To że jest lepsza "growo" to oczywiste, po prostu ton uniwersum i postaci spłaszczono do papki.
Z historii SC II prawie nic nie pamiętam, a trzeci dodatek to był zawód, który ukończyłem tylko raz. DLC kupiłem na promocji, ale tylko odpaliłem i porzuciłem. Często zalewa mnie żenada widząc scenki z SC II.
Za to siedziałem w multi oraz modach lub wyzwaniach.
Nie potrzeba, maxmaster miał zapewne na myśli to że mimo niższego poboru niż np 9800x3d to była grzałka bo transfer ciepła był znacznie gorszy niż na ZEN5 X3D z racji innej budowy Mój znajomy jak kupił 7800x3d i leciał na początku na stock bez żadnego UV to płakał okropnie o temperatury i to tylko w grach mając ALF II 360
Przecież tam masz mase czujników w procku. W kazdym badz razie, na tym głównie polegał upgread jezeli chodzi o 9800x3d. Nie tylko, że przełożyli x3d cache na dół, ale też zrobili nieco grubszą warste dodatkowa krzemu, wlasnie po to, żeby lepiej odprowadzał ciepło.
Może też kwestia animacji ja jestem turbo na to wyczulony i o ile w starych seriach jeszcze wargi przygryzę, o tyle we współczesnej animacji jak widzę jakieś akcje pokroju OPM s3 to mam odrzut od ręki od takiej serii a dupotek animacyjnych w DB:S było więcej niż w staruśkim Z.
Rekomendowane odpowiedzi