowałeś bidena xD zero logiki, zero merytoryki, maksimum bredni. 

• Upvote 3
Opublikowano

@kubikolos posługiwałem się wiedzą dostępną w tamtym momencie, źródłami i informacjami. Jakbyś nie był przodownikiem chłopskiego rozumu, to wiedziałbyś, że sprawa dotyczy cenzury w rozumieniu takim o jakiej napisał @VRman czyli tu gdzie blokowano po prostu opinie na dany temat. Ty widzisz to już jako sukces podobnych tobie, ale dalej pozostaje słuszność zastosowanej cenzury dezinformacji i treści przeczących faktom i podstawowej wiedzy, ale tego już nie rozumiesz, bo widzisz tylko komunikat i myślisz że objął on wszystko. Piszesz tak, jakby ten jeden komunikat anulował dosłownie wszystko, całą wiedzę i informacje a przyznawał 100% racji szurom i tym, którzy posługiwali się właśnie chłopskim rozumem, a tak nie jest. 

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, LeBomB napisał(a):

posługiwałem się wiedzą dostępną w tamtym momencie, źródłami i informacjami.

no przeciez napisalem ze byles przedluzeniem 1:1 tego co korporacje serwowaly, wlasne rozmyslenia na dany temat byly niedopuszczalne ;)

37 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ja tylko odnosiłem się do idiotyzmu Trumpa a ty ruszyles w jego obronie i w tym celu zaatakowałeś bidena xD

ale ja wypisalem to co jest w oswiadczeniu/liscie google a nie zaatakowalem bidena, wtf? XDDDDDDDD

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, LeBomB napisał(a):

@VRman czyli tu gdzie blokowano po prostu opinie na dany temat. Ty widzisz to już jako sukces podobnych tobie, ale dalej pozostaje słuszność zastosowanej cenzury dezinformacji i treści przeczących faktom i podstawowej wiedzy, ale tego już nie rozumiesz, bo widzisz tylko komunikat i myślisz że objął on wszystko. Piszesz tak, jakby ten jeden komunikat anulował dosłownie wszystko, całą wiedzę i informacje a przyznawał 100% racji szurom i tym, którzy posługiwali się właśnie chłopskim rozumem, a tak nie jest. 

Napisz to jeszcze raz - tak, żebym zrozumiał.

Ale wcześniej przeczytaj co pisałem jeszcze raz - tak, żebyś zrozumiał.

Co pisał i kto pisał przede wszystkim.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@VRman napisałeś dzisiaj

7 godzin temu, VRman napisał(a):

Niby racja z tym prezesem, ale karanie za poglądy to akurat coś, co faktycznie miało miejsce.

Na ile z powodów politycznych, a na ile z powodu durnego automatu i idiotów pracujących w YT, to już nie wiem, ale to fakt.

Były absurdy, że ktoś miał problem, bo ośmielił się powiedzieć, że np. wirusik nie jest przez zupę z nietoperza, tylko wyciekł z labu w Wukan.

I o takie absurdy chodzi, gdzie komuś banowano konto, gdzie wypowiadano jedynie opinie. Natomiast, tam gdzie szerzono jawnie i celowo dezinformację i treści przeczące nauce, biologii, mikrobiologii i innym naukom, wykorzystując do tego sposoby by uzyskać jak największe zasięgi, tam temat pozostaje bez zmian. 

54 minuty temu, kubikolos napisał(a):

no przeciez napisalem ze byles przedluzeniem 1:1 tego co korporacje serwowaly, wlasne rozmyslenia na dany temat byly niedopuszczalne ;)

Czyli twierdzisz, że wiedza z biologii ze szkoły, to przedłużenie korporacyjnego gadania? :E 

• Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):ale ja wypisalem to co jest w oswiadczeniu/liscie google a nie zaatakowalem bidena, wtf? XDDDDDDDD

No i jak to się odnosi to tego co ja pisałem? XDDDDDDDDD

https://kobieta.wp.pl/bzdura-ekspert-o-slowach-prezesa-pis-o-piciu-alkoholu-przez-kobiety-7203703736658688a

Ale idiota, nie da się tego słuchać. 

Osoby z deficytem dopaminy (ADHD) mogą uzależnić się już po kilku dniach picia i płeć nie ma tu żadnego znaczenia. Ten smętny dziad powinien zapisać się na edukację zdrowotną. 

Opublikowano

Cytat

Trzęsienie ziemi w Stellantisie. Tychy staną razem z pięcioma innymi fabrykami

Grupa Stellantis ogłosiła tymczasowe wstrzymanie produkcji w kilku europejskich fabrykach, w tym w Tychach. Przyczyną decyzji jest spadający popyt na nowe samochody, co wymusza dostosowanie poziomu produkcji do realiów rynkowych. Przerwy mają być wykorzystane na konserwację i szkolenia pracowników, ale będą też przymusowe urlopy.

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/stellantis-wstrzymuje-produkcje-w-szesciu-fabrykach-w-europie-tychy-tez-stana/dl5jt21

jfJKBjW.png

Polecam:

• Upvote 4
Opublikowano
39 minut temu, Camis napisał(a):

Trzęsienie ziemi w Stellantisie. Tychy staną razem z pięcioma innymi fabrykami

Grupa Stellantis ogłosiła tymczasowe wstrzymanie produkcji w kilku europejskich fabrykach, w tym w Tychach. Przyczyną decyzji jest spadający popyt na nowe samochody, co wymusza dostosowanie poziomu produkcji do realiów rynkowych. Przerwy mają być wykorzystane na konserwację i szkolenia pracowników, ale będą też przymusowe urlopy.

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/stellantis-wstrzymuje-produkcje-w-szesciu-fabrykach-w-europie-tychy-tez-stana/dl5jt21

Tavares znacząco przyczynił się do kłopotów tego koncernu swoimi bezsensownymi decyzjami i manii na punkcie cięcia kosztów za co go zresztą wyrzucono. Do tego brak sensownej gamy silnikowej. Co z tego że np taki Peugeot robi piękne wizualnie samochody jak np Peugeot 408 (opinia subiektywna) skoro jedynym dostępnym silnikiem jest 1,2 Pure Tech który jest stosowany od najmniejszych modeli jak 208 aż do wielkich krów jak SUV 5008. 

Do tego ten silnik był tak wadliwy że aż w kilku krajach mają o niego pozwy zbiorowe. A modernizacje jego (wymiana paska na łańcuch) wcale nie wyeliminowała wszystkich problemów i wiele osób nie kupuje samochodów Stellantisa właśnie przez silniki (a raczej ich brak). 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

1.2 puretech ogłoszony został silnikiem roku a później się okazało, że rozpuszczający się pasek rozrządu powoduje jego zacieranie.

Edytowane przez lokiju
  • Haha 1
Opublikowano

Teraz następny po Trumpie lub trumpistach, powinien zamiast Trumpa wywiesić zdjęcie przedstawiające listę. 

Na liście sporo nazwisk.

I nazwisko Donald Trump

Nawet nie trzeba nic konkretnego. Wystarczy zwykła lista. Ludzie będą wiedzieć o co chodzi ;) 

• Like 1