areczek1987 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 8 minut temu, Dresiq napisał(a): Myślałem że macie już jakieś wykresy 7800x3d vs 9800x3d A ile w zegarach cię trzyma i w czym? Tam prócz wyższych zegarków, ułożenia tego cache by się odbijało na temperaturach i odblokowanego dalszego ruszania tego zegarka nic więcej nie ma... Dla niektórych progress pytanie jak duży. Już nie za 1500 w sklepie... Jest video recenzja przed czasem wrzucona z porównaniem do 9700x Edytowane 2 godziny temu przez areczek1987 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ozzbi Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu weź pewne pamięci 6000 CL 30 - tu masz pewność profilu expo ... z resztą jak wyżej 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Kup 8200 i bądź jak Sebixus Oktabux. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek1987 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu O czym wy te strony robicie? O swoim podekscytowaniu 10% i tym że u was coś działa? Gorsze jak przekupy na targu... Jak chcesz to binuj proca pod nowe płyty do jednostronnych A die które działają na 7800. Zakładaj jakieś inne radiatory z nawiewem lub nawet WC podpinaj... Sky is the limit. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernorator Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu @areczek1987 tamto i to forum jest dla entuzjastów. Ja się nie nabijam z kierowcy gruza e36 zglebonego ze spoilerami, kocha to dopieszcza. 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadajo Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 15 minut temu, Ozzbi napisał(a): weź pewne pamięci 6000 CL 30 - tu masz pewność profilu expo ... z resztą jak wyżej https://www.x-kom.pl/p/1233442-pamiec-ram-ddr5-kingston-fury-64gb-2x32gb-6000mhz-cl30-beast-white-expo.html 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczek1987 Opublikowano 2 godziny temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 21 minut temu, ernorator napisał(a): @areczek1987 tamto i to forum jest dla entuzjastów. Ja się nie nabijam z kierowcy gruza e36 zglebonego ze spoilerami, kocha to dopieszcza. Tu problem w nieznajomości tematu i jakimś chaosie który nie przystoi trochę rozwiniętym w jakiejś dziedzinie. Chyba więc dzieci... 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxmaster027 Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 45 minut temu, Kadajo napisał(a): https://www.x-kom.pl/p/1233442-pamiec-ram-ddr5-kingston-fury-64gb-2x32gb-6000mhz-cl30-beast-white-expo.html Dobre ramy polecasz, 2x32gb to jest way to go teraz, Sa wersje 6800 chyba, troche droższe, a te pewnie zrobia 6400 wiec wystarczajace. W tej cenie wiec (~950zl) jest 64GB m-die, a np Adie 8000 kosztuje podobne pieniadze i jest 32GB, a znowu m-die 8000 to 48GB. Dlatego w sumie obecnie to lepiej brac 64gb i robic 6400 niz 32 czy 48 na 8000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu @KadajoTo jednak wreszcie zmieniasz tego 10700f? A ponoć ci fpsy pasowały jeszcze niedawno jak przekonywałem, że warto upnąć dla minimalnego . Kopa na pewno odczujesz na plus na takim 9800x3d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadajo Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Pasują. pasują Ale muszę mieć rozeznanie. Jak będą chciał już coś kupić to tylko zamawiam i luz. 10700 nadal ryje dobrze. Nie potrzebuje więcej jak 82FPS. MFS 2024 działa lepiej niż 2020 wiec nie ma ciśnienia. Nie ma dopóki nie będzie VR albo nie zacznie to wszytko zdychać Bardziej teraz mnie martwi ze większość płyt AM5 ma 4xSATA a ja mam 6 dysków Zawsze coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Za godzinę wszystko jasne Chyba że znowu obsuwa jak z Intelem gdzie miała 15 być a sie o 15 nagle 17 zrobiła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadajo Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Z Intelem to miała być 17 ale niektórzy pomylili się i poszło o 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sert Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): Bardziej teraz mnie martwi ze większość płyt AM5 ma 4xSATA a ja mam 6 dysków Jest rozwiązanie, bardzo łatwe i przyjemne: https://allegro.pl/oferta/kontroler-adapter-karta-pci-e-1x-na-2x-sata-3-0-15989963126 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galakty Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 13 minut temu, Kadajo napisał(a): Pasują. pasują Ale muszę mieć rozeznanie. Jak będą chciał już coś kupić to tylko zamawiam i luz. 10700 nadal ryje dobrze. Nie potrzebuje więcej jak 82FPS. MFS 2024 działa lepiej niż 2020 wiec nie ma ciśnienia. Nie ma dopóki nie będzie VR albo nie zacznie to wszytko zdychać Bardziej teraz mnie martwi ze większość płyt AM5 ma 4xSATA a ja mam 6 dysków Zawsze coś Do VR potrzebujesz mocniejszego GPU, wiem co mówię bo próbowałem i CPU tu nie był problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadajo Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Tyle to wiem, stad 5090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 1 godzinę temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Temperatura zacna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CajraX Opublikowano 53 minuty temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 53 minuty temu U Intela temperatura zamieniłaby się w klatki 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano 43 minuty temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 43 minuty temu Jak ten czas się dłuży . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 41 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 41 minut temu Teraz już mogą klienci przestać przyjeżdżać 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krukkpl Opublikowano 41 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 41 minut temu 3 godziny temu, Kadajo napisał(a): X670E ? https://www.x-kom.pl/p/1133100-plyta-glowna-socket-am5-msi-mag-x670e-tomahawk-wifi.html Mam tą płytkę od dwóch miesięcy. Myślałem, że problemy wieku dziecięcego zostały poprawione, ale nadal napotkałem się na problem ze znikającym SSD w drugim porcie https://forum-en.msi.com/index.php?threads/msi-mpg-x670e-carbon-wifi-issues-with-m2_2-slot.394689/post-2284310 Więc tak średnio polecam. Ogólnie to podobno dotyczy to wielu modeli MSI i głównie dysków M2 Samsunga i WD (akurat mam Samsunga). 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix. Opublikowano 37 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 37 minut temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kelam Opublikowano 37 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 37 minut temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszka Opublikowano 36 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 36 minut temu (edytowane) No to oglądamy! Edytowane 36 minut temu przez muszka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoLiNiO Opublikowano 36 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 36 minut temu https://ithardware.pl/testyirecenzje/amd_ryzen_7_9800x3d_test_recenzja_opinia-36324.html 2 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spl97 Opublikowano 36 minut temu Zgłoś Udostępnij Opublikowano 36 minut temu (edytowane) Czas na HiT . https://www.purepc.pl/amd-ryzen-7-9800x3d-test-recenzja-opinia-wydajnosc-gry Edytowane 35 minut temu przez Spl97 1 Zgłoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi