Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, Pentium D napisał(a):

Wczoraj rzucili 40 sztuk tego i też zeszło szybko.

Screenshot_2026-04-27-23-28-31-42_c08384a067cff7a2a591622b8237d822.jpg

A jak to się ma do tego:AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy ? To chyba bardziej w dziale grzejniki i ogrzewania podłogowe powinno być.

Edytowane przez Grolshek
  • Haha 5
  • Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Grolshek napisał(a):

A jak to się ma do tego:AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy ? To chyba bardziej w dziale grzejniki i ogrzewania podłogowe powinno być.

xD Nie miałem skrupułów się śmiać z AMD jak robili grzejniki, dlaczego więc nie pośmiać się z Intela? ;) 

Opublikowano
1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a):

Offtop ale w końcu by mogliby zrobić skrojony system pod gry bez kombinacji :D 

https://videocardz.com/newz/microsofts-windows-secrete-k2-plan-aims-to-cut-windows-11-bloat-and-improve-gaming-performance

Microslop to tylko ciągle obiecuje i obiecuje a co miesiąc coś spierd*lone nowe przy Patch Tuesday :E Czekam na jakieś faktyczne czyny a nie od miesięcy puste słowa

Żeby nie był offtop: https://download.asrock.com/Drivers/AMD/CPU/Chipset(v8.03.25.247).zip - stery chipsetu z 22.04, nie wiem czy ktoś tu już wrzucał ale nowsze niż te na stronie AMD

Opublikowano

Jak ktoś szuka CPU do casualowego używania i rozrywki (gry), to pozycja 9800X3D pozostaje niezagrożona ;) 
Kolejny raz utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze zrobiłem kupując swojego czasu OEMa za 2099zł.
Chociaż na dzień dzisiejszy najlepiej po pieniądzu wychodzi paradoksalnie 7800X3D.

Opublikowano
13 minut temu, Krzysiak napisał(a):

@LameismynameMając coś słabszego niż mam pewnie już od dawna bym siedział na 9800x3d...a tak co mnie najdzie chęć na zmianę CPU, to sobie kupuję kolejną obudowę :E Jakoś bardziej mnie to w moim hobby komputerowym kręci niż wyniki w benchmarkach :hihot:

No nie dziwie Ci się... co więcej - na dzień dzisiejszy pewnie bym brał 7800X3D z ali na jakiejś promce, bo i po 800zł bywały.
Chociaż wczoraj mnie naszło i kupiłem pierwsze AiO (Genesis Hydria 360 ARGB 3x120mm) za 199zł 
Co ciekawe, jest jeszcze dodatkowa promocja
24263_Genesis_opinia_EKP_wiadomosc_tresc

Gdzie za napisanie opinii o produkcie zwracają 100zł... więc chłodzenie wyjdzie 99zł :o

W tym wypadku cieszę się, że jednak mam 9800X3D, a nie 7800X3D bo tego pierwszego łatwiej schłodzić i więcej AiO realnie mi da ;) 

Opublikowano (edytowane)

@j4zprzykładowo Kelam który tu był chwilę po migracji z laba niedawno kupił 7800x3d w miejsce 7500f, no i trafił takiego kasztana że masakra, tak go duszą temp że w grach nie wychodzi powyżej 4850MHz. On akurat siedzi na powietrzu (nie pamiętam co, ale coś wydajnego), ale kumpel ma też alf3 360 jak ja i to samo co u Kelama.

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano

Niesamowite że hardware unboxed był w stanie pół filmu dedykować intelowi i przez 10 minut zachwalać nowe procki. WOW

Oby tak dalej, ale niestety widzę, że już powoli zaczynają gotować żabę i szykują się na recenzję nova lake dodając do filmików threadripery - na 100%będą porównywać nova lake do AMD threadriper ze względu na to jak bardzo w plecy z ilością rdzeni jest AMD…

• Haha 4