Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

Recommended Posts

21 minut temu, Tomek_ITH napisał:

wyszło takie coś, myślę nie najgorzej

Zupełnie jak ta co wkleiłem stronę wcześniej po 1 piwie :D

Kurde, jakbym to zainstalował i godzinę jakaś dupe tworzył to moja chyba by pomyślała że mi odjeb#ało, że w simsy gram :E

Edytowano przez Voodoo2

25 minut temu, JeRRyF3D napisał:

Trochę?! To był sarkazm. Oczywiście że tu chciałoby się typa zbira. 

A już myślałem, żeś postępowy. Szkoda, szkoda. ;) Widocznie taki bad boy nie wpisuje się przekaz, choć Varric z gęby wygląda sensownie.

A tak na serio, dawajcie znać jak to wygląda. Wasze poświecenie nie zostanie zapomniane.

Edytowano przez Vulc

14 minut temu, Isharoth napisał:

@userKAMIL Kompletnie nie podoba mi się taki styl graficzny jaki jest w Veilguard, 

Ja wręcz przeciwnie. Design jest spoko a grafika całkiem zjadliwa, tylko - co częste - przepompowana kolorkami. Wystarczy trochę światło zmodyfikować, aby było mroczniej / naturalniej i będzie OK. @Ryszawyjest na pokładzie.
Może nam wyrzeźbi jakiegoś ReShade ? ;)

A nawisem graficznie, jest IMO bardzo baldurowo.

No ok, jestem już po prologu i ruszyłem w las.

Graficznie jest mega, lokacje są dopieszczone na maxa, aż chce się zaglądać tu i tam. Animacje włosów postaci topka, ale ruchy postaci są czasem bardzo nienaturalne. Korytarzówka totalna, idziesz przed siebie, nie ma opcji pójścia w lewo czy prawo. Eksploracja nie istnieje, tu po prostu nie ma co zbierać, co jakiś czas idąc po drodze znajdujesz jakieś złoto albo dzbanek, tyle. Na różowe dialogi jeszcze nie trafiłem, ale poziom jest już w tym momencie bardzo średni, tam gdzie powinien paść tekst CO ZA GÓWNO pada CO ZA KLOPS i tego typu rzeczy. Jest bardzo grzecznie, nie padają żadne brzydkie słowa, żeby czasem kogoś nie urazić. Fabuła jest póki co w porządku, ale jedno...

TUTAJ NIE MA ŻADNEGO KLIMATU - gra jest go totalnie pozbawiona.

Przypominam sobie prolog Origins - czy to w wersji człowiek, elf, krasnolud czy mag - krew się lała, ludzie ginęli, panika, zdrada, magia krwi, krzyki, strach, przerażone dzieci, mrok totalny - a tutaj nic, ktoś się przewróci, oberwie w twarz, jakiś elf się zranił w policzek - O BOŻE ratujmy go. Poza jedną jedyną sceną nie ma w ogóle krwi, jest kolorowo, fajnie, przyjemnie. Tutaj o złych rzeczach jedynie mówią, ale tego nie pokazują. To jest w tym momencie największy minus tej gry -totalny brak klimatu Dragon Age.

No ale jedziemy dalej. 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Upvote 1

12 minut temu, Element Wojny napisał:

TUTAJ NIE MA ŻADNEGO KLIMATU - gra jest go totalnie pozbawiona.

(...) - a tutaj nic, ktoś się przewróci, oberwie w twarz, jakiś elf się zranił w policzek - O BOŻE ratujmy go. Poza jedną jedyną sceną nie ma w ogóle krwi, jest kolorowo, fajnie, przyjemnie. Tutaj o złych rzeczach jedynie mówią, ale tego nie pokazują. To jest w tym momencie największy minus tej gry -totalny brak klimatu Dragon Age.

W punkt!

7 minut temu, Element Wojny napisał:

Teraz to się zaczyna robić niefajnie, bo spotkałem Bellarę. 

to musiało się tak skończyć z Barbarrą.

Spoiler

image.png.c7b87f6c4cbae64d014ec027502c1e78.png

Edytowano przez JeRRyF3D

Czego jeszcze nie można odmówić grze? Pieczołowitości w dopracowaniu modeli. ZERO jakiejkolwiek niedoróby, dysonansu, że to tylko model w grze, żadnego przenikania tekstur, włosów, ubrań. Perfekcyjna robota pod tym względem (mówię o modelach postaci, cutscenach, itd.).

Edytowano przez JeRRyF3D
  • Upvote 1

5 minut temu, Kelam napisał:

Uniwersalny lek powinien pomóc:E

Jak panowie się tak będą kurować, to jeszcze całą grę z rozbiegu przejdą. A później przyjdzie otrzeźwienie i wstyd, bo przybyło pozytywnych komentarzy na Steamie i w wątku. :E

1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał:

Ja wręcz przeciwnie. Design jest spoko a grafika całkiem zjadliwa, tylko - co częste - przepompowana kolorkami. Wystarczy trochę światło zmodyfikować, aby było mroczniej / naturalniej i będzie OK.

Niby będzie lepiej, ale nadal mam z tyłu głowy jakby to mogło w wyglądać w "normalnym" stylu. Po co się pchać w takie eksperymenty.

1 minutę temu, Vulc napisał:

Niby będzie lepiej, ale nadal mam z tyłu głowy jakby to mogło w wyglądać w "normalnym" stylu. Po co się pchać w takie eksperymenty.

Jeżeli targetem są... niebieskowłose orki, i chude giby w rurkach z tunelami w uszach i szpilką w przegrodzie, to...

Nawiasem. Doszedłem do lokowania się w pokoju i lusterko + teksty o tatuażach. Słabe...

Czyli potwierdzają się wrażenia z recki skilll up. Ta walka będzie coraz bardziej uciążliwa i nudna. Do tego tragiczne postacie, gówniana fabuła, klimat kaput, team manekiny, itemizacja kaplica. Miła dla oka giereczka dla nastolatków do bezmózgiego pokilkania. A przy okazji jeszcze spierze czerep tęczową propagandą;)

25 minut temu, Kelam napisał:

A przy okazji jeszcze spierze czerep tęczową propagandą;)

Na to jeszcze nie trafiłem, a bardzo się tego obawiam.

Walka jest tak beznadziejna że zmieniłem poziom trudności na easy żey nie tracić czasu, tutaj nie ma żadnej taktyki czy strategii, tylko nawalanie przyciskami, ile bym dał by sobie postrzelać z Bianki...

image.thumb.png.3619d3543981c26a383c4666121fc5b1.png

Edytowano przez Element Wojny

41 minut temu, Element Wojny napisał:

Graficznie topka, i chodzi rewelacyjnie, nie mam żadnych bugów/glitchy typowych dla premier z ostatnich lat. 

Ale zaczyna się robić nudno, a system walki to seryjnie 2 przyciski na zmianę. Towarzysze nie wiem po co są, prawie w ogóle nie zadają obrażeń. 

Brak Denuvo lekiem na skopaną optymalizację premierową:E

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...