aetern 9 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Jakby ktoś miał kluczyk do Monster Hunter: Wilds dodany do karty/procesora AMD, to chętnie zakupię
Reddzik 2 775 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Jestem ciekaw co z płytami asrocka + np Ryzen 7700, aż strach, co tu się odwala.
MarcoSimone 672 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca 53 minuty temu, Reddzik napisał(a): Jestem ciekaw co z płytami asrocka + np Ryzen 7700, aż strach, co tu się odwala. Ja mam Steel Legend + 7700. Zero problemów. Ale mam stary bios 2.0 z Listopad 2023. Nie zmieniałem bo nie było potrzeby. 1
Reddzik 2 775 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Masz na auto? Czy ustawiałeś coś na sztywno? Ja mam Asrocka B850 Pro RS Wifi + 7700 + Goodram 6000mhz cl30, jutro prawdopodobnie składanie, przygotuję pena pod flashbacka w razie problemu, bo nie mam drugiego kompa i byłbym uziemiony bez możliwości zgrania biosu na pena. Powiedzcie mi proszę jakie są normalne napięcia na soc itp na AM5? Niestety nie jestem w temacie z AM5 w tym zagadnieniu. I to koniec offtopu jeśli chodzi o brak słowa o Ryzenie 9xxx
MarcoSimone 672 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Takie mam nastawy, nie ruszam i wszystko smiga. Skoro są takie jaja z ASRock + 9800X3D to nie mam co się śpieszyć z podmianą. 4 minuty temu, Reddzik napisał(a): Masz na auto? Czy ustawiałeś coś na sztywno? Ja mam Asrocka B850 Pro RS Wifi + 7700 + Goodram 6000mhz cl30, jutro prawdopodobnie składanie, przygotuję pena pod flashbacka w razie problemu, bo nie mam drugiego kompa i byłbym uziemiony bez możliwości zgrania biosu na pena. Powiedzcie mi proszę jakie są normalne napięcia na soc itp na AM5? Niestety nie jestem w temacie z AM5 w tym zagadnieniu. I to koniec offtopu jeśli chodzi o brak słowa o Ryzenie 9xxx Ja mam PBO odpalone, -100Mhz na zegarze i Curve -50. @Reddzik 1
Lameismyname 2 341 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca Scalar na poziomie 10X nie zużywa nadmiernie procka?
MarcoSimone 672 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca 21 minut temu, Lameismyname napisał(a): Scalar na poziomie 10X nie zużywa nadmiernie procka? Nie. CB23 10min 70C, 1.17v
Send1N 4 176 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca A w grach nie masz czasem lepszych zegarów na niższym scalarze? bo wcześniej to działało tak że im wyższa wartość tym płyta pompowała wyższe napięcie aby jak najwyższy boost dłużej trwał i przez takie ustawienie można było sobie ubić boosta w grach jak ktoś o każdy mhz walczył
Phoenix. 4 728 Opublikowano 3 Marca Opublikowano 3 Marca (edytowane) NA 7700X robilem 5.5ghz w cyberku bez zadnych skalarow ale proc ma domyslnie lepszy boost niz bez X I tak swoja droga to temat o Zen5, a nie Zen4 Edytowane 3 Marca przez Phoenix.
aureumchaos 440 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca moj 9800x3D ma 3 miechy juz... tykajaca bomba
Phoenix. 4 728 Opublikowano 4 Marca Opublikowano 4 Marca To pięknie pokazuje jak dany vendor może zwalić BIOS, a później płacz bo to przecież wina AMD, które nic z tym nie robi 🤣 1 1
pawelsake 54 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca pytanie czy seria 9600x/9700x stanieje w najbliższych 3 miesiącach?
IceMan 103 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca W dniu 3.03.2025 o 22:44, MarcoSimone napisał(a): Nie. CB23 10min 70C, 1.17v PBO masz -100 czyli 5.1GHz i aż 1.17V ?
miro 710 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 33 minuty temu, pawelsake napisał(a): pytanie czy seria 9600x/9700x stanieje w najbliższych 3 miesiącach? 2
MarcoSimone 672 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 21 minut temu, IceMan napisał(a): PBO masz -100 czyli 5.1GHz i aż 1.17V ? Nie. 5250Mhz.
MarioDee 22 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca (edytowane) Powiedzcie mi, tzn napiszcie, czy 5to normalne jest? Bo odpaliłem sobie po dłuższej przerwie NFS Heat. Mam ustawione na płycie póki co domyślny profil PBO Tj Max 75 st curve - 20 i od razu po włączeniu gry do limitu dobija CPU CCD1 nawet skacze do 80 st. Czy ta gra taka wymagająca? Dlaczego CCD1 skacze powyżej limitu? Edytowane 5 Marca przez MarioDee
MarioDee 22 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca No ale dlaczego temperatura CCD1 jest wyższa niż limit?
some1 536 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Godzinę temu, MarioDee napisał(a): No ale dlaczego temperatura CCD1 jest wyższa niż limit? Bo limit nie dotyczy CCD1 tylko CPU Die (Average). To co na polski masz trochę błędnie przetłumaczone w hwinfo jako "obudowa procesora". CCD1 może przekroczyć limit.
MarioDee 22 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Co do NFS Heat to jest normalnie wypalarka nie tylko procka, ale i grafiki. Wczoraj 10 minut grania i RX 68000 z obniżonym zegarem do 2100MHz dobijał do 85 st. No ale karta na limicie praktycznie leciała i coś pod 200W chwilami.
ronaldo864 122 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca Jak ktoś kozaczy, że ma super niskie tempy na swoim malutkim powietrznym chłodzeniu to krótki test w nfs heat, sprowadza każdego Kowalskiego na ziemię .
JanuszekCebulion XVllsty 14 Opublikowano 5 Marca Opublikowano 5 Marca 1 godzinę temu, ronaldo864 napisał(a): Jak ktoś kozaczy, że ma super niskie tempy na swoim malutkim powietrznym chłodzeniu to krótki test w nfs heat, sprowadza każdego Kowalskiego na ziemię . Ja sobie wypraszam mam niewielki koler taka mała noctue nhd15 G2 i mi 60 stopni nie przekracza w tej grze, wgl ten NFS to dobre miejsce testowe na procki bo zasysa tak mocno jak premium deluxe kurtyzana z roksy 2
Rekomendowane odpowiedzi