Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
50 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Lewactwo to stan umysłu, bo przynajmniej tego umysłu używa. Prawactwo jak widać nie. 

Prawactwo jest takie jak widać na filmie:

- agresywne

- tępe

- oszukuje pracodawcę i państwo na fikcyjne L4

- nienawidzi wszystkiego co jest inne niż prawactwo. 

Jednym i drugim można dokładnie takie same cechy przypisać. Jednym mówi, że są fajni TVN, inne m Republika. Jedni i drudzy są mądrzejsi od tych innych w swoim mniemaniu, a jednymi i drugimi łatwo manipulować.

Opublikowano
4 minuty temu, KiloKush napisał(a):

Jednym i drugim można dokładnie takie same cechy przypisać. Jednym mówi, że są fajni TVN, inne m Republika. Jedni i drudzy są mądrzejsi od tych innych w swoim mniemaniu, a jednymi i drugimi łatwo manipulować.

:lol2: 

najłatwiej manipuluje się durnymi antyszczepami. 

Opublikowano
3 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Napisałem to bo ja bym chętnie posłuchał świadków zanim na faceta wydam wyrok i go wykonam, a to ile one mają lat nie ma znaczenia, przypominam że w Poznaniu kilku gówniarzy z Ukrainy, gdzie niektórzy byli nawet młodsi, podpalało ostatnio samochody. Dzieci potrafią być paskudne, nastolatki szczególnie.

No jak zwykle. Dziecinki Nawrockiego broniłeś, ale ta to przecież Ukrainka jest więc co tam że dziecko. 

2 godziny temu, Camis napisał(a):

Już konforuskie na X rozucają gnój.

Poczytaj, to się dowiesz że tym konkretnym busem jechało jeszcze 47 osób i wszystkie są gotowe zeznawać tę samą wersję wydarzeń, która jednak się nie nagrała.

2 godziny temu, KiloKush napisał(a):

Symetryści są takimi samymi śmieciami.

7 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

No i git, teraz go wyleją z roboty i lekarskie zaraz się skończy, do tego dostanie zarzuty, pewnie jakiś dozór a potem wyrok. Zasłużył sobie śmieć. 

Mógł jakiegoś byczka albo wóch zaczepić, ale nie takie rzeczy robią Prawdziwi Polacy.

Opublikowano
9 minut temu, NotQuite napisał(a):

Poczytaj, to się dowiesz że tym konkretnym busem jechało jeszcze 47 osób i wszystkie są gotowe zeznawać tę samą wersję wydarzeń, która jednak się nie nagrała.

No to zobaczymy jak to dalej będzie.

Jedno jest pewne - trzymanie języka za zębami popłaca.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Camis napisał(a):

Już konforuskie na X rozucają gnój.

HNHlT-9XAAAWu2d?format=jpg&name=medium

Zakładając, że to prawda...

- Dzieciaki to dzieciaki... Polskie dziewczyny i chłopaki w tym wieku również się potrafią tak zachować

- Owszem można zwrócić uwagę, ale NIGDY nie dając wobec dzieci argumentu, że są w jakiś gościach....i na polskim utrzymaniu.... Ja prd... co trzeba mieć w głowie :rotfl2: żeby dzieciakom wrzucać takie polityczne argumenty! Pomijam fakt, że k. na jakim utrzymaniu???? 90% Ukraińców pracuje i odprowadza składki

- Jeśli chciał zwrócić uwagę to mógł po prostu powiedzieć, że są w autobusie i żeby zachowały kulturę

Jakby to nie odniosło skutku to się odchodzi i tyle ponieważ te dzieci nie złamały żadnego prawa o co najmniej dobre obyczaje... 

O ile to w ogóle jest prawda... Bo może być mocna manipulacja i dziewczynki głośno się zachowywały jak to dzieci w tym wieku. Pan z MPK zwrócił im uwagę i wtedy zaczęły śmieszkować itp więc Panu z MPK puściły nerwy. Dzieciom też i go opluły... Tak też mogło być. Tylko kto tu był dorosły i kto powinien zachować spokój? I to jeszcze kierowca MPK. Ciekawe jak on kierował tymi autobusami...

Sam 2 tyg. jechałem tramwajem i Ukrainiec ok 12lat puszczał z komórki głośno (bez słuchawek) jakiś filmik z YT. Trochę się w duchu poirytowałem, ale spojrzałem na buzię tego dzieciak i z miejsca uznałem - ok taki wiek... Oczywiście polskie dzieci robią dokładnie tak samo...

I idę o zakład, że braun zrobi medialną szopkę i zapewni temu Panu jakiś etat np. kierowcy w koronie polskiej... 3.2.1.... czekamy na newsa... Przyjmuję zakłady... No chyba, że sprawdzą Pana, że jest zbyt zaburzony to wtedy nie... ;D

Edytowane przez hubio
Opublikowano
3 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Napisałem to bo ja bym chętnie posłuchał świadków zanim na faceta wydam wyrok i go wykonam, a to ile one mają lat nie ma znaczenia, przypominam że w Poznaniu kilku gówniarzy z Ukrainy, gdzie niektórzy byli nawet młodsi, podpalało ostatnio samochody. Dzieci potrafią być paskudne, nastolatki szczególnie.

https://vehis.pl/moto/artykul/pozar-samochodow-w-poznaniu-policja-ustalila-ze-to-bylo-celowe-podpalenie-sprawcami-dzieci

(...)

I dajcie mi spokój, ja skończyłem dyskusję.

Nie skończyłeś dyskusji, ty jej nawet nie zacząłeś. Rzuciłeś gównem w dzieci no bo inne dzieci z tego samego kraju zrobiły coś złego. To jest strasznie głupie. Mogę teraz pojechać do Ukrainy i kopnąć jakieś dziecko w twarz bo jakiś Ukrainiec zrobił ostatnio coś takiego w Polsce? A może Anglik będzie mógł ciebie pobić bo jakiś Polak pobił anglika? 

Poza tym wiek ma znaczenie. Mam dzieci, jedna córka jest tylko trochę młodsza od tej poszkodowanej Ukrainki i nie istnieją rzeczy, które dziewczynka w tym wieku by mogła mi powiedzieć żebym się tak odpalił. To są jeszcze małe, drobne, słabe dzieci. Tylko skończony zwyrol i psychopata może usprawiedliwiać tego gościa, tylko totalny psychopata może się tak zachowywać wobec dzieci. 

Owszem, jakieś dzieci z Ukrainy podpaliły samochody ale to wciąż są dzieci, nie będą traktowane jak osoby dorosłe, przy aresztowaniu też nikt nie będzie się z nimi obchodzić jak z osobami dorosłymi a ty piszesz, że wiek nie ma znaczenia. 

Uważam, że jeśli dorosły, stary, około 50 letni dziad daje się sprowokować małej dziewczynce, to na pewno jest niezrównoważony psychicznie. 

Szukanie dla niego usprawiedliwienia to usprawiedliwienie przemocy wobec dzieci. Dobrze, że go wylali I ogólnie się za niego wzięli. Niech będzie przestroga dla innych starzejących się zwyrodnialcow. 

Opublikowano

@Henryk Nowak ja nie ogarniam jak 50latek może dać się sprowokować 12 latce.... O ile to w ogóle prawda bo to żeby te dziewczynki jakoś prowokowały to nie sądzę... Może cała "prowokacja" polegała na tym, że facet im zwrócił uwagę, a one go wyśmiały... Jak to w takim wieku....

Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

(...) polskie dzieci robią dokładnie tak samo...

Oczywiście, że tak. Nogi na siedzeniu czy pyskowki to najmniejsze grzechy. Starczy mieć dzieci w wieku szkolnym żeby wiedzieć, co się tam dzieje. Teraz hulajnogi robią furorę, dzieciaki prują nimi nie zważając na przechodniów i generalnie bardzo brzydko się przy tym zachowując. Ciekawe czy dla niektórych to by usprawiedliwiało pobicie takiego małego, ukraińskiego chłopca. Pewnie tak, w końcu jak jeździ po chodniku i krzyczy to trzeba mu wlać. Albo jakby zbił komuś szybę piłką. A polskie dzieci robią to cały czas bo są dziećmi. 

Jak czytam niektórych na X to mam wrażenie, że jakby mogli teraz bezkarnie zabijać Ukraińców to by zrobili masakrę nie mniejszą niż na wołyniu w 1943. 

Opublikowano
8 minut temu, hubio napisał(a):

@Henryk Nowak ja nie ogarniam jak 50latek może dać się sprowokować 12 latce.... O ile to w ogóle prawda bo to żeby te dziewczynki jakoś prowokowały to nie sądzę... Może cała "prowokacja" polegała na tym, że facet im zwrócił uwagę, a one go wyśmiały... Jak to w takim wieku....

Ja też tego nie rozumiem, nie istnieją słowa i rzeczy, którymi dziecko by mogło mnie tak odpalić. To jest przejaw jakiejś choroby psychicznej albo skrajnej niedojrzałości. I też wątpię, że cokolwiek złego zrobiły, może poza trzymaniem nóg na krześle. Pewnie stary konfokacap usłyszał język ukraiński i włączył się w nim "husarz". 

Za przemoc wobec dzieci, również werbalną, powinny być ciężkie kary. 

Opublikowano
1 minutę temu, ghostdog napisał(a):

W komunikacji jest monitoring, to wszystko się wyjaśni. Pewnie zaraz będzie przekaz, że MZK ukrywa dowody. Najlepiej niech typ stwierdzi, że przyjął "szczypawkę" i przez to ma umysł zaczadzony :D

Skoro już go zwolnili to pewnie nie ma tym monitoringu niczego obciążającego dzieci. Niemniej pewnie ruskie trolle i wszelkiej maści konfiarscy idioci będą pisać, że establishment ukrywa prawdę, żeby pokazać Polaków od złej strony :E

Opublikowano
1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

śmierdzący pisowcy i kałowcy zgodni co do niezrównywania wieku emerytalnego, stare znałem

W tym kraju nikt nie podniesie ręki na "matki Polki". 5 lat to spora różnica, szczególnie że faceci żyją krócej i częściej chorują (szczególnie jak robią fizycznie w ciężkich warunkach). Jeśli faceci maja robić w wieku 65 lat, to bezdzietne powinny do 70.

Opublikowano (edytowane)

@Henryk Nowak znaczy wiesz dzieciaki nie powinny się tak zachowywać żeby hulajnogami rozjeżdżały przechodniów albo darły się w komunikacji miejskiej :) Natomiast to już kwestia wychowania i oczywiście dorosły ma prawo zwrócić uwagę na takie zachowania, ale nigdy nie powinien obrażać jakoś takich dzieci itp. Bo od tego jest dorosły, żeby wytłumaczyć. Pomijam oczywiście kwestie narodowościowe bo to już mega słabe co odwalił ten człowiek.

Mnie osobiście nigdy takie nastolatki nie przeszkadzały... Wiadomo popisują się dorosłością, przeklinają... Dziewczynki wymalowane z 3 warstwami tapety itp. Zdarza się... Myślę, że zainterweniowałbym tylko w jednym przypadku: jakby takie dzieci chciały pobić mniejsze dzieci albo by dokuczały jakimś seniorom. Ale jakby słowne upomnienie nie pomogło to bym powiadomił kierującego pojazdem aby ten wezwał służby...

No właśnie - mega dziwne bo przecież kierowca MPK doskonale zna procedury na takie sytuacje... Jeśli rzeczywiście te dziewczynki zakłócały porządek w pojeździe to mógł podejść do kolegi i wezwaliby służby...

Edytowane przez hubio
Opublikowano
Teraz, ghostdog napisał(a):

W tym kraju nikt nie podniesie ręki na "matki Polki". 5 lat to spora różnica, szczególnie że faceci żyją krócej i częściej chorują (szczególnie jak robią fizycznie w ciężkich warunkach). Jeśli faceci maja robić w wieku 65 lat, to bezdzietne powinny do 70.

jest w ogóle jeszcze jakiś kraj w unii europejskiej co ma dalej takie chore zasady? 

w dodatku kiedy już wiadomo, że system emerytalny to jest trup pod respiratorem. 

dobrze, że chociaż mamy wysoką dzietność

a nie, czekaj 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubio napisał(a):

@Henryk Nowak znaczy wiesz dzieciaki nie powinny się tak zachowywać żeby hulajnogami rozjeżdżały przechodniów albo darły się komunikacji miejskiej :) Natomiast to już kwestia wychowania i oczywiście dorosły ma prawo zwrócić uwagę na takie zachowania, ale nigdy nie powinien obrażać jakoś takich dzieci itp. Bo od tego jest dorosły, żeby wytłumaczyć. Pomijam oczywiście kwestie narodowościowe bo to już mega słabe co odwalił ten człowiek.

(...)

Ja tego absolutnie nie papierami, nie zrozum mnie źle. Mi chodzi o to, że dzieci takie są i to jest niestety normalne. Należy je wychowywać, należy je karać ale nie da się zapobiec każdemu głupiemu zachowaniu. To nawet nie są błędy wychowawcze bo dzieci są podatne na wiele rzeczy - swoich idoli, media, rówieśników i rodzic nie wie o wielu rzeczach, które robią ich dzieci. Byliśmy tacy sami więc nie ma się co dziwić. 

W każdym razie karą dla dziecka nie powinno być wyzywanie od ku&#w czy bite, nie ważne jakiej są narodowości. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
33 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

To są jeszcze małe, drobne, słabe dzieci

https://wroclaw.tvp.pl/92239690/sprawa-brutalnego-ataku-na-74-letnia-mieszkanke-legnicy

Cytat

Do zdarzenia doszło 15 marca 2026 roku około godziny 13:00 na terenie Legnicy. Seniorka wracając z kościoła do domu została zaatakowana przez trzynastolatkę, która uderzyła ją pięścią w twarz łamiąc jej nos. Następnie dziewczyna, będąca w towarzystwie koleżanek, oddaliła się z miejsca zdarzenia.

W poniedziałkowy poranek 13-latka, mieszkająca w Legnicy obywatelka Ukrainy, została zatrzymana i doprowadzona do policyjnej izby dziecka.

Tak, to delikatne kwiatuszki które musimy chronić za wszelką cenę.

Opublikowano

@Mar_s ale Ameryki nie odkryłeś. Przestępczość wśród nieletnich była zawsze... Ale to skala incydentalna... Raczej po Polsce nie grasują polsko-ukraińskie gangi 12letnich nastolatek budzących popłoch w Narodzie... :rotfl2:

Raczej te dziewczynki co zostały znieważone nie atakowały żadnej seniorki...