Cappucino Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Teraz, LeBomB napisał(a): Oczywiście to też pomijasz ile stracili na tym wprowadzając CPN. Tak, stracili bo przez dwa tygodnie vat był niższy o 15%, a to, że wpływy z vat są obecnie o 30% wyższe niż choćby w ubiegłym roku to już manipulacja, inne czynniki i takie tam, ot mącenie rasowego polityka. 4 minuty temu, Fatality napisał(a): Widze, że większe shorty wkleciały na ropę przypadek? jak brent nie przeskoczy 107 (a spadł ze 110 na 105 już) to coś się świeci w weekend. Rodzina pomarańczowego zbiera na te 5 koła dolarów dla każdego jankesa jak wygrają wybory.
Fatality Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 7 minut temu, LeBomB napisał(a): Przecież to takim jak ty przeszkadzał dziadek Tuska w wermahcie Czekam aż znajdziesz post w którym tak napisałem. Prócz mema, gdzie śmiałem się z ludzi którym to przeszkadza. 7 minut temu, LeBomB napisał(a): Jeżeli to ma być nasz polski orzeł, to go sprofanowałeś po całości dając mu w tle krzyż żelazny kojarzony głównie z symboliką pruską, potem nazistowską i narodowosocjalistyczną, a to co trzyma w szponach nawiązuje do totalitaryzmu i faszyzmu. Jeżeli to nie jest polski orzeł, to już w całości to idzie we wspomnianą symbolikę. Widzę, że działa jak płachta na byka na lewaków - to tematyki, którym idelogicznie jestem przeciwny. Dzięki za potwierdzenie, żę tobie to przeszkadza i masz przeciwne zdanie. Zostawię na stałe. Dobrze wiedzieć, że uważasz lgbt i izrael za symbole faszystowskie. Zgadzam się Edytowane 1 godzinę temu przez Fatality
KiloKush Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Na takie ustawy mają czas? ZUS ledwo zipie, a oni rozdają z niego kasę tym razem Brazylijczykom! https://www.infor.pl/prawo/praca/praca/7653655,brazylia-blizej-polskiego-zus-rzad-konczy-prace-nad-umowa-emerytalna.html
LeBomB Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, Cappucino napisał(a): Tak, stracili bo przez dwa tygodnie vat był niższy o 15%, a to, że wpływy z vat są obecnie o 30% wyższe niż choćby w ubiegłym roku to już manipulacja, inne czynniki i takie tam, ot mącenie rasowego polityka. Jakie dwa tygodnie? Już nie kręć. Pierwszy raz w tym roku wprowadzono 31 marca do 30 czerwca 2026 roku czyli CPN trwał 3 miesiące. Drugi raz dopiero był na 2 tygodnie od 17 sierpnia do 31 sierpnia 2026 i w obu przypadkach przy znacznych wzrostach cen paliw. Jak wtedy rynek paliwowy wyglądał i ile niższy był VAT to już sobie sprawdź sam. Ja napisałem wystarczająco dużo informacji by sobie to wszystko policzyć, tylko trzeba nie kręcić datami i faktami, żeby wyciągać w nioski. Ty natomiast próbujesz obracać kota ogonem, żeby spłycić wszystko do celowego podnoszenia kosztów, bo wyższy VAT.
huudyy Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 20 minut temu, Fatality napisał(a): Widzę, że działa jak płachta na byka na lewaków - to tematyki, którym idelogicznie jestem przeciwny. Dzięki za potwierdzenie, żę tobie to przeszkadza i masz przeciwne zdanie. Zostawię na stałe. Dobrze wiedzieć, że uważasz lgbt i izrael za symbole faszystowskie. Zgadzam się Identyfikujesz się z krzyżem żelaznym? Gapę se od razu ustaw, co się przejmujesz.
LeBomB Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 16 minut temu, KiloKush napisał(a): Na takie ustawy mają czas? ZUS ledwo zipie, a oni rozdają z niego kasę tym razem Brazylijczykom! https://www.infor.pl/prawo/praca/praca/7653655,brazylia-blizej-polskiego-zus-rzad-konczy-prace-nad-umowa-emerytalna.html To też jest głupota, bo powinniśmy podpisywać takie umowy z państwami, które mają wyższy potencjał emerytalny od naszego, a nie na odwrót. Ale te umowy zawierane w ostatnich 20 latach są głównie po to, żeby zwiększyć atrakcyjność pracy dla tańszej siły roboczej ze świata. 35 minut temu, Fatality napisał(a): Widzę, że działa jak płachta na byka na lewaków - to tematyki, którym idelogicznie jestem przeciwny. Dzięki za potwierdzenie, żę tobie to przeszkadza i masz przeciwne zdanie. Zostawię na stałe. Dobrze wiedzieć, że uważasz lgbt i izrael za symbole faszystowskie. Zgadzam się Wyraźnie napisałem, co tam jest faszystowskie, ale dalej manipulujesz celowo. Przynajmniej wiadomo w jakim kierunku zmierzasz. Stąd żelazny krzyż i profanacja orła, chyba że to orzeł niemiecki wtedy wszystko jasne... Teaz mnie już nawet nie dziwi twoja nieznajomość granic Polski, którą parę tygodni temu się popisałeś. Edytowane 53 minuty temu przez LeBomB
ghostdog Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Godzinę temu, Fatality napisał(a): wpisałem na twiterku "dziadek alice weidel" - miód na moje oczy po prostu. Wysyp postów z sygnaturkami "silni razem", którzy jadą po niej od góry do dołu za dziadka. Tymczasem mnóstwo polityków, większość najważniejszych celebrytów pro-tuskowych, dziennikarzy lewicowych, redaktorów gazet lewicowych miało ojca/matkę/dziadka albo powiązanych z reżimem niemieckim podczas II WŚ albo pracowało jako sędziowie/ubecy/inne wysokei stanowisko w partii komunistycznej i część z nich miała realny wpływ na to czy ktoś zył, czy nie albo realnie przykładał się do ucisku Polaków przez zbrodniczą ideologię. Większość niemiaszków ma taką przeszłość. Raczej wszyscy nie mieli dziadka, który został siłą wcielony do armii i robił za kucharza. Problem z takimi ludźmi z AFD, że oni nie są zbyt skorzy do potępienia działań swoich przodków, lubią rozwadniać temat i szukać usprawiedliwień. Podobnie jak naczelna propagatorka nanizmu Leni Riefenstahl, która po wojnie wiodła długie i dostatnie życie, twierdząc że o niczym nie wiedziała i robiła dobrze swoją pracę.
TheMr. Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Badalamann napisał(a): @Fatality Niewykluczone że USA czeka z atakami na huti, by wywrzeć presję na Europę, by państwa z niej też się bardziej zaangażowały. Z drugiej storny słabość pokazała Arabia Saudyjska. Nie ma informacji o wsparciu ich lotnictwa, dla ich sił najemnych i lokalnych milicji w Jemenie. Czekam co teraz się stanie, bo sytuacja szybko eksaluje w ostatnich dniach. Półtora miesiąca do wyborów, saudowie dwa razy dzwonili do Trumpa o pomoc - odmówili. Jak tam twój desant na Iran? XD. Jak ty nie rozumiesz geopolityki to głowa mała. Edytowane 24 minuty temu przez TheMr.
Badalamann Opublikowano 53 minuty temu Opublikowano 53 minuty temu @TheMr. Liczę że operacja lądowa ruszy w odpowiednim momencie. Niedawno dopiero zaczęła się pełna blokada morska rezimu irańskiego. Jedni mówią że załamanie gospodarcze będzie w Iranie już w 2027, inni że dopiero za kilka lat.
TheMr. Opublikowano 48 minut temu Opublikowano 48 minut temu Nie będzie załamania gospodarczego, nie będzie również blokady morskiej (wierzysz w bajki), jak również nie będzie operacji lądowej. Iran wygrywa te wojnę. Niestety Demokraci będą musieli posprzątać ten bałagan.
LeBomB Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu @TheMr. wybacz, muszę Półtora miesiąca! https://polszczyzna.pl/poltora-czy-poltorej-ktora-forme-wybrac/ @Badalamann ile miesięcy już piszesz o tej operacji lądowej, że już teraz, już za chwilę. Zaczyna to przybierać formę jak straszenie, że już teraz, już za chwilę putin puści atomówkę, słynne atomowe piątki. Operacja lądowa jest nierealna, bo wymagałaby zaangażowania bardzo dużej ilości środków i żołnierzy, a Trumpowi na tym nie zależy. Zależy mu jedynie na mąceniu rynkiem ropy, surowców i trzymania w garści ich transportu. To co zrobił nie ma kompletnie nic wspólnego z reżimem, a jedynie z surowcami. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Klakier1984 Opublikowano 44 minuty temu Opublikowano 44 minuty temu Bidulka nie może się pozbierać po tym jak wałek nie przeszedł. https://www.money.pl/finanse/wiadomo-co-dalej-z-barbara-mroz-gorgon-minister-ujawnia-7328199099914400a.html
LeBomB Opublikowano 39 minut temu Opublikowano 39 minut temu 2 minuty temu, TheMr. napisał(a): Ups, nie jestem prawdziwym Polakiem. Nie no, po prostu akurat razi mnie niewłaściwe użycie półtora i półtorej Jak słyszę półtorej kilometry to już w ogóle...
TheMr. Opublikowano 24 minuty temu Opublikowano 24 minuty temu Szybkie pisanie nie jest moją mocną stroną Ja z kolei mam tak jak ktoś mówi pieniążki zamiast pieniądze.
LeBomB Opublikowano 23 minuty temu Opublikowano 23 minuty temu @TheMr. Piniendze! dobra, koniec językowego offtopu
Winter Opublikowano 16 minut temu Opublikowano 16 minut temu Oczywiscie, ze Trampek zmascil akcje z Iranem. O ile z Wenezuela jeszcze mu cos wyszlo, o tyle Iran to porazka i odbija sie calemu swiatu czkawka.
Fatality Opublikowano 12 minut temu Opublikowano 12 minut temu 3 minuty temu, Winter napisał(a): Oczywiscie, ze Trampek zmascil akcje z Iranem. O ile z Wenezuela jeszcze mu cos wyszlo, o tyle Iran to porazka i odbija sie calemu swiatu czkawka. Wenezuela to był jego plan i jego dycyzja. Z Iranem on nie decyduje.
Winter Opublikowano 10 minut temu Opublikowano 10 minut temu 1 minutę temu, Fatality napisał(a): Wenezuela to był jego plan i jego dycyzja. Z Iranem on nie decyduje. Pewnie taśmy Epsteina decydują? 🤣
Rekomendowane odpowiedzi