Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

Nie określiłem kto to zaczął, ani z jakich krajów byli. Napisałem wyłącznie że proces imigracji do Szwecji sięga lat 50.

Jaki proces? Normalna emigracja z kraju sąsiedniego to zupełnie co innego niż zalew uchodźcami z Afryki. Sugerowałeś jednoznacznie że emigracja w Szwecji jest od dawna i nie jest to nic dziwnego, powiązanego z lewakami z 2010-2020 roku, którzy chcą zastąpić białą rasę 

Godzinę temu, LeBomB napisał(a):

faszystowskie symbole avatary sugerujące np. LGBT jako SS?

Symbol piekła kobiet to SS? Kiedy cały rząd powinien w takim razie wylądować w więzieniu za propagowanie nazizmu?

59 minut temu, huudyy napisał(a):

albo jemu dupa się obsrała, że bana zaraz dostanie

Jak będę chciał to wstawię sobie hitlera  z różową swastyką. Widać dupa zapiekła przez kilka pikseli. Może dałbym swastykę na tle flagi UE i Logo PO wtedy byś już dzwonił na 112 pewnie 

Edytowane przez Fatality
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Fatality napisał(a):

Jak będę chciał to wstawię sobie hitlera  z różową swastyką. Widać dupa zapiekła przez kilka pikseli. Może dałbym swastykę na tle flagi UE i Logo PO wtedy byś już dzwonił na 112 pewnie 

To wstawiaj, na co (sz)czekasz? No i przyznaj się, czemu zmieniłeś ten avatar z krzyżem żelaznym? Sam to zrobiłeś bo zapiekła wizja bana? :E

nie mam litości ani szacunku dla śmieci, którzy obnoszą się z nazistowską symboliką.

Z miłych informacji to w końcu ściągnęli Plesiewicza 

https://przegladsportowy.onet.pl/igrzyska-olimpijskie/to-juz-oficjalnie-koniec-piesiewicza-w-pkol-oto-kto-go-zastapi/ncxkbjv

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
6 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Prawica tam była względnie normalna

Ichniejsza prawica to taka nasza KO z przystawkami, a nie Braun i Korwin.

5 godzin temu, huudyy napisał(a):

Wszystko co na lewo od Korwina do lewica przecież XDD 

LEWADZTWO!

Godzinę temu, Bono_UG napisał(a):

To sankcje mają tylko na eksport?
Jeżeli tak, to trzeba wprowadzić też na import. Sytuacja win-win, nie będą drenować rynku i szybciej zdechną.

Oni importują z krajów które nie przejmują się sankcjami. Tym niemniej na rynku paliw zrobiła się luka co podniosło ich giełdowe ceny i co właśnie odczuwamy przy dystrybutorach i odczujemy jeszcze bardziej bo dołożyła się rozpierducha na bliskim wschodzie.

Opublikowano
Godzinę temu, huudyy napisał(a):

To wstawiaj, na co (sz)czekasz? No i przyznaj się, czemu zmieniłeś ten avatar z krzyżem żelaznym? Sam to zrobiłeś bo zapiekła wizja bana? :E

nie mam litości ani szacunku dla śmieci, którzy obnoszą się z nazistowską symboliką.

Brawo. Wyzywanie od śmieci za avatar AI na ktorym byla rozdzierana flaga lgbt i krzyz maltański/templariuszy. 

Ale trzeba sobie dorobić teorię i całą historyjkę bez kontekstu. Mierna imitacja Gordona, który miał jakieś granice przywoitości. tobie nawet tego brakuje. Ignore. Możesz czekać sobie dalej na moje posty i płakać. Ja ich nie zobaczę

Opublikowano
8 godzin temu, Zas napisał(a):

Ale 1/5 nadał nie powinna przegłosować 4/5.

To tak nie działa. Ta "normalna", w tym przypadku rodzima część społeczeństwa zazwyczaj jest podzielona blisko 50:50. Tak jak u nas. Jeżeli oprócz tego jest 20% z których przytłaczająca większość zagłosuje na jedną, bardzo konkretną stronę, no to to jest gamechanger gający zwycięstwo. Właściwie to szokujące jest że prawicy udało się tam wygrać wybory i wiadomo skąd musieli się dogadać ze skrajną prawicą. 

7 godzin temu, Klakier1984 napisał(a):

Kto tak mówi?? Proponuję poczytać o tym troszkę bo po pierwsze utrudnili napływ nowych szkodników, a po drugie wzięli się za gangi na poważnie

Tym niemniej. Dlaczego przegrali?

5 godzin temu, Keller napisał(a):

To taka prawica istnieje tylko w mokrych snach. Nawet Korwin nie dałby rady tego zrobić z asystentem jabłonowskim.

Tego nikt i nigdzie nie będzie wstanie zrobić bez złamania "praw człowieka". 

Opublikowano (edytowane)

Widzę że tu już zerowy wysiłek potrzebny by pewne rzeczy zweryfikować :E

W punktach co by niektórym łatwiej było:

1. @Fatality Oficjalne logo strajku kobiet jest takie

Spoiler

image.thumb.png.be830d7e332ac20c0eeeaecb93e4f659.png

Może zostać użyta pojedyncza czerwona lub czarna błyskawica, która ma dłuższą górną część, od dolnej.

UWAGA: Poniższe grafiki zamieszczam w celach edukacyjnych, nie w propagandowych.

To natomiast jest znak SS

Spoiler

image.png.adbad36c94a2e1e063c6900e51a68a64.png

I ten znak widnieje na fladze na twoim awatarze. 

Natomiast czapka to wariacja na temat czapek SS i oficerskich

Czapka SS

Spoiler

image.png.3a1e10b8e661272e3e1cba6d1be8657c.png

Czapka oficerska Wehrmachtu  

Spoiler

image.thumb.png.00d4b296b88c712b95c5f96996814dce.png

2. Ponownie przerosła cię po prostu historia. W latach 50. Szwedzi podpisali z Norwegami i Finami umowy, które pozwalały na swobodny napływ pracowników, bez paszportów, bez pozwoleń o pracę. To były początki właśnie procesu imigracji. Zestawu praw, które pozwalały ściągać ludzi z coraz to odleglejszych krajów. Ale skoro tak piszesz, że to co innego, to przyjmuję, że Ukraińcy w Polsce ci kompletnie nie powinni przeszkadzać.

I tak, nie zaprzeczam temu, że w 1954 roku jak była podpisana ta umowa to rządziła lewica. Zwracam za to uwagę, że cały proces ściągania imigrantów z różnych krajów do Szwecji nie był jedynie domeną lewicy tak jak ty to stwierdziłeś. 

Jedną z większych takich decyzji po stronie prawicy było uchylenie w 1991 roku postanowień z 1989 roku. Postanowienia z 1989 roku określały, że Szwecja udziela azylu wyłącznie na zasadach ówczesnych zapisów konwencji ONZ, co w zasadzie odrzucało uchodźców wojennych, imigrantów będących z pozoru uchodźcami itp. Uchylenie tej decyzji całkowicie otworzyło granice uchodźcom z różnych krajów.

O złych decyzjach lewicy też już wspominałem i też im nie zaprzeczam. Tylko tobie się nie podoba, to że nie piszę wyłącznie jednostronnie tak jak ty byś chciał, bo nie ma w tym potwierdzenia tego co ci się wydaje. No niestety, rzeczywistość była taka a nie inna.

3. Nie do końca sobie możesz. Art. 256. KK, a jak ktoś się uprze to nawet powództwo cywilne.

4.

3 godziny temu, Fatality napisał(a):

Ale trzeba sobie dorobić teorię i całą historyjkę bez kontekstu.

Nic nie trzeba było dorabiać. Sam dałeś avatar, na którym był albo sprofanowany polski orzeł, albo umieszczona niemiecka "wrona", a wszystko na tle krzyża żelaznego, który pisałem ci jakim jest symbolem.

5. 

3 godziny temu, nozownikzberlina napisał(a):

apropo szwecji

Jego ojciec https://www.linkedin.com/in/mike-tajik-86386671/

W 1997 roku już pracował w Szwecji, przyjechali prawdopodobnie z Iranu, syn urodził się w 2003 roku więc miał obywatelstwo. Jego rodzice też już mają obywatelstwo. Zatem pracują, zasymilowali się. Ja wiem, że ci się w głowie nie mieści, że jak ktoś potrafi się dostosować, to może żyć w innym kraju. Tylko najdziwniejsze jest to, że takie rzeczy wypisuje osoba, która z tego co mi wiadomo również wyjechała do innego kraju.

Ponadto niech jeszcze ci się zmieści w głowie fakt, że jak ktoś nie uznaje prawicowego radykalizmu, nie oznacza że przyjmowałby wszystkich jak leci jak skrajni lewicowcy. Ale zawsze ty i tobie podobni próbujecie każdego przeciwnika wepchnąć w skrajną przeciwność, nawet jak ktoś tym skrajnościowcem nie jest. 

Zdziwiłbyś się, ale nie, nie chciałbym takich Polaków jakich sobie wymyślasz. Ale jeżeli obcokrajowiec uzyska polskie obywatelstwo i będzie miał inny kolor skóry czy wyznanie, ale zasymiluje się i będzie przestrzegał polskich norm społecznych i prawa, to taka osoba mi nie przeszkadza. Natomiast jeżeli nie umie się dostosować, nie powinien mieć miejsca w Polsce.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, LeBomB napisał(a):

Ponadto niech jeszcze ci się zmieści w głowie fakt, że jak ktoś nie uznaje prawicowego radykalizmu, nie oznacza że przyjmowałby wszystkich jak leci jak skrajni lewicowcy. Ale zawsze ty i tobie podobni próbujecie każdego przeciwnika wepchnąć w skrajną przeciwność, nawet jak ktoś tym skrajnościowcem nie jest. 

Zdziwiłbyś się, ale nie, nie chciałbym takich Polaków jakich sobie wymyślasz. Ale jeżeli obcokrajowiec uzyska polskie obywatelstwo i będzie miał inny kolor skóry czy wyznanie, ale zasymiluje się i będzie przestrzegał polskich norm społecznych i prawa, to taka osoba mi nie przeszkadza. Natomiast jeżeli nie umie się dostosować, nie powinien mieć miejsca w Polsce.

ale on nie jest dla mnie szwedem, ja wiem jak oni wyglądają. To Irańczyk

to tak jakbyś powiedział, że dziecko polaków urodzone w Japonii to jest Japończyk 

mackcrypto.gif

Ukrainiec z polskim obywatelstwem to też nie jest polak 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)

Tak tak, czystość rasowa przede wszystkim. Gdzieś to już było...

Edit: ale dobra, żeby nie było że się czepiam, bo nie o to chodzi. Ty uważasz jak uważasz, ja uważam inaczej, ale to co uważam nie jest skrajnie lewicowe. 

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
51 minut temu, LeBomB napisał(a):

Szwedzi podpisali z Norwegami i Finami umowy, które pozwalały na swobodny napływ pracowników, bez paszportów, bez pozwoleń o pracę

Czyli coś na wzór obecnej UE. To co innego niż wpuszczenie terrorystów do kraju bez weryfikacji.

52 minuty temu, LeBomB napisał(a):

syn urodził się w 2003 roku więc miał obywatelstwo.

Jest coś takiego jak tożsamość narodowa. Jeśli oficjalnie mówi, że czuje się Szwedem, podtrzymuje Szwedzkie tradycje itd - to można to naciągnąć i nazwać go Szwedem. Czym innym jest imigrant który zrobi 10 dzieci, dostają one obywatelstwo, a pozniej nawet jak dorosną to mówią, że zniszczą zachodnią cywilizację i zaprowadzą porządki, czyli islam.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Czyli coś na wzór obecnej UE. To co innego niż wpuszczenie terrorystów do kraju bez weryfikacji.

A co napisałem dalej?

2 godziny temu, LeBomB napisał(a):

To były początki właśnie procesu imigracji. Zestawu praw, które pozwalały ściągać ludzi z coraz to odleglejszych krajów.

Dlatego napisałem o procesie, ponieważ Szwecja potem obrała sobie za cel by stać się pionierem i liderem w zakresie imigracji. Na przestrzeni dziesięcioleci lewica wprowadzała kolejne przepisy, a prawica albo nie robiła z nimi nic, albo je rozszerzała zamiast je zmieniać, cofać itp. Dlatego za całokształt winę ponoszą prawie wszystkie rządy jakie były od lat 50. 

W 1975 roku wprowadzili ustawę, wprowadzając przepisy, które pomagały zachować ich tożsamość kulturową zamiast asymilacji. Rządziła wtedy centrolewica, ale ustawa została przyjęta jednogłośnie, czyli również przez prawicę, centroprawicę i lewicę. Tym samym Szwecja stała się jednym z pierwszych krajów na świecie z ustawowo uregulowanym modelem wielokulturowości, który w latach 80. przekształcił się w model ściągania imigrantów z dalszych krajów.

Tak na prawdę dopiero ostatnie rządy centroprawicy odeszły mocniej od polityki migracyjnej w kierunku ograniczania napływu imigrantów.

Dlatego to proces, który trwał tam dziesięciolecia i objął rządy różnych partii z różnych stron politycznych.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Mial-pracowac-72-godziny-na-dobe-Sledztwo-w-sprawie-lekarza-zawieszone-9196618.html

Cytat

Śledztwo w sprawie lekarza zawieszone

Cytat

Śledczy czekają na opinię biegłego.

biegły musi sprawdzić czy da się pracować 72 godziny na dobę, za kilka lat się sprawa przedawni i po temacie

xDDDDD

pęknę ze śmiechu, w kartonie to można się ze wszystkiego wyłgać jak się ma plecy x D

obraz.thumb.png.8e92abd6ab5bec813d168f0e383ab8f7.png

trzy tygodnie badania krwi x DDD 

wynik badań do negocjacji, a termin długi żeby ewentualnie gdzieś się próbka zawieruszyła

i tak się kręci w post-sowieckim mirze

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano (edytowane)

@nozownikzberlina no taka konstrukcja prawa.

Zwróć uwagę na to co ma ustalić biegły. 

Temat został spłycony do tego, że biegły ma niby ustalić, że doba nie trwa 72 godziny, a to nie o to chodzi.

Lekarz wykazał że pracował 1200 godzin w miesiącu, a miesiąc miał 744 godziny, przy czym ponoć rozliczył niektóre dni po 72 godziny. Oczywistym jest, że rozliczenie jest zawyżone, ale jak miał 3 umowy z 3 różnych placówek, to którą naciągnął? W których dwóch oszukał na 24 godziny, a w której na 16? Przez którą przeszły niesłusznie wypłacone pieniądze, więc kogo pociągnąć dalej do odpowiedzialności za takie wypłaty? Od kogo NFZ ma z powrotem ściągnąć całość, a od kogo część? Bo wszystko teraz trzeba przeliczyć na normalny czas pracy i sprawdzić w której placówce zawyżał, że mu wyszło 1200 godzin miesięcznie. To właśnie ma ustalić biegły, a niestety musi to zrobić przed wyrokiem, a nie po.

Tak, wiem, porąbane, ale stawką może być pociągnięcie innych osób z którychś placówek do odpowiedzialności, odzyskanie tej kasy poprzez NFZ, albo chociaż korekcja rozliczenia z NFZ. 

Dlatego dokładny pomiar czasu pracy powinien wejść do szpitali. Wchodzisz odbijasz kartę wychodzisz odbijasz kartę. 

Edit: bardziej martwi mnie w tej sprawie to, kto będzie biegłym.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
2 minuty temu, LeBomB napisał(a):

@nozownikzberlina no taka konstrukcja prawa.

Zwróć uwagę na to co ma ustalić biegły. 

Temat został spłycony do tego, że biegły ma niby ustalić, że doba nie trwa 72 godziny, a to nie o to chodzi.

Lekarz wykazał że pracował 1200 godzin w miesiącu, a miesiąc miał 744 godziny, przy czym ponoć rozliczył niektóre dni po 72 godziny. Oczywistym jest, że rozliczenie jest zawyżone, ale jak miał 3 umowy z 3 różnych placówek, to którą naciągnął? W których dwóch oszukał na 24 godziny, a w której na 16? Przez którą przeszły niesłusznie wypłacone pieniądze, więc kogo pociągnąć dalej do odpowiedzialności za takie wypłaty? Od kogo NFZ ma z powrotem ściągnąć całość, a od kogo część? Bo wszystko teraz trzeba przeliczyć na normalny czas pracy i sprawdzić w której placówce zawyżał, że mu wyszło 1200 godzin miesięcznie. To właśnie ma ustalić biegły, a niestety musi to zrobić przed wyrokiem, a nie po.

Tak, wiem, porąbane, ale stawką może być pociągnięcie innych osób z którychś placówek do odpowiedzialności, odzyskanie tej kasy poprzez NFZ, albo chociaż korekcja rozliczenia z NFZ. 

Dlatego dokładny pomiar czasu pracy powinien wejść do szpitali. Wchodzisz odbijasz kartę wychodzisz odbijasz kartę. 

Brzmiałoby to logicznie gdyby kacprzyk był maglowany w areszcie. Niestety obecny obraz afery lekarskiej jasno wskazuje, że chodzi o tuszowanie, a nie ustalanie czegokolwiek 

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Brzmiałoby to logicznie gdyby kacprzyk był maglowany w areszcie. Niestety obecny obraz afery lekarskiej jasno wskazuje, że chodzi o tuszowanie, a nie ustalanie czegokolwiek 

Co tylko świadczy o skali procederu. Gdyby to były jakieś jednostkowe przypadki zapewne zostali by przykładnie ukarani. Nie można też zapominać ilu politykom taki Kacprzyk mógłby zakończyć karierę gdyby go solidnie przetrzepali. 

Gdybym wiedział że będąc lekarzem można za jeden etat brać trzy wypłaty bym sobie inaczej życie ułożył :D

Edytowane przez Klakier1984