Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, ptys napisał(a):

Tyle że oni mają flotę i koga ja wystawić a my tak nie bardzo mamy co, zresztą wspominał o tym Pan Marek Budzisz

Ukraina nie ma w ogóle floty, a jakoś ruskie statki tonęły. 

4 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Hubercik już kupione. :lol2: 

IMG_7051.jpeg

Pisowcy dzielnie naprawiają problemy, które sami stworzyli XD 

Opublikowano (edytowane)

Tu macie jak w pigułce to je..ne korpo:

Nie tylko chodzi o to jak traktują własnych pracowników, klientów, ale też mikroprzedsiębiorców!!! I posłuchajcie co piszą ludzie w komentarzach, że połowa kanadyjskich korpo leci na niewolniczej franczyźnie.

Panie Czarzasty ci wszyscy ludzie to wg Pana są wielkimi przedsiębiorcami którym należy dopier....ć składką zdrowotną!!! Gdzie lewicowa wrażliwość? Ogarnia Pan może, że JDG i SA to też przedsiębiorcy, a jaka różnica?

Edytowane przez hubio
Opublikowano

ZUS za czasów KO i lewicowej Prezes. Za 2 niezapłacone ZUS na 800zł nałożona blokada na konto. Brak możliwości dodzwonienia się na infolinię bo po kilka godzin zajęta. Pismo od nich w edoręczeniach nie mogłem odebrać cały zeszły tydzień bo z kolei nie działała strona dla przedsiębiorców. Wysłałem więc pismo przez portal e-zus ale nie wiem czy przyszła odpowiedź bo z kolei dzisiaj nie działa portal e-zus :) 

Takie podsumowanie...

Za czasów PiS jak i jeszcze do zeszłego roku jak nie zapłaciłem ja wiem? Z 4 ZUSów to po pół roku przyszło jakieś upomnienie... I chodzi wyłącznie o mój własny ZUS. Nie ZUS pracowników.

Państwo KO w pigułce. Ręce opadają...

Opublikowano
3 godziny temu, hubio napisał(a):

(...) Za czasów PiS jak i jeszcze do zeszłego roku jak nie zapłaciłem ja wiem? Z 4 ZUSów to po pół roku przyszło jakieś upomnienie... I chodzi wyłącznie o mój własny ZUS. Nie ZUS pracowników.

Ale, to dobrze, czy źle (?), że pilnują gara, bo tracę kumację.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, nozownikzberlina napisał(a):

nie ma kasy to dojeżdżają ludzi, najmniejszych oczywiście. Korporacje za to mają jak w raju, żadnych kontroli. 

korpo nie muszą mieć kontroli bo sobie załatwili takie przepisy, że wszystko robią prawilnie płacąc procentowo grosze co mówił Brzozka i wyliczał ile on płaci a ile DHL albo DPD... :) Problem w Polsce nie polega wyłącznie na tym, że rządzą korpo, ale też, że to nawet nie są nasze korpo... Większość banksterów, banki, niemal wszystkie parabanki, sieci handlowe to właściciele z wysp epsteina (oczywiście metaforycznie). Bo Inpost to też korpo, ale przynajmniej nasze.

A oto gdzie idą pieniądze z kar banków:

https://www.money.pl/finanse/miliony-z-kar-dla-bankow-trafily-do-fundacji-zalozonej-przez-banki-7335333256096032a.html

Nie na pomoc ludziom w pętlach zadłużenia tylko 12mln na platformę edukacyjną!!!

Wiecie czym różni się KO od PiS? Jedynie tym, że KO robi wszystko mądrzej i sprytniej tak żeby nikt się nie przypier... A PiS dawał kasę znajomkom bardziej jawnie! KO to robi w białych rękawiczkach!

Nie mówię, że na pewno! Ale jak Boga Kocham jest opcja, że zagłosuję na PiS:

https://www.money.pl/finanse/morawiecki-mocno-uderza-w-pis-sfinansuje-to-kasjerka-z-biedronki-7336747082074432a.html

To jest coś co jeszcze 2 lata temu nie przyszłoby do głowy. Ale w tym roku mam tak koszmarne problemy związane z państwem, że kto wie.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, hubio napisał(a):

ZUS za czasów KO i lewicowej Prezes. Za 2 niezapłacone ZUS na 800zł nałożona blokada na konto. Brak możliwości dodzwonienia się na infolinię bo po kilka godzin zajęta. Pismo od nich w edoręczeniach nie mogłem odebrać cały zeszły tydzień bo z kolei nie działała strona dla przedsiębiorców. Wysłałem więc pismo przez portal e-zus ale nie wiem czy przyszła odpowiedź bo z kolei dzisiaj nie działa portal e-zus :) 

Takie podsumowanie...

Za czasów PiS jak i jeszcze do zeszłego roku jak nie zapłaciłem ja wiem? Z 4 ZUSów to po pół roku przyszło jakieś upomnienie... I chodzi wyłącznie o mój własny ZUS. Nie ZUS pracowników.

Państwo KO w pigułce. Ręce opadają...

Będzie na 2 wizyty 5 minutowe na NFZ jakiegoś dermatologa co i tak nie trafi w twoją chorobę.

Swoją drogą nie znam dobrej franczyzy. Przecież to jest model typu "jak masz zysk to nam dajesz, jak nie to sorry ryzyko jest Twoje". 

Edytowane przez KiloKush
Opublikowano

@KiloKush nie wiem dokładnie co miałeś na myśli, ale poziom usług medycznych mimo polskiego ładu jest jaki był.. No ok... Jedynie podobno lekarze pozostawali milionerami (nie śledzę), a towarzystwo owsikowo-tełfaenowsko-peowskie tylnymi drzwiami sobie załatwia extra.

Opublikowano
41 minut temu, hubio napisał(a):

@KiloKush nie wiem dokładnie co miałeś na myśli, ale poziom usług medycznych mimo polskiego ładu jest jaki był.. No ok... Jedynie podobno lekarze pozostawali milionerami (nie śledzę), a towarzystwo owsikowo-tełfaenowsko-peowskie tylnymi drzwiami sobie załatwia extra.

Miałem dokładnie na myśli to, że na JDG bulisz zdrowotną absurdalnie dużą i trafią to do lekarze, którzy nie leczą i NFZ, który rozpieorza kasę niegospodarnie jak tylko się da.

No no. Anglia to już totalitaryzm. W mieście Gosport i Lee on the Solent wprowadzono lockdown żeby protestujący nie przeszkadzali w przyjmowaniu imigrantów. Były tam protesty i ludzie sprzeciwiali się rozlokowaniu tam uchodźców. 

Opublikowano
2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a):

Ale, to dobrze, czy źle (?), że pilnują gara, bo tracę kumację.

Jakby pilnowali korpo to dobrze, jak pilnują hubio to źle :P 

A PiS dobry, bo przez własny bajzel kapnęli się dopiero po pół roku że nie płacił.

ZUS przecież powinien być patriotyczny i dojeżdżać tylko zagraniczne firmy, bo nasze korpo nawet jak to korpo to już dobre, bo nasze ;) 

To tak w satyrycznym skrócie.

Opublikowano
7 minut temu, LeBomB napisał(a):

Jakby pilnowali korpo to dobrze, jak pilnują hubio to źle :P 

A PiS dobry, bo przez własny bajzel kapnęli się dopiero po pół roku że nie płacił.

ZUS przecież powinien być patriotyczny i dojeżdżać tylko zagraniczne firmy, bo nasze korpo nawet jak to korpo to już dobre, bo nasze ;) 

To tak w satyrycznym skrócie.

Powiem Ci to jako analityk pracujący z firmami od 10 mln do 250 mln przychodu. Polskie firmy potrafią wykazywać po 10-20 mln zysku i płacić uczciwie podatki. Zagraniczne bardzo często "optymalizują" dochód za granicę.

Tymczasem w Anglii... Dramat. Przecież to jest zorganizana inwazja przez własny rząd.

Opublikowano
37 minut temu, KiloKush napisał(a):

Powiem Ci to jako analityk pracujący z firmami od 10 mln do 250 mln przychodu. Polskie firmy potrafią wykazywać po 10-20 mln zysku i płacić uczciwie podatki. Zagraniczne bardzo często "optymalizują" dochód za granicę.

Tymczasem w Anglii... Dramat. Przecież to jest zorganizana inwazja przez własny rząd.

Kurka czemu to służy takie sciąganie(zalewanie) 

Opublikowano

@LeBomB @KiloKush właśnie o to chodzi. Od 20 lat zawsze wszystko płaciłem uczciwie! Zawsze paragon. Nawet tego co mogłem nie odliczałem od podatków bo oprócz wszystkiego czułem się po prostu Polakiem! A teraz jak mam problemy i to nie przez podatek firmowy tylko prywatny to wszystko się sypie, a efektem domina nie zapłaciłem ZUS, który po 2(!) składkach zablokował mi konto. Praca na jakimkolwiek stanowisku powyżej biedronki i magazynu nie istnieje! Do głupiej recepcji czy wklepywania danych powyżej 100 osób na jedno miejsce! Kolejny mit o rynku pracownika! Mam jakieś tam powiedziałbym nawet niezłe kompetencje, ale albo przez wiek albo to, że byłem od 20 lat właścicielem zero odzewu. A miasto pow. 5000000. A to co się dzieje w mniejszych miejscowościach. To jest dramat!

I mamy obecnie jakiś matrix! Osoby z Warszawy towarzystwo owsikowo-tefałnowsko-peowskie, miasto europejskie i niemal jak z filmów i CAŁA RESZTA Polski! Bo tak w Warszawie jak patrzyłem to nawet na te moje stanowiska jest ich z 5xwięcej więc wnioskuję, że nie ma 100 osób na jedno miejsce. I to właśnie ta cała reszta Polski głosowała, a tym bardziej teraz zagłosuje na PiS i konfy.

Ja nigdy nie potrzebowałem pomocy państwa, a teraz jak jej potrzebuję nie czuję absolutnie nic. No ok powiedzmy, że coś tam dostałem, ale to było bardziej na zasadzie wymuszenia niż pomocy. A to, że w Polsce PO JEDNYM piśmie ZUS może ci decyzją administracyjną zablokować konto bankowe bez nawet próby wyjaśnienia czy dogadania się to ja nie wiem czy jest jeszcze inny kraj zachodniej UE tego typu. Bo kraje byłej RWPG to wiadomo jak jest.