Grolshek 1 227 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia (edytowane) 13 godzin temu, Pentium D napisał(a): Wczoraj rzucili 40 sztuk tego i też zeszło szybko. A jak to się ma do tego:AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy ? To chyba bardziej w dziale grzejniki i ogrzewania podłogowe powinno być. Edytowane 29 Kwietnia przez Grolshek 5 1
Lameismyname 3 943 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 5 godzin temu, Grolshek napisał(a): A jak to się ma do tego:AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy ? To chyba bardziej w dziale grzejniki i ogrzewania podłogowe powinno być. Nie miałem skrupułów się śmiać z AMD jak robili grzejniki, dlaczego więc nie pośmiać się z Intela?
Phoenix. 6 909 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Offtop ale w końcu by mogliby zrobić skrojony system pod gry bez kombinacji https://videocardz.com/newz/microsofts-windows-secrete-k2-plan-aims-to-cut-windows-11-bloat-and-improve-gaming-performance 1
Mizu 139 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Offtop ale w końcu by mogliby zrobić skrojony system pod gry bez kombinacji https://videocardz.com/newz/microsofts-windows-secrete-k2-plan-aims-to-cut-windows-11-bloat-and-improve-gaming-performance Microslop to tylko ciągle obiecuje i obiecuje a co miesiąc coś spierd*lone nowe przy Patch Tuesday Czekam na jakieś faktyczne czyny a nie od miesięcy puste słowa Żeby nie był offtop: https://download.asrock.com/Drivers/AMD/CPU/Chipset(v8.03.25.247).zip - stery chipsetu z 22.04, nie wiem czy ktoś tu już wrzucał ale nowsze niż te na stronie AMD
Phoenix. 6 909 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Niech dzialaja i dobrze, ze sie wzoruja na steamOS bo to najlepszy system pod gry. W porownnaiu do windowsa na handheldach jest przepasc
sideband 3 011 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Zawsze potrafisz rozśmieszyć człowieka Ostatni, który nie mordował sprzętu i nie wsysał pamięci jak świnia to Win7. A ostatnim tak naprawdę lekkim Windowsem był XP-ek.
QuBBa22 9 Opublikowano 29 Kwietnia Opublikowano 29 Kwietnia Czy znalazł by się tu jakiś wolontariusz z dobrym sercem z 9800/9850x3d co by pomógł mi z aktywacją kodziku Crimson Desert z promocji AMD ?
tomcug 3 952 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Test właśnie wleciał na stronę: https://ithardware.pl/testyirecenzje/ryzen_9_9950x3d2_test_recenzja_opinia-50553.html Zrealizowany dzięki uprzejmości @Zachy. Myślę, że zawiera wszystko, co potrzebne w kontekście 9950X3D2, w tym porównanie do 9950X3D przy tym samym limicie mocy oraz sprawdzenie wpływu braku parkowania na osiągi w grach. 2 1 11
Phoenix. 6 909 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Idealny procesor do coda/warzone, dosłownie killer 😎
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Gratulacje @Zachy 👌👌 Teraz tylko czekać i obserwować. Albo raczej nasłuchiwać czy rozlegnie się ten huk 🤣 1
Zachy 835 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Huk to bedzie jak te Sudokoo Mach 140 zamontuje w obudowie Zobaczymy co mi poleciles
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 30 Kwietnia Opublikowano 30 Kwietnia Hahaha, ciepło się ubierz jak chcesz je puszczać na 100% 😀😀 2
Lameismyname 3 943 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Jak ktoś szuka CPU do casualowego używania i rozrywki (gry), to pozycja 9800X3D pozostaje niezagrożona Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłem kupując swojego czasu OEMa za 2099zł. Chociaż na dzień dzisiejszy najlepiej po pieniądzu wychodzi paradoksalnie 7800X3D.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja @LameismynameMając coś słabszego niż mam pewnie już od dawna bym siedział na 9800x3d...a tak co mnie najdzie chęć na zmianę CPU, to sobie kupuję kolejną obudowę Jakoś bardziej mnie to w moim hobby komputerowym kręci niż wyniki w benchmarkach 2
Lameismyname 3 943 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 13 minut temu, Krzysiak napisał(a): @LameismynameMając coś słabszego niż mam pewnie już od dawna bym siedział na 9800x3d...a tak co mnie najdzie chęć na zmianę CPU, to sobie kupuję kolejną obudowę Jakoś bardziej mnie to w moim hobby komputerowym kręci niż wyniki w benchmarkach No nie dziwie Ci się... co więcej - na dzień dzisiejszy pewnie bym brał 7800X3D z ali na jakiejś promce, bo i po 800zł bywały. Chociaż wczoraj mnie naszło i kupiłem pierwsze AiO (Genesis Hydria 360 ARGB 3x120mm) za 199zł Co ciekawe, jest jeszcze dodatkowa promocja Gdzie za napisanie opinii o produkcie zwracają 100zł... więc chłodzenie wyjdzie 99zł W tym wypadku cieszę się, że jednak mam 9800X3D, a nie 7800X3D bo tego pierwszego łatwiej schłodzić i więcej AiO realnie mi da
Krzysiak 3 141 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja @Lameismynamez 7800x3d to zależy jak trafisz, moja sztuka akurat chłodna bo w syntetykach mieści się w 80°, ale znam które na tym samym chłodzeniu dobijają do limitu 89. 1 1
j4z 1 816 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Ostro, że różne sztuki różne tempy mają na defaultowych wartościach, to się nie spodziewałem.
Krzysiak 3 141 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja (edytowane) @j4zprzykładowo Kelam który tu był chwilę po migracji z laba niedawno kupił 7800x3d w miejsce 7500f, no i trafił takiego kasztana że masakra, tak go duszą temp że w grach nie wychodzi powyżej 4850MHz. On akurat siedzi na powietrzu (nie pamiętam co, ale coś wydajnego), ale kumpel ma też alf3 360 jak ja i to samo co u Kelama. Edytowane 1 Maja przez Krzysiak
ShaDow_Pro 1 046 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja Moja sztuka 7800X3D też była spoko 80* mi na ALF III 360 nie przekraczał w testach. 1
Grolshek 1 227 Opublikowano 1 Maja Opublikowano 1 Maja 8 godzin temu, j4z napisał(a): Ostro, że różne sztuki różne tempy mają na defaultowych wartościach, to się nie spodziewałem. Moja od Majfriendów zimna. Fart.
wallec 1 755 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Niesamowite że hardware unboxed był w stanie pół filmu dedykować intelowi i przez 10 minut zachwalać nowe procki. WOW Oby tak dalej, ale niestety widzę, że już powoli zaczynają gotować żabę i szykują się na recenzję nova lake dodając do filmików threadripery - na 100%będą porównywać nova lake do AMD threadriper ze względu na to jak bardzo w plecy z ilością rdzeni jest AMD… 4
SylwesterI. 1 318 Opublikowano 2 Maja Opublikowano 2 Maja Godzinę temu, wallec napisał(a): na 100%będą porównywać nova lake do AMD threadriper ze względu na to jak bardzo w plecy z ilością rdzeni jest AMD… 4
Rekomendowane odpowiedzi