Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, Badalamann napisał(a):

Skąd pomysł z końcem kariery Trzaskowskiego? Jest liderem skrzydla liberalno-lewicowego, mającego większość w KO.

Bo z takim bagażem ośmieszenia jaki przyjął nikt nie będzie traktował go serio. Będą uśmieszki, szepty. I Rafau nie uciągnie. Emigracja do PE to ta łatwiejsza droga.

Nie: jest liderem, tylko: był liderem.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

No ładnie:

OBWE podważa uczciwość kampanii wyborczej:

https://wiadomosci.wp.pl/obserwatorzy-obwe-i-rady-europy-krytycznie-o-nask-i-reklamach-promujacych-rafala-trzaskowskiego-7163699091700480a

Jakby wygrał Trzasku to byłaby solidna podstawa do zakwestionowania w SN ważności wyborów.

Co ta koalicja przepraszam odpie....a? Ja miałem sporo różnych swoich problemów więc tak od zimy 2023 nie obserwowałem uważnie polityki, ale faktycznie nic ważnego nie zrobili, a teraz wychodzi jeszcze to. Głowa mała :) 

Edytowane przez hubio
  • Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, Umpero napisał(a):

Lewacki bełkot, który twierdzi, że prawa strona próbuje uprzedmiotowić kobiety gdzie to lewaki traktują kobiety jak niepełnosprytne, próbują im przyznawać parytety i inne przywileje pozycjonując je realnie niżej niż mężczyzna.
W świecie prawej strony kobieta jest równorzędna mężczyźnie i nie potrzebuje niańczenia jak by miała dwie lewe ręce. Do tego u prawostronnych dochodzą maniery gdzie kobiety traktuje się z wyjątkowym szacunkiem - całowanie w dłonie, ustępowanie pierwszeństwa w drzwiach itp itd.

Nie myl prawicy z prawakami.

Opublikowano
5 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Miał wywracać stolik a znów się o niego potknął i nadział się ustami na wiadomą część ciała starego dziada. Macie kuce co żeście wybrali. Ostrzegaliśmy, doradzaliśmy ale jak widać musicie popełnić błędy, żeby się czegokolwiek nauczyć. Tylko Polski szkoda.

Boli bardzo że nie ssie Trzaskowskiemu i KO nie? 

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano

Obietnice to jedno ale w głównej mierze przegrali przez sam odbiór Tuska i Trzaskowskiego na wschodzie Polski.

Żeby zdobyć głosy na scianie wschodniej musieliby wykorzystać kogoś innego. Niestety pochodzę stąd i argumenty ze strony wyborców Nawrockiego to nie kwestia niezrealizowanych obietnic lecz"Tusk wszystko sprzeda niemcom, niemiec bedzie pluł nam w twarz, rafał bedzie uczył dzieci seksu a lgbt będzie wszędzie itd".

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, Umpero napisał(a):

Lewacki bełkot, który twierdzi, że prawa strona próbuje uprzedmiotowić kobiety gdzie to lewaki traktują kobiety jak niepełnosprytne, próbują im przyznawać parytety i inne przywileje pozycjonując je realnie niżej niż mężczyzna.

:hahaha: pomyliłeś z prawackimi konserwami, które twierdzą, że kobietami się trzeba opiekować bo są z żebra mężczyzny, jako upośledzony do niego dodatek, bardziej jak dziecko.
No i chłop ma być silny wg prawackich konserw, więc np wyższy wiek emerytalny to 100% decyzja prawicy, czy też przyznawanie dzieci matkom po rozwodzie w 96%. Masa takich ustaw gdzie kobietom się pomaga, bo chłop ma sobie dać radę sam i nie marudzić, bo wtedy to z niego baba będzie i będzie się go zawstydzać.

W świecie prawej strony kobieta jest równorzędna mężczyźnie i nie potrzebuje niańczenia jak by miała dwie lewe ręce.

Równość utożsamiać z prawicą? :lol2: prawica kocha nierówności, wręcz wmawiać, że determinizm jest naturą i wygrywa silniejszy, a zrównywanie jest jak państwo opiekuńcze - szkodzą.

Do tego u prawostronnych dochodzą maniery gdzie kobiety traktuje się z wyjątkowym szacunkiem - całowanie w dłonie, ustępowanie pierwszeństwa w drzwiach itp itd.

:lol2: fajnie sobie zaprzeczasz, dopiero uznałeś że lewica traktuje kobiety jak upośledzone bo daje parytety (to UKŁON wobec nich), a potem że prawaki też popierają KŁANIANIE się kobietom
:lol2: 

Tu powinien być mem z podającymi sobie ręce co do kobiet, prawackie konserwy + feminiści.  

I prawica i lewica jest winna UPRZYWILEJOWANIU kobiet. Ale bardziej prawica, bo tępi słabszych mężczyzn i nie pomaga im, co ostatecznie i tak wychodzi jak stawianie kobiet na piedestał. I jeszcze całus w rączkę i uklęknięcie. K***a.

PS tu cytat Janusza Korwina Mekki - dużo bardziej prawicowy niż reszta prawaków. 

"Jestem staromodny, więc witam się z kobietami, całując je w dłoń. Kobiety powinny mieć przywileje, a nie równe prawa. Tak zawsze było w kulturze europejskiej."

Edytowane przez Keller
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, hubio napisał(a):

No ładnie:

https://wiadomosci.wp.pl/obserwatorzy-obwe-i-rady-europy-krytycznie-o-nask-i-reklamach-promujacych-rafala-trzaskowskiego-7163699091700480a

Jakby wygrał Trzasku to byłaby solidna podstawa do zakwestionowania w SN ważności wyborów.

Co ta koalicja przepraszam odpie....a? Ja miałem sporo różnych swoich problemów więc tak od zimy 2023 nie obserwowałem uważnie polityki, ale faktycznie nic ważnego nie zrobili, a teraz wychodzi jeszcze to. Głowa mała :) 

A skąd pewność, że Rafał cokolwiek o tym wiedział a sztab uczestniczył? Kiedyś środki mógł wydawać tylko sztab kandydata, kto zmienił przepisy to chyba mówić nie muszę.

Opublikowano
1 minutę temu, Keller napisał(a):

:hahaha: pomyliłeś z prawackimi konserwami, które twierdzą, że kobietami się trzeba opiekować bo są z żebra mężczyzny, jako upośledzony do niego dodatek, bardziej jak dziecko.
No i chłop ma być silny wg prawackich konserw, więc np wyższy wiek emerytalny to 100% decyzja prawicy, czy też przyznawanie dzieci matkom po rozwodzie w 96%. Masa takich ustaw gdzie kobietom się pomaga, bo chłop ma sobie dać radę sam i nie marudzić, bo wtedy to z niego baba będzie i będzie się go zawstydzać.

Równość utożsamiać z prawicą? :lol2: prawica kocha nierówności, wręcz wmawiać, że determinizm jest naturą i wygrywa silniejszy, a zrównywanie jest jak państwo opiekuńcze - szkodzą.

:lol2: fajnie sobie zaprzeczasz, dopiero uznałeś że lewica traktuje kobiety jak upośledzone bo daje parytety (to UKŁON wobec nich), a potem że prawaki też popierają KŁANIANIE się kobietom
:lol2: 

Tu powinien być mem z podającymi sobie ręce co do kobiet, prawackie konserwy + feminiści. 

Ok, 

Udowodnij.

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, Decus napisał(a):

Obietnice to jedno ale w głównej mierze przegrali przez sam odbiór Tuska i Trzaskowskiego na wschodzie Polski.

Żeby zdobyć głosy na scianie wschodniej musieliby wykorzystać kogoś innego. Niestety pochodzę stąd i argumenty ze strony wyborców Nawrockiego to nie kwestia niezrealizowanych obietnic lecz"Tusk wszystko sprzeda niemcom, niemiec bedzie pluł nam w twarz, rafał bedzie uczył dzieci seksu a lgbt będzie wszędzie itd".

Taa, zapytaj im się czemu są biedni. To też wina Tuska albo Rafała i to nawet wtedy gdy DT nie rządzi od lat?

Zrzut-ekranu-275.png

Wszystko zgodnie z powiedzeniem "Czemuś biedny? Boś głupi. Czemuś głupi? Boś biedny".

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Kris194 napisał(a):

A skąd pewność, że Rafał cokolwiek o tym wiedział a sztab uczestniczył? Kiedyś środki mógł wydawać tylko sztab kandydata, kto zmienił przepisy to chyba mówić nie muszę.

Ale mój zarzut nie jest do Trzaska tylko instytucji państwa: głównie NASK, ale też ABW, a przecież instytucje państwa to odpowiedzialność KO. Mógł ktoś chcieć rzeczywiście "pomóc" Trzaskowi, a oddał niedźwiedzią przysługę. Żeby OBWE kwestionowała uczciwość wyborów jak rządzi KO. Nie do wiary.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, hubio napisał(a):

No ładnie:

co kadencja to coraz bardziej puszczaja hamulce naszym "elitom"

przykro na to patrzec ale tym bardziej smieszy ich porazka

:dj:

17 minut temu, Kris194 napisał(a):

A skąd pewność, że Rafał cokolwiek o tym wiedział a sztab uczestniczył?

o, najtwardszy elektorat XD

Edytowane przez kubikolos
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Upvote 4
Opublikowano
36 minut temu, GordonLameman napisał(a):

braku jakiejkolwiek tolerancji dla zestawu przekonań (bo to nie są poglądy) jakkolwiek innych od tego co sami prezentują

Powiedział gość który zablokował innych z powodu braku tolerancji dla zestawu przekonań innych niż sam prezentuje. xD

Ty to jednak rzeczywiście wybitna jednostka jesteś.

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, hubio napisał(a):

Żeby OBWE kwestionowała uczciwość wyborów jak rządzi KO. Nie do wiary.

Właśnie dlatego sprawa poszła do ABW, nikt tego pod dywan nie zamiata. Czekam na realne wyjaśnienia oparte na faktycznych dowodach.

Opublikowano
Teraz, Kris194 napisał(a):

Właśnie dlatego sprawa poszła do ABW, nikt tego pod dywan nie zamiata. Czekam na realne wyjaśnienia oparte na faktycznych dowodach.

Dam sobie lewe jajo uciąć, że im wyjdzie "zewnętrzna ingerencja", zapewne Rosja.

Bo to jest teraz wymówka idealna.

A, że Trzasku mógł nie wiedzieć? Wykluczyć się nie da. Tylko jeśli to robili jego sojusznicy za plecami żeby mu pomóc, to gratuluję. Z takimi sojusznikami nie potrzeba wrogów.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ogólnie nie ma znaczenia czy Trzaskowski wiedział czy nie. 

Liczy się ingerencja :) 

• Upvote 3
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Oczywiście, że ma. Jeśli to było na jego zlecenie, czy da się finansowanie tego powiązać z nim? Całkiem inny wydźwięk sprawy.

Opublikowano
6 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Tak ale jeszcze dodać należy, że w przypadku Trzaskowskiego jest domniemana, w przypadku Nawrockiego jest jawna (CPAC).

Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

wstyd to jest kraść albo popierać neonazistów, czemu miałbym się wstydzić głosu ludu. Mogę się z nim nie zgadzać, mogę krzyczeć na to jak niskie są standardy w Polsce, ale tutaj nie ma żadnego wstydu u mnie.

Ja na przykład nie jestem zły na wyborców PiS, tylko na sam PiS, co zrobił z ludźmi, jak spolaryzował społeczeństwo od 2010 roku.

A może zamiast winić polityków za skłócenie narodu może jednak warto by się było zastanowić czy to aby na pewno wina polityków czy po prostu z ludzi wychodzi buractwo i ich prawdziwa natura?

Bo nie wmówisz mi że to wina PISu że kobiety często mające na profilowych zdjęcia ze swoimi dziećmi piszą potem o 7 letnim dziecku że powinna zostać ku#@ w burdelu. A potem ci sami ludzie mają czelność załamywać ręce pod artykułami  o kolejnym samobójstwie dziecka i narzekać "ileż to hejtu" w internecie. 

• Upvote 2
Opublikowano

A to info do wyborców Konfederacji, którzy zaklinali się (także na tym forum), że nie ma pisokonfy :) :

Sławomir Mentzen zaprosił Jarosława Kaczyńskiego na rozmowy o rządzie technicznym.

https://wiadomosci.wp.pl/pis-odmawia-mentzenowi-ten-odpowiada-baju-baju-dla-naiwnych-7163699580295936a

Nawet nowych wyborów jeszcze nie ma a już Mentzen się pcha na stołki :) 

• Upvote 1