abudabi Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Czyli Alek, człowiek, dla którego średnie gry są GOTY, po przegraniu parunastu godzin w grze, dochodzi do podobnych wniosków co grupa forumówiczów, którzy grę oglądali tylko z trailera i youtuba. Czyli jednak można ocenić na podstawie treści z internetu, czy gra się danej osobie będzie podobała i czy warto ją kupić. A może to tylko wyjątek ? 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulc Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Można też mieć wątpliwości, że ktoś się podejmie zakupu tej gry, aby się przekonać na własnej skórze. Zastanawiające jest też to o czym się wspomina - prolog jest w miarę poukładany, później dopiero wjeżdża samo gęste. Czyli pewnie po minimum 2h, jak już gry nie można zwrócić na Steamie. Zbieg okoliczności? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Wiecie co, ja sie dla Was poswiece, zainstaluje jeszcze raz ta gre i niech strace weekend, zebyscie Wy nie musieli tracic pieniedzy. Bede aktualizowal na biezaco, czysty komentarz tego co widze bez podtekstow ze screenshotami, ocenicie sami. Edytowano 6 godzin temu przez Element Wojny 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daerragh Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Ale Gry-Online pojechali z tytulem newsa: https://www.gry-online.pl/newsroom/dragon-age-straz-zaslony-zalicza-mocny-start-na-steam-rekord-da-i/z22b392 A patrzcie na komentarz jednego z userow: "Wybrane peak'i gier, mających premierę w tym roku. Wukong - 2,4 mln. Palworld - 2,1 mln. Elden Ring: Shadow of the Erdtree ~700 tyś. Helldivers 2 - 458 tyś. Sons of the Forest - 414 tyś. Dragon's Dogma 2 - 228 tyś. Space Marine 2 - 225 tyś. Manor Lords - 172 tyś. Hades II - 103 tyś. Dave the Diver - 98 tyś. Ghost of Tsushima - 77 tyś. God of War Ragnarok - 35 tyś. All-time peak Dragon Age'a miejsce 242. 24h peak Dragon Age'a miejsce 20. Fakt, że maksymalny peak wystąpi pewnie w któryś dzień weekendu, ale bawi mnie to, że huczna gra AAA ma mniejsze zainteresowanie, niż dodatek do Factorio. Przed chwilą zobaczyłem, że wczoraj wystartowała beta Monster Hunter Wilds i ma ona peak 463 tyś. graczy" Edytowano 6 godzin temu przez daerragh Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abudabi Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, Element Wojny napisał: Wiecie co, ja sie dla Was poswiece, zainstaluje jeszcze raz ta gre i niech strace weekend, zebyscie Wy nie musieli tracic pieniedzy. Lepiej się od razu przyznaj, że Ci się spodobało i teraz tylko tak udajesz Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, abudabi napisał: Lepiej się od razu przyznaj, że Ci się spodobało i teraz tylko tak udajesz Odpadlem na etapie kreatora, bo nie bylem w stanie stworzyc ladnej kobiety, a takimi lubie grac. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musichunter1x Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Jest i trochę dłuższa, ładnie napisana recenzja na steam. Odpadł po 5 godzinach, a dam ją w spoilerze, aby nie zawaliła tematu. Oh, nie ma opcji spoilera na telefonie "Żeby opisać pierwsze wrażenia... jest słabo. Jedna z podstawowych rzeczy, tj. drugi tag tej gry "RPG" jest w zasadzie szczątkowy. Gra została uproszczona do poziomu przeciętnego akcyjniaka. Walka jest średnia, wszystko robisz samemu mashując ciągle przyciski, nie ma tu już drużyny, a towarzysze to tylko chodzące skille. Bossowie póki co są beznadziejni, nudni, generyczni, nie wymagają od ciebie absolutnie niczego. Eksploracja mocno meh, nie ma tam nic ciekawego, wszystkie istotne rzeczy napotykasz na głównej drodze. Najgłupsza chyba blokada fragmentów lokacji gdzie jeszcze nie wolno, w postaci białej ściany i tekstu "obecnie niedostępne". Zagadki póki co to bzdura. Ich logika, pomysłowość i ich pretensjonalność ewidentnie przewidziane zostały dla orangutana po lobotomii. No ale to już pół biedy. Prawdziwy problem się zaczyna tam, gdzie bioware kiedyś było dobre, czyli postacie, dialogi i prowadzenie fabuły. Najciekawszy motyw zostaje wyrzucony do kosza po 15min gry. Fabuła ledwo trzyma się kupy, na start ma wiele błędów logicznych, problemów ze skalą wydarzeń, pisze lore na nowo i bardzo spłyca wiele tematów. Dialogi autentycznie sprawiają, że mam ochotę wydłubać sobie oczy. Tak nijakich, generycznych, nielogicznych i idiotycznych wypowiedzi to ja dawno nie widziałem. Wszystkie postacie póki co są bezbarwne, gadają jakby były po jakimś kursie reedukacyjnym albo terapii. Ciągle mają wiedzę której nie powinny mieć, ale magicznie pozwala to wytłumaczyć każdą pierdołę graczowi-idiocie. Główna postać wydaje się być kompletnie nieprzekonująca, zwłaszcza musząc tłumaczyć swoje dokonania i motywacje monologiem, bo nijak nie jest to przedstawione i sprawia wrażenie, że twórcy nie wiedzieli jak wprowadzić nowego protagonistę. Kwestia forsowania swoich poglądów też jest zauważalna. Już pomijając kreator postaci czy "zaimki", to z tyłka już w trakcie gry dostajesz opcję transpłciowości (bo to jest istotna rzecz podczas ratowania świata...) prawie wszystkie przeszłości do wyboru wskazują na tych złych arystokratów, a postacie na siłę/pokaz deklarują jakimi "szczytnymi" poglądami się kierują. A to ponoć dopiero początek w tej materii. Wizualia są "okej", całość jest bardzo mobilkowa ale dość dopracowana. Kreator postaci rozbudowany, ale ma mało dobrych presetów i spore ograniczenia. Na plus włosy, ale spory minus reszta ciała. Projekty qunari czy pomiotów to dramat. Świat bardzo nierówny i obecnie monotonny. Technicznie nawet nie najgorzej działa, obraz jest z jakiegoś powodu rozmyty w tle niezależnie od ustawień. Brak FG dla FSR." Edytowano 3 godziny temu przez musichunter1x 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavel87 Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) @Element Wojny A da radę ładnego mężczyznę? 🌈? Edytowano 6 godzin temu przez Pavel87 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asag Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Nie mam tej gry i grałem jedynie w jedynkę z dodatkiem. Ale jak widzę te dialogi na YT i screenach to nawet nie mam ochoty tego kupować. Kto to w ogóle zatwierdza? Przecież to jakaś parodia a nie gra fantasy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abudabi Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) @Element Wojny EA Pro masz?? czy specjalnie kupiłeś Edytowano 6 godzin temu przez abudabi Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vulc Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Element Wojny napisał: Wiecie co, ja sie dla Was poswiece, zainstaluje jeszcze raz ta gre i niech strace weekend, zebyscie Wy nie musieli tracic pieniedzy. Bede aktualizowal na biezaco, czysty komentarz tego co widze bez podtekstow ze screenshotami, ocenicie sami. Normalnie wypadałoby docenić poświęcenie, ale nie rób sobie tego. Just don't. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 18 minut temu, abudabi napisał: @Element Wojny EA Pro masz?? czy specjalnie kupiłeś Nie moge tego skomentowac, bo Corinne sie obrazi. 13 minut temu, Vulc napisał: Normalnie wypadałoby docenić poświęcenie, ale nie rób sobie tego. Just don't. Spokojnie, przez pare godzin dam rade, mam flaszke whisky w zamrazarce. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azgan Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu 26 minut temu, daerragh napisał: Ale Gry-Online pojechali z tytulem newsa: https://www.gry-online.pl/newsroom/dragon-age-straz-zaslony-zalicza-mocny-start-na-steam-rekord-da-i/z22b392 A patrzcie na komentarz jednego z userow: "Wybrane peak'i gier, mających premierę w tym roku. Wukong - 2,4 mln. Palworld - 2,1 mln. Elden Ring: Shadow of the Erdtree ~700 tyś. Helldivers 2 - 458 tyś. Sons of the Forest - 414 tyś. Dragon's Dogma 2 - 228 tyś. Space Marine 2 - 225 tyś. Manor Lords - 172 tyś. Hades II - 103 tyś. Dave the Diver - 98 tyś. Ghost of Tsushima - 77 tyś. God of War Ragnarok - 35 tyś. All-time peak Dragon Age'a miejsce 242. 24h peak Dragon Age'a miejsce 20. Fakt, że maksymalny peak wystąpi pewnie w któryś dzień weekendu, ale bawi mnie to, że huczna gra AAA ma mniejsze zainteresowanie, niż dodatek do Factorio. Przed chwilą zobaczyłem, że wczoraj wystartowała beta Monster Hunter Wilds i ma ona peak 463 tyś. graczy" Szałowe wyniki . U mnie gra już na dysku ale jeszcze nie odpaliłem 😅 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mag_zbc Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Wielkie nowe AAA RPGT jest obecnie na 27 miejscu największej liczby graczy na Steam, za takimi nowościami jak Factorio czy Don't Starve Together Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgolik Napisano 6 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 6 godzin temu Jednak chyba ludziom się gra podoba. Na STEAMie ocena cały czas leci w górę. z 65% doszło już do 79% Dragon Dogma 2 jeszcze zajmie mi jeszcze trochę czasu ale z ciekawości pewnie skuszę się za jakiś czas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sheenek Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 31 minut temu, Element Wojny napisał: Wiecie co, ja sie dla Was poswiece, zainstaluje jeszcze raz ta gre i niech strace weekend, zebyscie Wy nie musieli tracic pieniedzy. Bede aktualizowal na biezaco, czysty komentarz tego co widze bez podtekstow ze screenshotami, ocenicie sami. Ty tu nie czaruj, spodobalo ci sie a teraz boisz sie przyznac 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zdzichon Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, ghostdog napisał: 70k graczy to marny wynika jak na produkcję robioną długie lata przez duże studio. Mam nadzieję, ze BioWare (w tym składzie) nie wpadnie na pomysł robienia Mass Effect. Wystarczy słaba Andromeda. To studio już umarło i nie ma co czekac na nowego Mass Effecta. Lepiej przerzucić oczekiwania na Exodus. W tym projekcie jest nawet Drew Karpshyn - imo glówna postać pierwszej trylogii. W sumie to duologii, bo odszedl po dwojce i poziom od razu przysiadł. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frog67 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 39 minut temu, Pavel87 napisał: Tak, @userKAMIL i nie zdzierżył tego guano Byłem przekonany że jemu się wszystko podoba, widać każdy ma swój limit 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zozolek Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Frog67 napisał: Byłem przekonany że jemu się wszystko podoba, widać każdy ma swój limit A przypomniałem sobie, że go zablokowałem bo najgorszy indyk był goty 🤣 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DITMD Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu Gadka Emmricha go oczarowała i chłop przepadł, R.I.P. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Element Wojny Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, tgolik napisał: Jednak chyba ludziom się gra podoba. Na STEAMie ocena cały czas leci w górę. z 65% doszło już do 79% Dragon Dogma 2 jeszcze zajmie mi jeszcze trochę czasu ale z ciekawości pewnie skuszę się za jakiś czas. I to mnie zaskakuje, bo im dalej tym gorzej. Jest taki moment, jakies 3-4 godziny po ukonczeniu prologu, gdzie zaczynaja sie totalnie odklejone motywy dialogowe, kompletnie niezwiazane z Dragon Age, gdzie legalnie non-stop gadaja o odmiennosci, o akceptacji itd. To nie jest jeden, dwa czy trzy dialogi, tego jest tyle ze ciezko sie skupic na samej grze. Uwierz mi, jako fan Cyberpunka, w tym nie ma zadnej jakosci, to jest tak chamsko wrzucone kompletnie bez powodu, jak te pompki Isabeli bo nie uzyla zaimkow w stosunku do tego Qunari. 8 minut temu, Sheenek napisał: Ty tu nie czaruj, spodobalo ci sie a teraz boisz sie przyznac Nie ukonczylem etapu kreatora, ale dzis to zrobie. 3 minuty temu, Frog67 napisał: Byłem przekonany że jemu się wszystko podoba, widać każdy ma swój limit Poprzeczka nie jest ustawiona wysoko, odpasc bardzo latwo. A jak ktos gral poprzednie Dragon Age, nawet tylko sama Inkwizycje, to juz chyba w ogole nie ma czego tutaj szukac. 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tgolik Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu @Element Wojny Zastanawia mnie, czemu tak marnej jakości w wielu grach są fabuła i dialogi. Czy firm nie stać na dobrych pisarzy? A może tacy są rzadkością? A może deweloperzy nie traktują tych spraw poważnie i robotę pisarską robi pani Krysia z marketingu 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frog67 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Element Wojny napisał: Poprzeczka nie jest ustawiona wysoko, odpasc bardzo latwo. A jak ktos gral poprzednie Dragon Age, nawet tylko sama Inkwizycje, to juz chyba w ogole nie ma czego tutaj szukac. inkwizycja pomimo że miała swoje wady, każdy wie jakie bo wałkowane bylo to wiele razy, ale teraz jawi się jako całkiem calkiem Dragon Age... ujdzie na bezrybiu to i tak ryba. Pamiętam że niektóre misje towarzyszy czy też bal i pewne podchody na nim naprawdę mi się podobały. Jak już wczoraj oglądalem rozgrywkę z Veilguard i ktoś napisał na czacie że ci bogowie to są gorsi od Koryfeusza to uwierzyć nie mogłem bo bardziej płaskiego i sztampowego villana to już zrobić się nie da, tak myślałem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quassar Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu (edytowany) 9 minut temu, Element Wojny napisał: I to mnie zaskakuje, bo im dalej tym gorzej. Jest taki moment, jakies 3-4 godziny po ukonczeniu prologu, gdzie zaczynaja sie totalnie odklejone motywy dialogowe, kompletnie niezwiazane z Dragon Age, gdzie legalnie non-stop gadaja o odmiennosci, o akceptacji itd. To nie jest jeden, dwa czy trzy dialogi, tego jest tyle ze ciezko sie skupic na samej grze. Uwierz mi, jako fan Cyberpunka, w tym nie ma zadnej jakosci, to jest tak chamsko wrzucone kompletnie bez powodu, jak te pompki Isabeli bo nie uzyla zaimkow w stosunku do tego Qunari. Nie ukonczylem etapu kreatora, ale dzis to zrobie. Poprzeczka nie jest ustawiona wysoko, odpasc bardzo latwo. A jak ktos gral poprzednie Dragon Age, nawet tylko sama Inkwizycje, to juz chyba w ogole nie ma czego tutaj szukac. było wiele gier jak i mmo co miały większy hype a skończył szybciej i jeszcze z większym kretesem.. Dajmy temu czas jest obecnie hype i hejt na tą gre pożyjemy zobaczymy może sie okazać że za miesiąc gra będzie kolejnym zapomnianym gniotem. Ostatnio sporo takich gier jest. Pismaki i blogi będą pisać bo mają zarabiane od wyświetleń więc mają wyje... czy wchodzisz tam żeby napisać czy gra jest fajna czy nie. Ich interesują same wejścia na stronę, a nie ich charakter. więc mają używanie portale z grami nawet jak jest woke crap. Ale ta czara pryśnie i pójdzie w zapomniane jak już pisałem powyżej. Tak jak to było z New World , Concord i innymi tworami. Edytowano 5 godzin temu przez Quassar 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frog67 Napisano 5 godzin temu Zgłoś Udostępnij Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, tgolik napisał:astanawia mnie, czemu tak marnej jakości w wielu grach są fabuła i dialogi. Czy firm nie stać na dobrych pisarzy? A może tacy są rzadkością? A może deweloperzy nie traktują tych spraw poważnie i robotę pisarską robi pani Krysia z marketingu Mam teorie że takie molochy jak EA mogą wspierać się AI, większość ludzi pracujących nad tekstem to korekta, no przecież poziom dialogów jest żenujący w Veilguard toż to poziom Rings of Power gdzie dialogi zachaczają o parodie.. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts
Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować
Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Masz już konto? Zaloguj się.
Zaloguj się